Stary telefony ciągle w cenie – sprzedaj go bez wychodzenia z domu

4 stycznia 2011

Stary telefony ciągle w cenie – sprzedaj go bez wychodzenia z domu

Orange we współpracy z firmą Greenfone uruchomił serwis www.orangerecykling.pl, który umożliwia wygodną odsprzedaż starych, niepotrzebnych telefonów komórkowych. Uruchomienie serwisu internetowego znacznie zwiększa dostępność i komfort korzystania z usługi oferowanej dotąd przez wybrane salony Orange. Nowością jest możliwość sprzedania lub bezpłatnego zutylizowania nie tylko sprawnych, ale również uszkodzonych aparatów. Pieniądze uzyskane za sprzedany telefon można zatrzymać dla siebie lub przekazać na cele dobroczynne.

Uruchomienie serwisu www.orangerecykling.pl jest kontynuacją akcji „Stary telefony ciągle w cenie”, w ramach której w wybranych salonach Orange można było sprzedać niepotrzebne telefony komórkowe. Z serwisu mogą skorzystać wszyscy, niezależnie od tego czy są klientami Orange.  Oferta skupu obejmuje około 2000 różnych modeli telefonów komórkowych. Ceny są zależnie od modelu i stanu, w jakim jest sprzedawane urządzenie, wahają się od 3 zł do 1400 zł za sztukę.

Aby sprzedać zbędny telefon wystarczy zarejestrować się na stronie  www.orangerecykling.pl i postępować zgodnie z prostymi instrukcjami pomagającymi sprawdzić czy telefon jest skupowany, jaka jest jego cena oraz złożyć zlecenie sprzedaży. W odpowiedzi na nie, klient otrzyma pocztą, opłaconą kopertę, za pomocą której należy wysłać sprzedawany telefon. W przypadku zleceń na sprzedaż co najmniej 6 telefonów do klienta wysyłany jest kurier, który odbiera przesyłkę na koszt serwisu.

Przesłane telefony są poddawane testom i ostatecznej wycenie według prostych i korzystnych dla sprzedającego kryteriów. Za telefon pełnowartościowy uznaje się urządzenie, które włącza się, ma nieuszkodzony wyświetlacz i obudowę, posiada baterię i nie jest zalane cieczą. Brak akcesoriów, karty pamięci lub drobne uszkodzenia mechaniczne nie są brane pod uwagę. W przypadku egzemplarzy mających poważniejsze wady sprzedający może uzyskać do 80 % ceny katalogowej. Należność za sprzedany telefon jest przesyłana przekazem pocztowym a w przypadku firm  przelewana na wskazane konto. Na każdym etapie procesu klienci są informowani za pomocą poczty elektronicznej. Szczegóły transakcji, takie jak: data złożenia zlecenia, data dotarcia przesyłki z telefonem, szczegóły wyceny i płatności są dostępne na koncie użytkownika, po zalogowaniu się do serwisu.

Sprzedający mogą zdecydować czy chcą otrzymać całą kwotę uzyskaną za telefon czy przekazać jej część lub całość na cele charytatywne. Informacje o instytucjach wspieranych przez serwis znajdują na stronie serwisu.

Korzystając z www.orangerecykling można również pozbyć się telefonów niezdatnych do użytku i nie objętych katalogiem skupu. Przekazanie telefon do recyklingu nic nie kosztuje. Aby nadać bezpłatną przesyłkę z telefonem do utylizacji wystarczy wysłać ją do firmy Greenfon. Adres i instrukcja prawidłowego adresowania bezpłatnej przesyłki znajduje się na stronie serwisu.

Więcej na stronie: www.orangerecykling.pl

Udostępnij: Stary telefony ciągle w cenie – sprzedaj go bez wychodzenia z domu

Bezpłatne przenoszenie numeru w sieci TP

4 stycznia 2011

Bezpłatne przenoszenie numeru w sieci TP

Osoby, którzy chcą przenieść swój numer stacjonarny w sieci Telekomunikacji Polskiej mogą to już zrobić bezpłatnie. TP zniosła opłatę za tę operację dla wszystkich klientów, tak prywatnych jak i biznesowych.

Do tej pory za usługę pobierana była opłata. W zależności od tego czy klient korzystał z technologii PSTN czy ISDN było to odpowiednio: 61,00 zł lub 73,20 zł brutto. TP umożliwia przeniesienie numeru w obrębie tej samej strefy numeracyjnej. Odbywa się ono na pisemny wniosek klienta, złożony w salonie TP lub Orange.

Szczegóły oferty są dostępne na stronie www.tp.pl.

Udostępnij: Bezpłatne przenoszenie numeru w sieci TP

114 samochodów Audi do wygrania w Wielkiej Loterii Orange

3 stycznia 2011

114 samochodów Audi do wygrania w Wielkiej Loterii Orange

Ruszyła czwarta edycja Wielkiej Loterii Orange, w której do wygrania jest 100 samochodów marki Audi A1 oraz 14 luksusowych Audi A5. Dodatkowo do wygrania jest 228 nagród pieniężnych. W loterii może wziąć udział każdy klient mający aktywny telefon w sieci Orange. Aby mieć podwójną szansę w losowaniu wystarczy już jeden SMS o treści AUDI, wysłany pod numer 7400. Łączna pula nagród wynosi blisko osiem milionów złotych.

Od 1 stycznia, do 10 kwietnia 2011 r, codziennie, przez 100 dni losowany będzie jeden z samochodów Audi A1, a co tydzień, dodatkowo jednen z samochodów Audi A5. Do wygrania jest ogółem 114 samochodów – 57 w kolorze białym i 57 w kolorze czarnym.

Oprócz samochodów, do wygrania są nagrody pieniężne. Losowane codziennie:

o   100 nagród na ubezpieczenie samochodu w wysokości: 2.802,13 zł brutto, każda,

o   100 nagród na utrzymanie samochodu, w wysokości: 1.111,11 zł brutto każda.

Losowane co tydzień:

• 14 nagród na ubezpieczenie samochodu w wysokości: 5.277,56 zł brutto każda,
  • 14 nagród na utrzymanie samochodu, w wysokości:  1.111,11 zł. brutto każda.

Aby wziąć udział w loterii wystarczy wysłać SMS o treści „AUDI” pod numer 7400 (4,88 zł z VAT). Za każdy SMS nadawca dostaje 10 losów, które wezmą udział w najbliższym losowaniu samochodu oraz powtórnie, w losowaniu tygodniowym. Udział w kolejnych losowaniach i zwiększenie szans na wygraną zapewniają kolejne SMS-y, które należy wysyłać przynajmniej raz dziennie. Każdy SMS kumuluje wszystkie zebrane wcześniej losy znacznie zwiększając prawdopodobieństwo wygranej.

Sposobem na stałe uczestnictwo w losowaniach jest wstąpienie do Klubu Loterii Orange. Korzystając z niego nie trzeba regularnie wysyłać SMS-ów. Klubowicze dostają codziennie jeden los, za który płacą tylko 4,88 zł z VAT. Otrzymane w ten sposób losy biorą udział w loterii przez cały czas członkostwa w klubie. Do Klubu Orange można przystąpić wysyłając SMS o treści „AUDI” pod numer 60400 (opłata jak za standardowy SMS wg cennika oferty, z której korzysta nadawca).  Uczestnictwo w Klubie trwa do końca loterii lub do chwili rezygnacji, którą zgłasza się SMS-em o treści „STOP KLUB” wysłanym pod ten sam numer.

Uczestnicy mogą znacznie zwiększyć swoje szanse na wygraną biorąc udział w dodatkowych konkursach SMS-owych, kupując usługi Orange lub zapraszając przyjaciół do udziału w loterii:

• 500 darmowych losów za zaproszenie nowego uczestnika loterii (po 500 losów dla osoby zapraszającej i zapraszanej) wystarczy, że zaproszony wyśle SMS-a pod numer 7400 a w treści wpisze numer telefonu osoby, od której otrzymał zaproszenie np.:5XXXXXXXX.
  • Od 10 nawet do 2000 darmowych losów za doładowanie mogą dostać uczestnicy loterii, którzy zasilą swoje konto w czasie jej trwania.

Każdy klient, który w czasie trwania loterii kupi nową aktywację lub przedłuży dotychczasową umowę otrzyma dodatkowe losy:

• 1000 darmowych losów, za każdą nową aktywację lub przedłużenie umowy na abonament,
  • 100 darmowych losów za aktywację oferty Orange na kartę,

Dodatkowe losy są przyznawane klientom najpóźniej w ciągu 10 dni od dnia aktywacji lub przedłużenia umowy. Aby wzięły udział w losowaniu należy je aktywować wysyłając bezpłatny SMS o treści AUDI pod numer 8080.

Losowania będą prowadzone przez komputerowy program loteryjny. Wyłonieni laureaci zostaną powiadomieni telefonicznie na numer telefonu, z którego wysłali SMS-y. Organizator bierze na siebie obowiązek uregulowania zobowiązań podatkowych wynikających z wygranej.

Szczegóły loterii – regulamin oraz lista laureatów będzie udostępniona do wglądu w siedzibie organizatora – InternetQ Sp. z o.o., oraz na stronie www.orange.pl.

Więcej na: www.audi.orange.pl

Udostępnij: 114 samochodów Audi do wygrania w Wielkiej Loterii Orange