Strzel gola z Orange

9 września 2011

Strzel gola z Orange

Od dzisiaj każdy fan piłki nożnej może poczuć się jak gracz Ekstraklasy i zmierzyć w rzutach karnych z innymi kibicami. Wystarczy, że pobierze i uruchomi bezpłatną aplikację Orange Gol, którą stworzył Orange Labs Polska.

W tej grze, każdy celny rzut jest punktowany, a im trudniejszy gol, tym więcej punktów za niego otrzymujemy.  Do wyboru są aż cztery poziomy trudności: Trzecia, Druga i Pierwsza liga oraz Ekstraklasa. To od nas zależy, jak dobrze będzie bronił bramkarz, a tym samym jak wysoki wynik możemy osiągnąć.

„Jest to kolejna mobilna aplikacja stworzona przez Orange Labs w ramach strategii rozwoju aplikacji mobilnych. Stawiamy na rozwój programów rozrywkowych, służących do dystrybucji treści, wsparcia oferowanych przez nas usług oraz rozwiązań dla osób niepełnosprawnych” – powiedział Krzysztof Kozłowski, dyrektor Orange Labs Poland.

Aplikacja daje możliwość stworzenia kilku profilów na jednym urządzeniu, dzięki czemu rywalizacja między graczami odbywa się nawet bez dostępu do Internetu.

Swoje osiągnięcia można też porównywać w sieci z najlepszymi a wynikami możemy pochwalić się na Facebooku i serwisach bialoczerwoni.com.pl oraz dwunasty.pl.

Gra dostępna jest na urządzeniach z ekranem dotykowym działającym na systemie Android (w wersji 2.1 +) i można ją pobrać za darmo poprzez Android Market.  Gra powstała przy współpracy stażystów – laureatów i uczestników Programu Twoja Perspektywa, programu edukacyjnego, którego patronem jest Telekomunikacja Polska.

Centrum Badawczo – Rozwojowe Grupy TP dołączyło do Orange Labs i wzmocniło międzynarodowe grono Laboratoriów Grupy France Telecom. W sieci działa obecnie 15 jednostek badawczo rozwojowych i laboratoriów Orange w dziewięciu państwach na czterech kontynentach (Francja, Hiszpania, Wielka Brytania, Polska, Chiny, Japonia, Egipt, Jordania oraz Stany Zjednoczone). W Laboratoriach pracuje blisko 3,5 tys. pracowników, specjalizujących się w pracach badawczo – rozwojowych, marketingu i promocji.

Udostępnij: Strzel gola z Orange

8 września 2011

Wiedeński Sąd Handlowy na rozprawie 8 września nie rozstrzygnął sporu pomiędzy DPTG a TP w sprawie uchylenia wyroku arbitrażowego. Wyrok zostanie wydany w ciągu dwóch miesięcy.

„Sprawa o uchylenie wadliwej decyzji sądu arbitrażowego pozostaje otwarta. Jest to kolejny sygnał, że zarzuty TP wobec wyroku arbitrażowego mają solidne podstawy, a sądy będą miały niełatwe zadanie, oceniając decyzję arbitrów, przyznającą DPTG ponad 1,57mld zł za dostarczony przez Duńczyków światłowód NSL o wartości 17 mln euro” – powiedział Maciej Witucki, Prezes Telekomunikacji Polskiej.

Postępowanie przed sądem w Wiedniu zostało wszczęte przez TP, która oczekuje uchylenia decyzji arbitrów z 24 sierpnia 2010. Skargę w tej sprawie TP złożyła 2 grudnia 2010 wskazując w niej na liczne uchybienia i nieprawidłowości decyzji arbitrów.

Decyzja arbitrów pozostaje bez mocy prawnej na terenie Polski. Dla uzyskania wykonalności decyzji arbitrów musi zostać nadana klauzula wykonalności. Z uwagi na toczące się w Wiedniu postępowanie, Sąd Okręgowy w Warszawie 22 lipca br. zawiesił sprawę do czasu ostatecznego zakończenia postępowania o uchylenie wyroku arbitrażowego. Decyzję taką podjął również 1 września sąd w Amsterdamie, gdzie DPTG próbowało uzyskać zajęcie aktywów TP na terenie Holandii.

Udostępnij: Spór TP z DPTG nadal nierozstrzygnięty: sąd w Wiedniu odroczył wydanie decyzji w spr. o uchylenie wyroku arbitrażowego

Neostrada Fiber zwiększa zasięg – ponad 70 nowych lokalizacji

7 września 2011

Neostrada Fiber zwiększa zasięg – ponad 70 nowych lokalizacji

Od września superszybki internet od TP – Neostrada Fiber – o prędkości do 40 Mb/s i do 80 Mb/s jest już dostępny w ponad 20 największych miastach i niemal 60 otaczających je mniejszych miejscowościach. W zasięgu usługi znajduje się już około dwóch milionów gospodarstw domowych.

Neostrada Fiber to niezawodny, bardzo szybki internet w technologii VDSL, która polega na wykorzystaniu sieci światłowodowej w połączeniu z tradycyjną instalacją telekomunikacyjną znajdującą się w domach i mieszkaniach. Neostrada Fiber oferuje superszybką i stabilną prędkość, która w przeciwieństwie do usług opartych na technologiach radiowych nie zależy od aktualnej liczby użytkowników znajdujących się w pobliżu. Ponadto, można z niej korzystać bez ograniczeń – usługa nie ma limitu transmisji danych.

Początkowo, od czerwca, usługa była dostępna w 7 lokalizacjach, m.in.  w Warszawie, Wrocławiu, Rzeszowie i Lesznie. Z początkiem września zyskali do niej dostęp także mieszkańcy Poznania, Krakowa, Torunia, Bydgoszczy, Gdańska, Gdyni, Sopotu, Elbląga, Olsztyna, Łodzi, Lublina, Zielonej Góry, Szczecina, Kołobrzegu, Nowego Sącza, Włocławka i Radomia. Ponadto, Neostrada Fiber jest dostępna w blisko 60 mniejszych miejscowościach –  w okolicach Warszawy są to na przykład Pruszków, Ożarów Mazowiecki, Łomianki, Legionów, Jabłonna, Sulejówek czy Otwock.

– Pierwsze miesiące komercyjnego świadczenia usługi w kilku miastach pozwoliły nam potwierdzić najwyższą jakość i stabilność usługi i jednocześnie przetestować całkowicie nowy sposób obsługi klienta, obejmujący m.in. instalację w domu klienta i kompleksowe wsparcie techniczne. Pozytywne wyniki tej fazy stanowią znakomitą podstawę dla świadczenia usługi na szerszą skalę. Naszym celem jest zbudowanie w niedługim czasie największego zasięgu superszybkiego Internetu i to w technologii, która gwarantuje najwyższą satysfakcję z jego użytkowania  – mówi Maciej Witucki, prezes Grupy TP.

Neostrada Fiber jest dostępna jako samodzielna usługa, a także w multimedialnym pakiecie Fun Pack z cyfrową telewizją, telefonem i wieloma innymi usługami, które pozwalają w pełni wykorzystać możliwości tak szybkiego łącza. Ofertę uzupełniają pakiety telewizji „n” z największą na rynku liczbą kanałów HD.

Więcej na stronie: http://megaszybki.net/

Udostępnij: Neostrada Fiber zwiększa zasięg – ponad 70 nowych lokalizacji