Superszybki i niezawodny światłowodowy internet od Orange

18 kwietnia 2013

Superszybki i niezawodny światłowodowy internet od Orange

Od dziś w wybranych lokalizacjach na terenie Warszawy, klienci Orange Polska mogą korzystać z ultraszybkiego dostępu do internetu o prędkości 200 Mb/s. Jest on oferowany wraz z pakietem usług multimedialnych, które pozwalają w pełni wykorzystać możliwości tak szybkiego łącza. Technologia światłowodowa gwarantuje, że klient zawsze będzie korzystał z pełnej prędkości łącza, niezależnie od pory dnia czy liczby użytkowników w sieci. W ramach pilotażu trwającego do końca sierpnia klienci będą mogli korzystać z nowej oferty bezpłatnie.

Światłowód Orange doprowadzony bezpośrednio do domu czy mieszkania klienta zapewnia całej rodzinie komfortowe korzystanie z bardzo szybkiego internetu i multimedialnej rozrywki, czyli np. błyskawiczne pobieranie multimediów z sieci, oglądanie filmów w jakości HD on-line czy granie w internecie, nawet jeśli wszyscy domownicy korzystają jednocześnie.

Nowa usługa Orange umożliwia nie tylko wygodne pobieranie treści z internetu, ale też publikowanie
w sieci własnego kontentu. Prędkość wysyłania danych do sieci wynosi 20Mb/s, dzięki czemu zamieszczenie filmu wideo w jakości HD np. na portalu społecznościowym, zajmie dosłownie kilka sekund.

Podstawową zaletą internetu w technologii światłowodowej FTTH (Fiber To The Home, czyli „światłowód do domu”) jest stała prędkość internetu, niezależna od obciążenia lokalnej sieci internetowej. Przepustowość łącza nie jest dzielona pomiędzy użytkowników z jednego budynku, jak w przypadku ofert wielu innych operatorów.

Klienci mieszkający w zasięgu nowej usługi, którzy zdecydują się skorzystać z niej w ramach oferty pilotażowej, otrzymają bezpłatnie kompletny zestaw  usług multimedialnych, czyli internet o prędkości 200 Mb/s, telewizję z bogatym pakietem kanałów platformy nc+. Dostaną ponadto nieograniczony dostęp do setek filmów, seriali i programów telewizyjnych w usłudze wideo na życzenie, dostęp do usługi Telewizji Tu i Tam, jak również będą mogli wypróbować usługę multiroom, umożliwiającą korzystanie z telewizji na dwóch telewizorach w tym samym czasie.

Od dziś z mieszkańcami wybranych budynków, które znajdują się w zasięgu nowej usługi, będą kontaktować się przedstawiciele Orange Polska, by zaprosić ich do skorzystania z bezpłatnej oferty pilotażowej.

Obecnie w zasięgu światłowodowego internetu Orange znajduje się około 12,5 tysiąca gospodarstw domowych na terenie Warszawy. Do końca roku planowane jest objęcie zasięgiem ok. 20 tys. gospodarstw domowych w Warszawie. Kolejnym etapem rozbudowy zasięgu będzie udostępnienie usługi w kolejnych miastach.

Udostępnij: Superszybki i niezawodny światłowodowy internet od Orange

Orange Smart – najlepsza taryfa na kartę dla smartfonów

17 kwietnia 2013

Orange Smart – najlepsza taryfa na kartę dla smartfonów

Od 17 kwietnia w ofercie Orange na Kartę można korzystać z nowej taryfy opracowanej z myślą o potrzebach użytkowników smartfonów. Orange Smart łączy niskie ceny usług z możliwością korzystania z atrakcyjnych pakietów na minuty i SMS-y oraz darmowymi bonusami na mobilny Internet po doładowaniu konta.

Orange Smart jest odpowiedzią na wzrost popularności smartfonów wśród klientów korzystających z ofert na kartę. Już od najtańszego doładowania umożliwia pełne wykorzystanie wszystkich możliwości komunikacyjnych smartfona czy tabletu.

Klienci korzystający z nowej taryfy dostają w niej atrakcyjne ceny połączeń, SMS-ów i MMS-ów do wszystkich sieci, a za pojedyncze doładowanie nawet 3 GB na połączenia z Internetem. Oprócz tego, wykupując za 9 zł pakiet 600 minut lub SMS do wszystkich w Orange, mogą obniżyć ich ceny odpowiednio do 1,5 gr za minutę i 1 gr za SMS.

Szczegóły cenowe oferty prezentuje poniższa tabela:

Każde doładowanie w Orange Smart jest premiowane bonusowym pakietem na transmisję danych, czyli połączenia z Internetem. W zależności od wartości doładowania to odpowiednio (od najtańszego doładowania): 50 MB, 400 MB, 1 GB oraz 3 GB. Dzięki temu, nawet jeśli użytkownik w całości wykorzysta środki z doładowania na rozmowy i SMS-y, nadal może łączyć się z Internetem korzystając z pakietu bonusowego.

Aby stać się użytkownikiem Orange Smart wystarczy dowolny starter lub aktywna karta SIM w jednej z taryf Orange na Kartę. Aktywacji taryfy można dokonać SMS-em o treści SMART, wysłanym pod numer 1212.

Równie łatwo można włączać pakiety minut i SMS, wysyłając SMS o treści MINUTY pod numer 703 lub SMS pod numer 704. W każdej chwili można sprawdzić stan wykorzystania pakietów wysyłając SMS o treści ILE pod numer 704 lub 703 – w zależności, czego ma dotyczyć sprawdzenie.

Więcej o ofercie na www.orange.pl

Udostępnij: Orange Smart – najlepsza taryfa na kartę dla smartfonów

Orange Open z telefonem stacjonarnym – warto łączyć usługi w Orange

16 kwietnia 2013

Orange Open z telefonem stacjonarnym – warto łączyć usługi w Orange

Od 16 kwietnia br. także Klienci telefonii stacjonarnej zyskają możliwość obniżenia swoich rachunków dzięki Orange Open. Korzystając z telefonu stacjonarnego oraz usług mobilnych dostaną co miesiąc nawet 30 zł rabatu.

Orange Open to unikatowa oferta, dzięki której klienci korzystający z różnych usług stacjonarnych i mobilnych mogą co miesiąc otrzymywać rabat. Jego wysokość jest tym wyższa, im więcej usług mobilnych połączą w ramach Orange Open. Aby skorzystać z oferty wystarczy połączyć w pakiet dwa produkty, w tym co najmniej jeden z oferty stacjonarnej i jeden lub dwa z oferty mobilnej.

Oferta obejmuje usługi z abonamentem za minimum 39 zł stacjonarne: Neostrada, Neostrada z TV, Neostrada z Nielimitowanymi Rozmowami, FunPack HD (Neostrada, telewizja, telefon) a od dzisiaj także telefon stacjonarny oraz usługi mobilne: telefonie komórkową oraz Internet mobilny. Połączenie usługi stacjonarnej (telefon lub Internet) z jedną usługą mobilną (telefon lub Internet) to 15 zł oszczędności, a z dwiema (telefon  i Internet), to nawet 30 zł co miesiąc.

Możliwości łączenia ofert oraz wysokość związanych z tym rabatów prezentuje poniższe zestawienie:

Aby skorzystać z rabatów w Orange Open wystarczy zamówić nową usługę stacjonarną lub mobilną Orange albo przedłużyć dotychczasową umowę na jedną z nich.

Dodatkowo Klienci, którzy używają więcej niż jednego telefonu komórkowego czy dostępu do mobilnego Internetu mogą liczyć na dodatkowe rabaty w promocji Orange Open Family. Jeśli do posiadanego telefonu komórkowego dokupią drugi – otrzymają 10 zł rabatu. Kolejne 10 zł można otrzymać w przypadku zakupu trzeciego telefonu.

Podobna zasada obowiązuje przy zakupie Internetu mobilnego Orange Free. Jeśli klient korzysta już z tej usługi i dokupi kolejną lub kolejne dwie, zaoszczędzi co miesiąc odpowiednio 10 lub 20 złotych. Każdy klient może w ten sposób obniżyć rachunki aż o 40 zł miesięcznie.

Rabaty wynikające z promocji Orange Open i Orange Open Family łączą się. Dzięki temu, co miesiąc można zyskać nawet 70 zł zniżki.

Klienci korzystający z Orange Open zyskują ponadto bezpłatny, nielimitowany dostęp do serwisu muzycznego Deezer z ponad 20 milionami utworów muzycznych. Nie ponoszą też żadnych opłat za transmisję danych związaną z pobieraniem muzyki.

Więcej o ofertach na www.orange.pl/open oraz www.orange.pl/openfamily.

Udostępnij: Orange Open z telefonem stacjonarnym – warto łączyć usługi w Orange