Tańsze połączenia do Niemiec, na Ukrainę i Białoruś

30 sierpnia 2011

Tańsze połączenia do Niemiec, na Ukrainę i Białoruś

Od 30 sierpnia wszyscy klienci Orange mogą dzwonić taniej do Niemiec oraz na Ukrainę i Białoruś. Promocja obejmuje klientów biznesowych oraz indywidualnych, korzystających z ofert abonamentowych i na kartę.

Już wcześniej z najtańszych na rynku połączeń międzynarodowych mogli korzystać użytkownicy ofert Orange na kartę: Orange One, Orange POP i Nowe Orange Go. Od dzisiaj, mogą to robić także klienci z taryf abonamentowych.

Nowe stawki za połączenia międzynarodowe do krajów objętych promocją prezentuje poniższa tabela:

Kraj Promocyjne ceny za minutę połączenia do sieci stacjonarnych
i komórkowych
Klienci indywidualni Klienci biznesowi
Niemcy 0,32 zł (0,39 zł z VAT) 0,32 zł (0,39 zł z VAT)
Ukraina 0,45 zł (0,55 zł z VAT) 0,45 zł (0,55 zł z VAT)
Białoruś 0,80 zł (0,99 zł z VAT) 0,80 zł (0,98 zł z VAT)

Promocyjne stawki za połączenia są naliczane automatycznie, bez konieczności zamawiania czy aktywacji oferty.

* * *

(Różnica stawki VAT za minutę połączenia na Białoruś, wynika ze sposobu wyliczenia
i stosowania zaokrągleń arytmetycznych w przypadku:

• Klienta indywidualnego – podstawą jest kwota brutto, z której wyliczana jest kwota netto,
  • Klienta biznesowego – podstawą jest kwota netto, z której wyliczana jest kwota brutto).
Udostępnij: Tańsze połączenia do Niemiec, na Ukrainę i Białoruś

Nielimitowane rozmowy, SMS-y i internet w Orange

29 sierpnia 2011

Nielimitowane rozmowy, SMS-y i internet w Orange

Od dziś w taryfach abonamentowych Delfin II, Pelikan II i Pantera II są dostępne nowe usługi umożliwiające korzystanie z nielimitowanych rozmów, SMS-ów oraz dostępu do internetu. We wszystkich taryfach abonamentowych skorzystać można również z usługi Niekończąca się minuta w Orange, dzięki której niezależnie od czasu trwania połączenia, klienci płacą tylko za jego pierwszą minutę. Nowe usługi są dostępne dla nowych i obecnych klientów Orange.

Pogaduchy w Orange na okrągło to usługa, która umożliwia nielimitowane rozmowy ze wszystkimi w sieci Orange, przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Mogą z niej skorzystać wszyscy klienci taryf Delfin II i Pantera II, a dla posiadaczy abonamentów Delfin II 225 i Pantera II 225 lub wyższych, usługa jest bezpłatna. Pogaduchy w Orange na okrągło można włączyć m.in. wysyłając bezpłatny SMS o treści AKT PGO pod numer 80800.

Wyciąg z cennika taryfy Delfin II z nową usługą prezentuje poniższa tabela

Taryfa Delfin II 40 Delfin II 60 Delfin II 150 Delfin II 225 Delfin II 300
Miesięczna opłata abonamentowa 29,90 zł 39,90 zł 59,90 zł 79,90 zł 99,90 zł
Liczba minut do wszystkich sieci w abonamencie, przy wyborze dodatkowej usługi Pakiet Minut do Wszystkich 70 min. 120 min 300 min. 375 min. 450 min.
Pogaduchy w Orange na okrągło – miesięczna cena usługi 50 zł 40 zł 10 zł 0 zł
Cena za minutę do wszystkich sieci po wykorzystaniu abonamentu 49 gr 29 gr

SMS-y w Orange na okrągło to usługa dla klientów taryf Pelikan II, która zapewnia nieograniczoną liczbę SMS-ów do sieci Orange. Usługa jest dostępna bezpłatnie dla posiadaczy abonamentu Pelikan II 60 lub wyższego. Można ją włączyć m.in. wysyłając bezpłatny SMS o treści AKT SMS pod numer 80800.

Wyciąg z cennika taryfy Pelikan II z nową usługą prezentuje poniższa tabela

Taryfa Pelikan II 40 Pelikan II 60 Pelikan II 150 Pelikan II 225
Miesięczna opłata abonamentowa 29,90 zł 39,90 zł 59,90 zł 79,90 zł
Liczba minut do wszystkich sieci w abonamencie 40 min. 60 min. 150 min. 225 min.
Cena za minutę do wszystkich sieci po wykorzystaniu abonamentu 49 gr 29 gr
Pakiet SMS – liczba dodatkowych SMS-ów do Orange, wymiennych na SMS-y do wszystkich sieci 1000 do Orange / 200 do wszystkich 2000 do Orange / 400 do wszystkich 4000 do Orange / 800 do wszystkich 10000 do Orange / 2000 do wszystkich
SMS-y w Orange na okrągło – miesięczna cena usługi 25 zł 0 zł
Nielimitowany dostęp do serwisów społecznościowych (Facebook, Wikipedia, Fotka.pl i inne) TAK

Internet bez limitu danych to usługa, dzięki której klienci taryf Pantera II otrzymują dodatkowe pakiety na transmisję danych, a po ich wykorzystaniu mogą bez żadnych opłat łączyć się z internetem z mniejszą prędkością. Usługa jest bezpłatna dla posiadaczy abonamentu Pantera 300 lub wyższego. Aby ją aktywować należy wysłać bezpłatnego SMS-a o treści AKT INTERNET pod numer 80800.

Wyciąg z cennika taryfy Pantera II z nową usługą prezentuje poniższa tabela
(wszystkie  ceny z VAT):

Taryfa Pantera II 120 Pantera II 225 Pantera II 300 Pantera II 450 Pantera II 750 Pantera II iPhone 550
Miesięczna opłata abonamentowa 49,90 zł 69,90 zł 89,90 zł 129,90 zł 199,90 zł 149,90 zł
Liczba minut do wszystkich sieci w abonamencie 120 min. 225 min. 300 min. 450 min. 750 min. 550 min.
Pogaduchy w Orange na okrągło – miesięczna cena usługi 30 zł 0 zł
Dodatkowe minuty do Orange i na stacjonarne 250 min.
Wybrany Numer Orange i stacjonarne w prezencie 1200 min. (1 numer)
Cena za minutę do wszystkich sieci po wykorzystaniu abonamentu 39 gr 29 gr
Pakiet danych w prezencie 0,5 GB 1 GB 1,5 GB 2 GB
Internet bez limitu danych – miesięczna cena usługi 25 zł za 250 MB 0 zł za 0,5 GB 0 zł za 1 GB
Darmowe Hot Spoty TAK

Niekończąca się minuta w Orange – to oferta dla wszystkich klientów korzystających z taryf Delfin II, Pelikan II i Pantera II w Orange. Za jedyne 2 zł miesięcznie mogą prowadzić nielimitowane czasem trwania rozmowy w sieci Orange, płacąc tylko za 1 minutę połączenia. Usługę można włączyć m.in. wysyłając bezpłatny SMS o treści AKT MINUTA pod numer 80800.

Udostępnij: Nielimitowane rozmowy, SMS-y i internet w Orange

Oświadczenie TP w sprawie informacji GN Store Nord z 25 sierpnia 2011

25 sierpnia 2011

Oświadczenie TP w sprawie informacji GN Store Nord z 25 sierpnia 2011

Dzisiejszy komunikat strony duńskiej jest potwierdzeniem wcześniejszych informacji TP o braku merytorycznych podstaw roszczeń DPTG. Jak bowiem w kontekście obecnych żądań dostępu do danych umożliwiających DPTG wyliczenie należności z ruchu w latach 2004-09 traktować wcześniejsze informacje zawierające konkretne kwoty?

Przypomnijmy, we wrześniu 2010 DPTG poinformowało publicznie o dokonaniu wyliczeń należności od TP o równowartości 125 mln euro. Następnie w styczniu 2011, przy składaniu dokumentacji związanej z drugą fazą arbitrażu, wyliczenia strony duńskiej mówiły już o 300 mln euro. Tymczasem dziś, 8 miesięcy po złożeniu wniosku w sądzie arbitrażowym, DPTG żąda przekazania danych umożliwiających jej oszacowanie wielkości ruchu w Systemie NSL, przyznając tym samym, że wcześniejsze wyliczenia nie posiadały merytorycznych podstaw.

TP od początku stała na stanowisku, że decyzja arbitrów z Wiednia przyznająca DPTG blisko 400 mln euro w zamian za zainwestowane 30 mln euro, jest krzywdząca i oparta na błędnych wyliczeniach. Dlatego TP będzie dochodzić swoich racji i w tym celu korzysta ze wszystkich możliwych środków prawnych, w tym z możliwości złożenia pozwu o anulowanie decyzji do sądu powszechnego w Austrii. Najbliższa rozprawa w tej kwestii odbędzie się 8 września.

Jednocześnie warto przypomnieć, że Sąd Okręgowy w Warszawie 22 lipca 2011 roku przychylił się do wniosku TP i zawiesił postępowanie w sprawie stwierdzenia wykonalności orzeczenia Trybunału Arbitrażowego w Austrii.   Zgodnie z decyzja Sądu, do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia postępowania toczącego się obecnie przed sądem gospodarczym w Wiedniu w sprawie uchylenia wyroku sądu polubownego, sprawa nie będzie badana w Polsce. Oznacza to, że decyzja arbitrów nie posiada mocy prawnej i nie może być egzekwowana.

Udostępnij: Oświadczenie TP w sprawie informacji GN Store Nord z 25 sierpnia 2011