W Orange dla Firm pakiety na rozmowy największe na rynku

20 kwietnia 2009

W Orange dla Firm pakiety na rozmowy największe na rynku

Od 21 kwietnia w ofercie Orange można korzystać z dwóch nowych promocji – Ekstra Minuty do Wszystkich i Ekstra Minuty do Orange. Klienci kupujący nową aktywację w wybranych planach taryfowych Oferta dla Firm dostają w nich do 1500 minut do wszystkich lub do 2000 minut w Orange. Minuta połączenia kosztuje odpowiednio od 20 gr i od 15 gr + VAT za minutę. W ofercie promocyjnej można też kupić nowoczesne telefony biznesowe już za 1 zł + VAT.

Kupując nową aktywację z telefonem w promocji Ekstra Minuty do Wszystkich klienci mają do wyboru cztery plany taryfowe oferty Orange dla Firm. W zależności od wybranego planu, co miesiąc, przez cały czas trwania umowy będą dostawać dodatkowe pakiety – nawet 1500 minut na połączenia do wszystkich sieci. Dzięki temu ich rozmowy z partnerami biznesowymi, niezależnie od sieci kosztują tylko 20 gr + VAT. Dla klientów, którzy zdecydują się na nową aktywację w ofercie bez telefonu przewidziano możliwość skorzystania z promocji także w najtańszym planie taryfowym (Oferta  dla Firm 60) już za 24 zł + VAT miesięcznie.

Oferta przedstawia się następująco:

Plan taryfowy Oferta dla Firm z promocją Ekstra Minuty do Wszystkich

Abonament miesięczny

50 zł

(61 zł

(106,75 zł

175 zł

(213,50 zł

300 zł

(366 zł

Okres promocyjny

przez cały czas trwania umowy (24 lub 30 m-cy)

Promocyjna stawka za minutę poł. z siecią Orange, Plus, Era, Cyfrowy Polsat oraz z numerami stacjonarnymi w abonamencie

(0,33 zł

(0,28 zł z VAT)

(0,24 zł

z VAT)

Liczba minut na rozmowy z sieciami Orange, Plus, Era, Cyfrowy Polsat oraz numerami stacjonarnymi w ramach abonamentu

Stawka za minutę rozmowy z sieciami Orange, Plus, Era, Cyfrowy Polsat oraz z numerami stacjonarnymi po wykorzystaniu minut z abonamentu

0,40 zł (0,49 zł

(0,43 zł z VAT)

(0,37 zł z VAT)

Stawka za minutę rozmowy z siecią Play po wykorzystaniu minut z abonamentu

(0,73 zł z VAT)

Dla klientów, którzy najczęściej łączą się z partnerami w sieci Orange przygotowano bliźniaczą promocję – Ekstra Minuty do Orange. Dostaną w niej, co miesiąc nawet 2000 minut na rozmowy w sieci a minuta połączenia będzie kosztować od 15 gr + VAT.

Szczegóły oferty prezentuje poniższa tabela:

Plan taryfowy Oferta dla Firm

z promocją  Ekstra Minuty do Orange

Abonament miesięczny

50 zł

(61 zł

(106,75 zł

175 zł

(213,50 zł

300 zł

(366 zł

Okres promocyjny

przez cały czas trwania umowy (24 lub 30 m-cy)

Promocyjna stawka za minutę poł. z siecią Orange w ramach abonamentu

(0,24 zł

(0,22 zł z VAT)

(0,18 zł

z VAT)

Liczba minut na rozmowy w sieci  Orange w ramach abonamentu

2000

0,40 zł (0,49 zł

(0,43 zł z VAT)

(0,37 zł z VAT)

Stawka za minutę rozmowy z siecią Play po wykorzystaniu minut z abonamentu

(0,73 zł z VAT)

Kupując nową aktywację w promocjach Ekstra Minuty do Wszystkich i Ekstra Minuty do Orange można wybrać jeden z nowoczesnych telefonów biznesowych, dostępnych już od 1 zł  + VAT. W ofercie są między innymi: Nokia 5800 XpressMusic, Sony Ericsson X1 oraz LG Arena. W ofercie znajdzie się także Samsung Omnia HD, który w maju będzie dostępny tylko w Orange.

Udostępnij: W Orange dla Firm pakiety na rozmowy największe na rynku

W Środy z Orange – dwa bilety do kina w cenie jednego

16 kwietnia 2009

W Środy z Orange – dwa bilety do kina w cenie jednego

W każdą środę, począwszy od 22 kwietnia br. każdy klient Orange może wybrać się do kina i kupić dwa bilety w cenie jednego. Wystarczy, że skorzysta z programu Środy z Orange i wyśle SMS o treści FILM pod numer 241. W ten sposób klienci zamawiają bilety na dowolny, środowy seans filmowy w kinach Cinema City i Orange Imax.

„Środy z Orange” to program, w którym mogą wziąć udział wszyscy klienci Orange, niezależnie od tego, czy korzystają z oferty abonamentowej, na kartę czy mix. Wysyłając pod numer 241 SMS o treści FILM, każdy z nich może co tydzień zamówić dwa bilety na dowolny seans w jednym z kin Cinema City i Orange Imax. Potwierdzeniem, że zamówienie zostało przyjęte jest SMS zwrotny z unikalnym 14-cyfrowym kodem, który trzeba pokazać w kasie kina, przy odbiorze biletów. Kod wyświetlany na ekranie telefonu komórkowego uprawnia do kupienia dwóch biletów kinowych w cenie jednego.

Numer 241 jest czynny przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Dzięki temu bilety można zamawiać przez cały tydzień. Nadesłany w odpowiedzi kod, jest ważny do chwili otrzymania, do najbliższej środy, jego ważność kończy się o godzinie 23.59. Program „Środy z Orange” obejmuje wszystkie publiczne, repertuarowe seanse odbywające się w każdą środę we wszystkich 25 kinach sieci Cinema City. Zamówienie biletów SMS-em nie oznacza rezerwacji miejsc na określony seans filmowy. Można jej dokonać telefonicznie w wybranym przez siebie kinie lub za pomocą rezerwacji on-line na stronie www.cinema-city.pl.

„Środy z Orange” to międzynarodowy projekt, z którego korzystają już klienci w Wielkiej Brytanii, Rumunii i Izraelu. Jego rozpoczęciu w Polsce towarzyszyć będzie kampania medialna obejmująca kino, telewizję, prasę oraz internet. Specjalnie na tę okazję w spotach Orange pojawią się znani aktorzy, tacy jak Rob Lowe czy Sean Austin. Wraz ze startem projektu rusza również portal internetowy www.orangefilm.pl. Miłośnicy kina znajdą tam szczegółowe informacje o programie, a także atrakcyjne dodatki, między innymi ekskluzywne materiały z planów filmowych, trailery i wywiady.

Obsługę akcji zapewnia Avantis – specjalista w zakresie technologii SMS, MMS, WAP, IVR i WWW. Firma partnerowała już przy realizacji wielu projektów Orange, min. loterii Orange Ekstraklasa, loterii Urodziny Orange oraz Popolotek. Najnowsze rozwiązanie przygotowane specjalnie dla akcji „Środy z Orange” należy do najnowocześniejszych na rynku. Gwarantuje możliwość łatwego i wygodnego zamówienia biletów do kina w dowolnym czasie.

Z badań wynika, że rozrywka, w tym kino może być jedną z ofiar zmniejszających się w czasach kryzysu budżetów domowych. Dzięki akcji „Środy z Orange”, wielbiciele kina nie będą musieli rezygnować ze swojej pasji.

Grupa TP od lat aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach filmowych w Polsce i wspiera rozwój kinematografii. Akcja „Środy z Orange” to kolejny etap promocji sztuki filmowej i potwierdzenie pozycji Orange jako mecenasa polskiego kina.

Udostępnij: W Środy z Orange – dwa bilety do kina w cenie jednego

TP wesprze produkcję filmu o Irenie Sendlerowej

15 kwietnia 2009

TP wesprze produkcję filmu o Irenie Sendlerowej

Telekomunikacja Polska będzie koproducentem filmu o życiu Ireny Sendler, która w czasie II Wojny Światowej uratowała ponad 2,5 tys. żydowskich dzieci z warszawskiego getta. To kolejna – po „Katyniu” Andrzeja Wajdy oraz „Generale Nilu” Ryszarda Bugajskiego – koprodukcja TP dotycząca ważnych wydarzeń i postaci z naszej historii.

– Koprodukcje filmów są elementem naszej strategii, która zakłada dynamiczny rozwój oferty multimedialnej. Jednak nie zawsze kierujemy się jedynie kryteriami czysto biznesowymi. Udział w produkcji filmów poruszających tematy ważne z punktu widzenia historii naszego kraju traktujemy jako misję – powiedział Maciej Witucki, prezes zarządu Telekomunikacji Polskiej.

Film przedstawia działalność Ireny Sendlerowej, która z narażeniem życia, wraz z grupą  współpracowników, ratowała żydowskie dzieci. Nadając im nową tożsamość umieszczała je w polskich rodzinach, sierocińcach i klasztorach. Za swoje zasługi bohaterka została uhonorowana medalem „Sprawiedliwy wśród narodów świata” nadawanym przez izraelski Instytut Yad Vashem.

„Dzieci Pani Ireny” to międzynarodowa koprodukcja. Światowym producentem jest amerykański Hallmark, który realizuje ten film dla kanału telewizyjnego CBS. Światowa premiera filmu odbędzie się 19 kwietnia, na antenie CBS. Polską premierę zaplanowano na 29 sierpnia. Będzie elementem obchodów 70-lecia wybuchu II Wojny Światowej.

* * * *

Telekomunikacja Polska, w ciągu niespełna półtora roku, zaangażowała się w 11 produkcji filmowych. Współfinansowane przez TP produkcje obejrzało w kinie już 4,5 mln widzów. Prócz „Katynia” Andrzeja Wajdy, którym firma rozpoczęła działalność produkcyjną, do kin trafiły jeszcze komedie „Mała Wielka Miłość” Łukasza Karwowskiego oraz „To nie tak jak myślisz, kotku” Sławomira Kryńskiego oraz „Ile waży koń trojański” Juliusza Machulskiego. W najbliższych dniach premierę kinową będzie miał „Generał Nil” Ryszarda Bugajskiego. Przy udziale TP powstał też dokument: „Andrzej Wajda: róbmy zdjęcie!” opowiadający o realizacji filmu „Katyń”. Wkrótce do kin trafią kolejne koprodukcje TP „Miłość na wybiegu” (reż. Krzysztof Lang), „Headhunter” (reż. Wojciech Pacyna), „Od pełni do pełni” (reż. Tomasz Szafrański”) oraz „Piksele” (reż. Jacek Lusjeł Lusiński). Ponadto, w trakcie realizacji jest „Różyczka” (reż. Jan Kidawa Błoński).

Udostępnij: TP wesprze produkcję filmu o Irenie Sendlerowej