Wyjątkowa oferta stacjonarna TP – tańszy abonament i więcej minut na rozmowy

23 marca 2011

Wyjątkowa oferta stacjonarna TP – tańszy abonament i więcej minut na rozmowy

Osoby, które podpiszą umowę na jeden z nowych Planów DoMowy dostaną nawet 720 dodatkowych minut na połączenia z telefonami komórkowymi a na opłacie abonamentowej zaoszczędzą nawet 360 zł.

Do wyboru są Plany: DoMowy Ile Chcesz, DoMowy Taniej i DoMowy Na Co Dzień z umowami na 12 lub 24 miesiące.

Przy umowie na 12 miesięcy klient może liczyć na niższy abonament i standardową liczbę minut. Jeśli jednak zdecyduje się na umowę na 2 lata, to oprócz niższego abonamentu dostanie też podwojoną liczbę minut w abonamencie i usługę dodatkową, czyli dodatkowe minuty na wybrane numery stacjonarne lub na rozmowy do sieci komórkowych.

Przykładowo, osoby, które zdecydują się na zakup Planu DoMowy Ile Chcesz + w ofercie na 2 lata dostaną 2400 minut na rozmowy, zaoszczędzą w tym czasie ponad 230 zł na abonamencie i dodatkowo otrzymają 720 minut na połączenia do telefonii komórkowej.

Z kolei, zamawiając na ten sam okres Plan DoMowy Taniej + lub Na Co Dzień +, mogą zmniejszyć opłatę abonamentową od 105 do blisko 350 zł. Klienci Planu DoMowy Taniej + dostaną też 2880 minut na dwa wybrane numery w sieci stacjonarnej, a osoby korzystające z Planu DoMowy Na Co Dzień + mają 1440 minut na połączenia do dwóch wybranych numerów do sieci komórkowych.

TP wprowadza także specjalny plan za 34 zł miesięcznie. Oferta ta nie zawiera minut w cenie abonamentu, ale w przeciwieństwie do Planu Socjalnego umożliwia korzystanie z Neostrady. Jest to najtańszy plan telefoniczny, na którym można kupić Neostradę. Oferta dostępna jest dla nowych jak i obecnych klientów TP.

Tabela ze stawkami znajduje się w załączonej prezentacji.

Udostępnij: Wyjątkowa oferta stacjonarna TP – tańszy abonament i więcej minut na rozmowy

1000 SMS-ów za 1000 groszy w Pakiecie do Wszystkich sieci

22 marca 2011

1000 SMS-ów za 1000 groszy w Pakiecie do Wszystkich sieci

Użytkownicy taryfy na kartę – Orange One, mogą od dzisiaj korzystać z nowych pakietów SMS-owych. Kupując „Pakiet do Wszystkich” za 10 zł otrzymają aż 1000 SMS-ów do wszystkich sieci.

Aby włączyć pakiet wystarczy wysłać SMS o treści SMS pod numer 899. Cena pakietu to 10 zł oraz koszt SMS-a aktywacyjnego, zgodnie z cennikiem taryfy. Pakiet jest ważny przez 14 dni od chwili aktywacji. Kolejny pakiet można aktywować przed upływem terminu ważności, niewykorzystane SMS-y zostaną skumulowane z nowym pakietem. Termin ważności skumulowanych pakietów wynosi 14 dni.

Aby sprawdzić czas ważności pakietu oraz ilość SMS-ów pozostałych do wykorzystania, wyślij SMS o treści ILE pod numer 899 (koszt SMS-a wg cennika Twojej taryfy).

Więcej o usłudze na www.orange.pl

Udostępnij: 1000 SMS-ów za 1000 groszy w Pakiecie do Wszystkich sieci

Szerokopasmowe Lubuskie – region bez białych plam

18 marca 2011

Szerokopasmowe Lubuskie – region bez białych plam

Telekomunikacja Polska zbuduje sieć szybkiego internetu (szkieletowo-dystrybucyjną) w tej części województwa lubuskiego, która jest jej pozbawiona. Dzięki wykorzystaniu środków z Unii Europejskiej do końca 2013 roku ponad 280 miejscowości zyska dostęp do internetu. To szansa poprawienia konkurencyjności i atrakcyjności regionu, a także jakości życia mieszkańców.

– Bardzo się cieszę, że Urząd Marszałkowski zdecydował się na współpracę z TP. Jestem przekonany, że realizacja projektu „Szerokopasmowe Lubuskie” pokaże jak sprawnie wykorzystywać środki unijne. W ciągu trzech lat zbudujemy nowoczesną infrastrukturę teleinformatyczną, z której będą korzystać mieszkańcy oraz lokalne firmy i instytucje – uważa Piotr Muszyński, wiceprezes ds. operacyjnych Grupy TP.

– To jeden z najważniejszych projektów w naszym regionie. Z badań opublikowanych pod koniec 2010 r. przez Gazetę Wyborczą wynika, że większość Polaków marzy o dostępie do internetu. A my w Lubuskiem już te marzenia spełniamy – podkreśla Elżbieta Polak, marszałek województwa lubuskiego.

Projekt „Szerokopasmowe Lubuskie” zlikwiduje tzw. białe plamy internetowe w województwie lubuskim. Zbudowane zostanie ponad 1300 km sieci światłowodowej. Dzięki temu 50 000 mieszkańców regionu zyska dostęp do internetu w prędkości co najmniej 6Mbit/s. Pozwoli to na korzystanie m.in. z takich usług jak IPTV czy wideo na życzenie.

Koszt inwestycji szacowany jest na ok.150 mln zł. Dofinansowanie UE w ramach Lubuskiego Regionalnego Programu Operacyjnego to ponad 52 mln zł. Resztę kosztów ze własnych środków pokryje Telekomunikacja Polska. Przykład ten pokazuje w jaki sposób budować nowoczesną infrastrukturę tam, gdzie rachunek ekonomiczny nie gwarantuje takiej inwestycji.

Sieć będzie neutralna technologicznie i gwarantuje „otwarty dostęp” dla operatorów. Oznacza to, że dowolna firma będzie mogła zbudować sieć dostępową i świadczyć usługi klientom.

Udostępnij: Szerokopasmowe Lubuskie – region bez białych plam