Z Warszawy do Paryża dla dzieci podczas Orange Warsaw Festival.

18 czerwca 2012

Z Warszawy do Paryża dla dzieci podczas Orange Warsaw Festival.

W czasie zakończonego już Orange Warsaw Festiwal Fundacja Orange zorganizowała inicjatywę na rzecz dzieci niesłyszących. Do jazdy na stacjonarnych rowerkach zaprosiła gości festiwalu, a za każdy przejechany przez nich kilometr przekazała 5 zł na wsparcie rehabilitacji dzieci z wadą słuchu. Wspólnie przekazaliśmy prawie 9 tys. złotych!

Przez dwa dni festiwalu rowerki cały czas były w ruchu, a kondycja dopisała uczestnikom akcji. Rekordzista przejechał aż 70 kilometrów. Łącznie podczas festiwalu padł wynik 1776 kilometrów, czyli trasa z Warszawy do Paryża. To daje łączną kwotę 8 880 zł, którą Fundacja Orange przekaże na zakup niezbędnych pomocy logopedycznych i wsparcie rehabilitacji małych dzieci z wadą słuchu w programie Dźwięki Marzeń. Torby rehabilitantów wzbogacą się o zabawki dźwiękowe do zajęć rytmicznych oraz ruchowych, wspomagających stymulację słuchu. Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do tego wyniku.

Orange Warsaw Festival to jedno z ważniejszych wydarzeń muzycznych w Warszawie, które gromadzi dziesiątki tysięcy ludzi na koncertach wielkich gwiazd. Poza sceną otwarta jest Strefa Orange z licznymi aktywnościami – Fundacja Orange postanowiła stworzyć możliwość włączenia się w inicjatywę społeczną na rzecz małych dzieci z wadą słuchu. Wsparcie dla nich jest konieczne już od pierwszych miesięcy ich życia. Dlatego Fundacja od 7 lat prowadzi program Dźwięki Marzeń, w ramach którego rehabilituje 300 niesłyszących maluchów rocznie.

***
Fundacja Orange prowadzi autorskie programy i wspiera wartościowe działania innych organizacji pozarządowych na rzecz dzieci i młodzieży w obszarach nowoczesnej edukacji, kultury i zdrowia. We wszystkie działania Fundacji angażują się wolontariusze Orange. Główne realizowane programy to: Akademia Orange, Edukacja z Internetem, Szkoła bez przemocy, Dźwięki Marzeń, Telefon do Mamy i Akademia Orange dla bibliotek. Fundacja została stworzona w 2005 roku przez Telekomunikację Polską i PTK Centertel (spółki należące do Orange Polska).  www.fundacja.orange.pl

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Z Warszawy do Paryża dla dzieci podczas Orange Warsaw Festival.

Ponad 15 milionów utworów dla klientów Orange

6 czerwca 2012

Ponad 15 milionów utworów dla klientów Orange

Dzięki usłudze Deezer Premium + klienci Orange mogą od dziś cieszyć się nieograniczonym dostępem do muzyki w telefonie, tablecie czy komputerze. By zyskać dostęp do 15 milionów utworów wystarczy wejść na portal www.deezer.com, mobilny m.deezer.com lub pobrać aplikację na telefon.

Rozwiązanie to umożliwia słuchanie muzyki przez Internet w dowolnym czasie i miejscu oraz odsłuchiwanie ściągniętych wcześniej na telefon piosenek. W ofercie dostępnych jest ponad 15 mln licencjonowanych utworów i przeszło 30 tematycznych stacji radiowych, w 12 kategoriach. Serwis zapewnia również dostęp do dyskografii, biografii oraz sklepu z gadżetami dla fanów.

Dla klientów Orange korzystających z planów taryfowych Pelikan II 150 i Pelikan II 225 w ofercie postpaid oraz mix usługa Deezer Premium + jest bezpłatna. .

Deezer z 23 milionami użytkowników jest liderem międzynarodowego rynku streamingu muzyki. To pierwszy tego typu serwis, który nie wymaga ściągania oprogramowania.

Dostawcą serwisu Deezer jest Blogmusik, a dostęp do Usługi „Deezer Premium+” w Orange zapewnia PTK Centertel”.
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Grupy TP
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Ponad 15 milionów utworów dla klientów Orange

Orange na Polach Lednickich

6 czerwca 2012

Orange na Polach Lednickich

30 tysięcy połączeń i 95 tys. wysłanych SMS-ów to telekomunikacyjny bilans tegorocznego Spotkania Młodych na Lednicy. Dzięki rozwiązaniom telekomunikacyjnym dostarczonym przez Orange możliwa była relacja radiowa na żywo i sprawne działanie biura prasowego obsługującego XVI edycję tego wydarzenia.

Orange już po raz kolejny wsparł Stowarzyszenie Lednica 2000, głównego  organizatora Spotkań Młodych na Lednicy. Pracujący na rzecz Stowarzyszenia wolontariusze otrzymali telefony komórkowe oraz mobilny internet, które pomogły im przygotować to wielkie wydarzenie.

Uruchomiona na Polach Lednickich, dodatkowa stacja bazowa sieci Orange pozwoliła na bezproblemową łączność dla blisko 60 000 uczestników. Wsparcie otrzymały także media obsługujące XVI Spotkanie Młodych na Lednicy, między innymi Radio Emaus prowadzące transmisję na żywo.
* * *
Orange jest liderem polskiego rynku telekomunikacyjnego i najchętniej wybieranym operatorem w Polsce. Obsługuje blisko 21 milionów klientów zapewniając im codzienny dostęp do największego portfolio nowoczesnych usług telekomunikacyjnych, w tym unikatowej oferty konwergentnej – Orange Open oraz planów taryfowych bez limitów połączeń ze wszystkimi sieciami mobilnymi i stacjonarnymi w Polsce a także numerami międzynarodowymi.
Maria Piechocka, Biuro Prasowe Orange Polska w Poznaniu
maria.piechocka@orange.com