30 października 2017

Szybciej, wyżej, mocniej – to motto, które przyświecało zawodnikom biorącym udział w sobotnim Pucharze Orange. W zawodach wzięło udział 10 klubów sportowych z całej Polski. Drużyny zmierzyły się ze sobą w konkurencjach łączących kilka dyscyplin na raz. Dopingowały je gwiazdy sportu: Jerzy Dudek, Milena Radecka, Artur Siódmiak, Marcin Urbaś, Tomasz Jankowski. Gościem specjalnym była złota medalistka w wioślarstwie z Rio – Natalia Madaj. W rywalizacji zwyciężył Uczniowski Klub Sportowy przy Gimnazjum w Giżycku.

Na podium stanęli również: UKS Hercules Brzostek (2. miejsce), MUKS Halny z Kamienicy (3. miejsce). – Rywalizacja była zacięta, ale jednocześnie wszyscy świetnie się bawili i choć miejsca na podium są tylko trzy, dla nas każda drużyna jest zwycięska. Każdy Klub Sportowy Orange, który znalazł się w finale przebył długą drogę – godziny treningów i tygodnie rywalizacji na platformie grywalizacyjnej, którą uruchomiliśmy specjalnie dla Klubów Sportowych Orange. Wszystko to zaowocowało wspaniałym, sportowym widowiskiem – mówi Anna Kowalik-Mizgalska, Kierownik Wydziału CSR i Sponsoringu, Orange.

Społeczność Klubów Sportowych Orange to dziś aż 100 Klubów w całej Polsce. Opiekę nad nimi sprawuje 300 trenerów, którzy szkolą około 6200 dzieci i młodzieży. Zawodnicy trenują 5 dyscyplin sportowych: piłkę nożną, koszykówkę, siatkówkę, piłkę ręczną i lekkoatletykę. Aby dzieci mogły rywalizować jak równy z równym mimo różnic wiekowych i uprawianych sportów, konkurencje zostały opracowane w taki sposób, by rozwijać młodych sportowców poza dyscyplinami, które na co dzień trenują.

Drużyny, które przyjechały na tegoroczny Puchar Orange składają się z prawdziwych wojowników. Konkurencje, w których brali udział wymagają pełnego skupienia i połączenia często skrajnie różnych umiejętności. Każdy młody sportowiec, który stawił się dziś w hali OSiR Włochy w Warszawie zasługuje na wyróżnienie! – podsumowuje Jerzy Dudek, Ambasador programu Kluby Sportowe Orange.

Organizatorzy poza rozgrywkami sportowymi zapewnili uczestnikom także zwiedzanie Centrum Nauki Kopernik.

Uczestnicy Pucharu Orange w Warszawie:

1. UKS Gladiator Przemyśl – Przemyśl, woj. podkarpackie
2. SKS przy Zespole Szkół w Wilkanowie – Wilkanów, woj. dolnośląskie
3. UKS przy Gimnazjum w Giżycku – Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
4. UKS Spartakus – Prochowice, woj. dolnośląskie
5. MUKS Halny – Kamienica, woj. małopolskie
6. SKS Jedynka Wodzisław Śląski – Wodzisław Śląski, woj. śląskie
7. SKS Bulko – Bulkowo, woj. mazowieckie
8. UKS Hercules Brzostek – Brzostek, woj. podkarpackie
9. Błonie Barwice – Barwice, woj. zachodniopomorskie
10. UKS Żaki Bircza – Bircza, woj. podkarpackie

Informacje na temat programu można znaleźć na www.klubysportoweorange.pl oraz pod numerem telefonu +48 510 555 666, dostępnym w dni robocze w godz. od 9.00 do 17.00. Można również napisać maila na adres info@klubysportoweorange.pl.

Kontakt dla mediów:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Dodatkowe informacje o Klubach Sportowych Orange
Kluby Sportowe Orange to program, w ramach którego przekazano specjalistyczny sprzęt sportowy 100 klubom zrzeszającym młodych zawodników pochodzących głównie z małych miejscowości oraz terenów wiejskich. Obecnie Orange regularnie wspiera kluby merytorycznie i dba o ich dalszy rozwój. Kluby Sportowe Orange umacniają i poszerzają zamiłowanie do sportu w pięciu dyscyplinach: siatkówce, koszykówce, piłce nożnej, piłce ręcznej i lekkoatletyce. Pomoc merytoryczną programu zapewniają ambasadorzy oraz ikony polskiego sportu: Milena Radecka, Jerzy Dudek, Artur Siódmiak, Tomasz Jankowski oraz Marcin Urbaś.

Mediateka

Udostępnij: „Zwycięzca jest jeden, ale wygrani są wszyscy” – podsumowanie Pucharu Orange 2017

Orange Finanse nagradza za płatności zbliżeniowe telefonem.

24 października 2017

Orange Finanse nagradza za płatności zbliżeniowe telefonem.

Klienci Orange Finanse coraz częściej wykorzystują mobilne rozwiązania do zarządzania swoimi pieniędzmi i płacenia za zakupy.  Ponad dwie trzecie z nich loguje się do banku za pomocą  smartfona, coraz popularniejsze stają się płatności telefonem. Płacąc swoim smartfonem  z konta  Orange Finanse za pomocą Android Pay, mogą teraz zyskać zwrot  40 zł. Wystarczy, że wykonają przynajmniej 15 transakcji na dowolną kwotę.

Aby skorzystać z promocji i otrzymać bonus, wystarczy dodać kartę płatniczą w aplikacji mobilnej Orange Finanse i ustawić funkcję płatności zbliżeniowych telefonem. Za pierwsze pięć transakcji zbliżeniowych telefonem na dowolną kwotę otrzymamy zwrot w wysokości  10 zł.  Aby otrzymać zwrot kolejnych 10 zł należy dokonać kolejnych pięciu transakcji zbliżeniowych telefonem na dowolną kwotę. Za kolejne 5 transakcji otrzymujemy zwrot 20 złotych. Wszystkie płatności należy wykonać do końca roku

Do płatności zbliżeniowych telefonem, potrzebne jest urządzenie wyposażone w technologię NFC i system operacyjny Android™ w wersji 4.4 lub wyższej.

Z promocji można skorzystać jeden raz. Maksymalna łączna kwota zwrotu to 40 zł.

Płatność telefonem z Android Pay to wygoda dla użytkowników Orange Finanse.  Klient może aktywować płatność telefonem, dodać kartę debetową lub kredytową bezpośrednio w bankowości mobilnej Orange Finanse. Nie ma potrzeby instalować innych aplikacji. Android Pay to usługa szyta na miarę potrzeb osób nowoczesnych, lubiących być on-line i oczekujących prostych rozwiązań.

Orange Finanse pojawił się na bankowym rynku 3 lata temu. Z jego usług skorzystało już 460 tys. klientów,  którzy zrobili przelewy na ponad miliard zł.

Więcej informacji na stronie:

Udostępnij: Orange Finanse nagradza za płatności zbliżeniowe telefonem.

Puchar Orange – sportowa rywalizacja, za którą warto trzymać kciuki

23 października 2017

Puchar Orange – sportowa rywalizacja, za którą warto trzymać kciuki

10 najlepszych Klubów Sportowych Orange, spośród 100 działających w całej Polsce, spotka się w Warszawie podczas Pucharu Orange. Rozgrywki odbędą się 28 października w hali sportowej OSiR Włochy (ul. Gładka 18). Młodzi zawodnicy spotkają się z gwiazdami sportu: Jerzym Dudkiem, Mileną Radecką, Arturem Siódmiakiem, Marcinem Urbasiem i Tomaszem Jankowskim.

Kluby Sportowe Orange to inicjatywa, która ma na celu promocję sportu oraz zdrowego i aktywnego trybu życia wśród dzieci, młodzieży oraz osób dorosłych. Program pomógł w tworzeniu klubów w nowych miejscach oraz ułatwił rozwój już istniejących. Obecnie w KSO trenuje 6200 uczniów, którzy mogą realizować punktowane wyzwania pojawiające się na platformie grywalizacyjnej. To właśnie najaktywniejsze kluby zmierzą się w Pucharze Orange.

Tworząc program Kluby Sportowe Orange naszym celem było nie tylko wyposażenie szkolnych klubów w niezbędne akcesoria, ale też poprawa sprawności fizycznej dzieci i pokazanie im, że warto działać wspólnie. Mamy nadzieję, że to zaprocentuje w przyszłości – mówi Anna Kowalik Mizgalska, Kierownik Wydziału CSR i Sponsoringu, Orange.

Dzieci zostały wyposażone w odpowiedni sprzęt i stroje sportowe, natomiast ich trenerzy otrzymali wsparcie w postaci internetowej platformy grywalizacyjnej oraz tabletów wraz z darmowym dostępem do internetu. Na platformie znaleźć mogą wiele porad i inspiracji.

Z badań przeprowadzonych przez Ministerstwo Sportu i Turystyki oraz Instytut Badań Strukturalnych wynika, że 63% osób w wieku 15-24 lat jest aktywna fizycznie w czasie wolnym. Wraz z wiekiem spada odsetek miłośników sportu. W przedziale wiekowym 45-64 lat jest to już tylko 31%. – Dlatego tak ważne jest dziś zaszczepienie w młodych ludziach chęci do aktywności fizycznej. Wtedy istnieje szansa, że wraz z wiekiem nie porzucą sportu, co wpłynie z korzyścią na ich zdrowie fizyczne i psychiczne. Sport wzmacnia poczucie własnej wartości, motywuje do działania, uczy dyscypliny – wylicza Jerzy Dudek, były zawodnik Realu Madryt, ekspert merytoryczny Klubów Sportowych Orange.

Badania pokazują, że jeśli co drugi nieaktywny Polak zacząłby ćwiczyć, dałoby to korzyści w postaci 64 tys. mniej osób otyłych i 190 tys. mniej osób z nadwagą. Oznacza to również 14,6% mniej przypadków chorób układu krążenia – około 11 tys. zawałów mniej (w ciągu roku w skali całego kraju). Warto podejmować wszelkie działania mające na celu poprawę tych wskaźników. Program Kluby Sportowe Orange jest jednym z nich. Puchar Orange jest natomiast zwieńczeniem kilkumiesięcznej rywalizacji młodych zawodników. Teraz mają okazję spotkać się na jednym boisku i zmierzyć się w rzeczywistym świecie, także ze swoimi idolami – Jerzym Dudkiem, Mileną Radecką, Arturem Siódmiakiem, Marcinem Urbasiem oraz Tomaszem Jankowskim.

Uczestnicy Pucharu Orange w Warszawie:

1. UKS Gladiator Przemyśl – Przemyśl, woj. podkarpackie
2. SKS przy Zespole Szkół w Wilkanowie – Wilkanów, woj. dolnośląskie
3. UKS przy Gimnazjum w Giżycku – Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
4. UKS Spartakus – Prochowice, woj. dolnośląskie
5. MUKS Halny – Kamienica, woj. małopolskie
6. SKS Jedynka Wodzisław Śląski – Wodzisław Śląski, woj. śląskie
7. SKS Bulko – Bulkowo, woj. mazowieckie
8. UKS Hercules Brzostek – Brzostek, woj. podkarpackie
9. Błonie Barwice – Barwice, woj. zachodniopomorskie
10. UKS Żaki Bircza – Bircza, woj. podkarpackie

Harmonogram Pucharu Orange w Warszawie:
Hala sportowa OSiR Włochy
ul. Gładka 18, Warszawa

9.00 – 10.00 – przyjazd drużyn, powitanie, losowanie grup
10.00 – 11.00 – I faza rozgrywek
11.00 – 11.15 – przerwa w rywalizacji
11.15 – 12.00 – aktywności sportowe z udziałem Ambasadorów KSO
12.00 – 13.30 – lunch
13.30 – 14.00 – finał
14.00 – 14.45 – ceremonia wręczenia nagród i zakończenie turnieju

Informacje na temat programu można znaleźć na www.klubysportoweorange.pl oraz pod numerem telefonu +48 510 555 666, dostępnym w dni robocze w godz. od 9.00 do 17.00. Można również napisać maila na adres info@klubysportoweorange.pl.

Kontakt dla mediów:
Wojciech Jabczyński