24 września 2010

Дії, пов’язані з гуманітарною кризою, спричиненою російським вторгненням в Україну, потребують точної діагностики викликів та ефективної координації. Для цього Orange Foundation створив спеціальну команду експертів, до складу якої входять освітяни з України.

Вони консультують Фонд з питань соціальної інтеграції та освіти, в тому числі міжкультурної освіти дітей та молоді, в т.ч в контексті приїзду до Польщі тисяч студентів з України. Жорстокі військові дії Росії в Україні тривають. Через війну українсько-польський кордон перетнули 2,9 млн біженців. Серед них багато жінок і дітей. Одним із завдань є точна діагностика соціальних потреб, які виникають і змінюються в умовах наростаючої гуманітарної кризи.

Orange Foundation створив експертну групу для соціальної інтеграції. До її складу входять освітяни з України, які консультують Фонд щодо визначення викликів та поточних потреб людей з України, які перебувають у Польщі. Команда рекомендує найбільш прийнятні форми підтримки та розвитку інтеграційних та освітніх ініціатив. Ключова тема – освіта, в тому числі міжкультурна освіта молоді в контексті приїзду до Польщі значної кількості студентів з України.

До складу експертної групи входять:

• Ольга Кулина – керівник групи, магістра англійської філології, зарубіжної літератури з майже 20-річним досвідом викладання англійської, російської та перекладів.
  • Саша Таратіна – магістра релігієзнавства, вчитель історії, правознавства та репетитор Херсонської фізико-технічної середньої школи.
  • Тетяна Кузнєцова – вчитель англійської мови, української мови та літератури та зарубіжної літератури Херсонської середньої школи, що працює з нужденними сім’ями та дітьми, позбавленими батьківського піклування. та магістра фізики, інформатики та астрономії, викладач ІТ, вихователь по роботі з молоддю та батьками.

У зв’язку з приватною ситуацією вона просить не повідомляти своє ім’я та прізвище.

– Завдяки своєму життєвому досвіду та знанням обох культур, я сподіваюся, що зможу підтримати Orange Foundation, будучи «містком» між нашими країнами, – каже голова команди Ольга Кулина.

Команда експертів своїми знаннями та досвідом підтримує Фонд у постійному аналізі та визначенні потреб студентів з України. Консультує, як розвивати програми Orange Foundation, в т.ч. консультує з розробки матеріалів для вивчення основ програмування українською мовою (в рамках ініціативи #SuperKoders). Усі члени команди також залучені до проведення освітніх заходів для дітей та підлітків, які перебувають у навчальних центрах, які Orange Polska надала людям, які втікають від війни в Україні. Тільки в центрі в Сероцку під Варшавою наразі в ньому проживає 322 особи, з них 149 дітей. Завдяки співпраці зі столицею Варшавою, владою Serock та партнерами це так уроки та анімації для дітей та підлітків або вивчення польської мови.

– Ми хочемо прислухатися до їхнього голосу та потреб, коли діємо на благо друзів з України. У Orange Foundation ми займаємося освітою і знаємо, наскільки важливо консультуватися з нашими припущеннями та ідеями з тими, хто буде до них застосовувати. Нам також просто потрібно інтегруватися з людьми, які тікають із батьківщини через війну, – каже Конрад Цесіолкевич, президент Orange Foundation.

Udostępnij: Orange Foundation створив команду соціальної інтеграції, до складу якої входять експерти з України