Obsługa i Relacje z Klientami

Wakacje z Płatnością Elektroniczną – konkurs

27 czerwca 2017

Wakacje z Płatnością Elektroniczną – konkurs

Zaczęło się wakacyjne szaleństwo – jedni z nas już w podróży, a drudzy dopiero planują. Najchętniej ucieklibyśmy od codziennych, żmudnych obowiązków i zatopili się w przyjemnym nic nie robieniu. Mam dla Was doskonałą propozycję na dodatkowe umilenie sobie tego czasu.

Uruchomiliśmy właśnie wakacyjny konkurs z usługą Płatność Elektroniczna. Postaraliśmy się, aby jego zasady były dla Was tak proste, jak korzystanie z tej usługi. Wystarczy, że opłacicie fakturę Orange Płatnością Elektroniczną, dokończycie na stronie konkursowej zdanie < kocham wakacje z Płatnością Elektroniczną, ponieważ…>, wpiszecie obok numer telefonu lub usługi, za który zapłaciliście oraz telefon kontaktowy do siebie i…. gotowe. Nie zwlekajcie, bo w każdym etapie konkursu do wygrania jedna z trzech nagród pieniężnych: 1 x 1500 zł i 2 x 600 zł. A wiadomo gotówka na wakacje zawsze się przyda:)

Jak skorzystać z usługi Płatność Elektroniczna dowiecie się z filmu  Orange Ekspert oraz z naszej strony www.orange.pl/platnoscelektroniczna

Udostępnij: Wakacje z Płatnością Elektroniczną – konkurs

Nowe, bezpieczniejsze faktury

29 kwietnia 2016

Nowe, bezpieczniejsze faktury

„Na wojnie ten wygrywa,
kto najmniej błędów popełnia”

Zgodnie z maksymą Napoleona Bonaparte zdecydowaliśmy się więc nieco usprawnić nasze e-faktury. Pozwoli nam to ujednolicić ich wygląd i utrudnić życie cyber-przestępcom.

Przede wszystkim od 1 maja nie będziecie już musieli pamiętać dwóch różnych adresów, z których mogą przyjść faktury – wszystkie będziecie otrzymywać z adresu

e-faktura@pl.orange.com

Serwer pl.orange.com używa technologii DKIM (Domain Keys Identified Mail) – jeśli obsługuje ją również serwer Twojego dostawcy poczty, ewentualną wiadomość z powyższego adresu podstawiona przez cyber-przestępcę zostanie automatycznie odrzucona.

Zmianie ulegnie również wygląd Strefy Bezpieczeństwa, gdzie jeszcze bardziej wyróżnione zostaną informacje, które pozwolą Ci sprawdzić, czy na pewno masz do czynienia z przesyłką od Orange Polska.

b2f13b073affd6fcac0fff7ff427dd202f2

Udostępnij: Nowe, bezpieczniejsze faktury

Bezpieczeństwo

Uwaga – przestępcy znów wzięli na cel nasze faktury!

1 kwietnia 2016

Uwaga – przestępcy znów wzięli na cel nasze faktury!

Udostępnij: Uwaga – przestępcy znów wzięli na cel nasze faktury!

Znów phishing na nasze faktury! + analiza

4 lutego 2016

Znów phishing na nasze faktury! + analiza

05.02 Wpis zaktualizowany o analizę

Cyber-przestępcy są wyjątkowo uparci i po raz kolejny usiłują przekonać polskich internautów do klikania w pliki, udające faktury z Orange Polska (o nowej kampanii phishingu poinformował m.in. serwis Zaufana Trzecia Strona). Przeanalizowana przez CERT Orange Polska próbka złośłiwego oprogramowania, instalującego się po kliknięciu w „fakturę”, wskazuje na to, iż tym razem skupia się ono na wykradaniu danych wrażliwych z naszego komputera i przesyłaniu ich do cyber-przestępców.

Jednocześnie przypominamy, iż od pewnego czasu maile z fakturami od Orange Polska wysyłane są wyłącznie z domeny @pl.orange.com, a każdy z nich posiada „strefę bezpieczeństwa” z właściwymi tylko dla Was danymi. W przypadków jakichkolwiek wątpliwości zanim klikniecie w jakikolwiek załącznik, koniecznie sprawdźcie zgodność zamieszczonych w mailu danych!

Aktualizacja 05.02: Z analizą opisywanego malware możecie się zapoznać tutaj.

Udostępnij: Znów phishing na nasze faktury! + analiza

Mamy 5 mln klientów korzystających z e-faktur

18 grudnia 2015

Mamy 5 mln klientów korzystających z e-faktur

Tylko w tym roku przybyło nam milion klientów korzystających z e-faktur zamiast dostawać papierowy rachunek. Od zwykłej faktury różni się tak naprawdę jedynie drogą dostarczenia. E-faktura przesyłana jest bezpośrednio na wskazany adres e-mail bądź udostępniana na indywidualnym koncie klienta na naszej stronie internetowej bądź w aplikacji mobilnej.

Rozwiązania „bezpapierowe”, wprowadziliśmy na przełomie wieków i od tego czasu aktywnie je wspieramy. Choćby obniżając opłaty za usługi, dla klientów z nich korzystających.  Wprowadziliśmy je z kilku powodów. Nie ukrywając, ograniczają nasze koszty, ale pozwalają zarazem ograniczyć wysyłanie papieru, który później zalega na wysypiskach. Nie mówiąc już o ścinaniu drzew.

Udostępnij: Mamy 5 mln klientów korzystających z e-faktur