Kolejni wykonawcy na Orange Warsaw Festival 2014

4 marca 2014

Kolejni wykonawcy na Orange Warsaw Festival 2014

Line up Orange Warsaw Festival 2014 wzbogaca się o kolejnych artystów: I AM GIANT oraz FRENCH FILMS. Rockowy I AM GIANT zagra ostatniego dnia festiwalu tj. 15 czerwca 2014, a występ FRENCH FILMS grających indie rock zobaczymy 13 czerwca, pierwszego dnia festiwalu.

I AM GIANT

I AM GIANT to założona w 2008 roku, rockowa kapela z Nowej Zelandii. Pierwszy album zespołu został wydany w 2011 roku tylko w Australii i Nowej Zelandii, gdzie od razu znalazł się w czołówce list sprzedaży. Azjatycka i europejska premiera albumu odbyła się na początku 2012 roku – w tych częściach świata zespół także znalazł rzesze wiernych fanów. Obecnie muzycy przenieśli się do Londynu i pracują nad drugim albumem. Pierwszy singiel z nowej płyty „Razorwire Reality” wydany został 3 grudnia 2013.

2014 rok to dla I AM GIANT europejska trasa koncertowa i przygotowania do premiery drugiego studyjnego krążka.

Oficjalne strony zespołu:
http://www.iamgiant.com/ ; https://www.facebook.com/iamgiantband?fref=tshttp://www.youtube.com/watch?v=n3kzVvcVjiU

FRENCH FILMS

Założony w 2010 roku zespół indie-rockowy z Finlandii. Ich brzmienie można określić jako połączenie popowych melodii z lat 60-tych z domieszką new wave i punku. FRENCH FILMS zdobył uwagę mediów muzycznych natychmiast po internetowej premierze pierwszego singla w 2010 roku i kontrakcie w fińskim labelu Gaea Records.

„Początki były zabawne, nie mieliśmy żadnych wielkich planów dla tego pobocznego dla nas projektu, każdy z nas grał wtedy w innej kapeli. Wspólne granie i pisanie kawałków okazało się jednak megafajne, więc postanowiliśmy to kontynuować” – tak wspomina ten okres sam zespół.

W 2011 roku, po europejskiej trasie koncertowej FRENCH FILMS wydał debiutancki album „Imaginary Future”. Płyta zyskała  pozytywne recenzje  na całym świecie, choć największe zainteresowanie okazała Europa środkowa i Finlandia. Album „Imaginary Future” otrzymał prestiżową nagrodę – European Border Breakers Award (poprzednio otrzymali ją m.in. Adele, Mumford & Sons czy Lykke Li ).

Oficjalne strony zespołu:
https://myspace.com/frenchfilmsofficial; https://www.facebook.com/FrenchFilms?fref=ts; http://www.youtube.com/watch?v=9i8BuCoPO2s

***

Siódma edycja festiwalu odbędzie się w dniach 13-15 czerwca, na Stadionie Narodowym  w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach Orange Stage i Warsaw Stage.

Dotychczas ogłoszeni artyści OWF 2014:

Scena „Orange Stage”:
13 czerwca – KINGS OF LEON, QUEENS OF THE STONE AGE, PIXIES, FRENCH FILMS
14 czerwca – FLORENCE AND THE MACHINE, THE KOOKS
15 czerwca –  OUTKAST, DAVID GUETTA, KASABIAN, TIMBALAND

Scena „Warsaw Stage”:
13 czerwca – SNOOP DOGG AKA SNOOP LION, LILY ALLEN
15 czerwca – BRING ME THE HORIZON, I AM GIANT

Kolejni artyści ogłaszani będą już wkrótce.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2014 dostępne są już w sprzedaży na stronach www.orangewarsawfestival.pl, www.eventim.pl oraz w sieci autoryzowanych punktów Eventim. Orange Polska przygotowała dla swoich klientów specjalną ofertę 15% rabatu na zakup biletów festiwalowych.

Więcej informacji na oficjalnych stronach festiwalu: facebook.com/orangewarsawfestival oraz www.orangewarsawfestival.pl, gdzie dodatkowo w zakładce „MEDIA” znajdują się wszystkie aktualne informacje dla prasy, w tym zdjęcia oraz niezbędne linki dotyczące artystów festiwalu.

Dodatkowych informacji udzielą:
Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu, piotr.metz@rochstar-events.com
Monika Nowaczewska, monika.nowaczewska@rochstar-events.com
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska, tel: 22 527 19 39, biuro.prasowe@orange.com
***

Orange już po raz siódmy jest sponsorem tytularnym festiwalu. Ponad 300 tysięcy widzów, blisko 60 artystów – to bilans 6 lat obecności Orange Warsaw Festival na mapie muzycznych wydarzeń w Polsce. Dotychczas fani muzyki dzięki Orange uczestniczyli w koncertach: Beyoncé, Linkin Park, The Prodigy, The Offspring, Moby, Jamiroquai, Ms. Lauren Hill, Cypress Hill, Nelly Furtado, Skunk Anansie, Basement Jaxx i Fatboy Slim.

Udostępnij: Kolejni wykonawcy na Orange Warsaw Festival 2014