19 stycznia 2023

Z usług MVNO korzysta obecnie 5 operatorów wirtualnych. 30 kolejnych  zdecydowało się przetestować dostępne rozwiązania i rozważa skorzystanie z mobilnej oferty od Orange. Firma wprowadziła usługi mobilne do swojej oferty hurtowej w zeszłym roku. W 2023 r. planuje ją rozwijać dodając nowe funkcjonalności.

– Otwarcie sieci mobilnej dla operatorów wirtualnych było jednym z kluczowych elementów strategii .GROW. Po pół roku od wdrożenia oferty dla MVNO widzimy, że rozwój współpracy międzyoperatorskiej pozwala efektywniej wykorzystywać potencjał naszej infrastruktury – mówi Maciej Nowohoński, członek zarządu Orange ds. Rynku Hurtowego i Sprzedaży Nieruchomości. W 2023 roku planujemy rozszerzyć ofertę mobilną dla operatorów o nowe elementy. W efekcie powstanie propozycja uwzględniająca potrzeby tych najbardziej wymagających, którzy oczekują zaawansowanych rozwiązań, m.in. kierowanych do klientów biznesowych – dodaje.

Wśród tegorocznych nowości mają się znaleźć takie rozwiązania, jak eSIM, publiczne IP statyczne i dynamiczne oraz APN Prywatny.

MVNO to jeden z elementów kompleksowej oferty Orange dla przedsiębiorców telekomunikacyjnych, pozwalającej im budować własne oferty konwergentne łącząc m.in. internet światłowodowy oraz telefonię komórkową. Jedna faktura, konkurencyjna cena i jeden dostawca wszystkich usług, to zarówno łatwiejsze prowadzenie biznesu dla operatorów jak również wartość dla klientów korzystających z ich usług.

Udostępnij: Pierwsi operatorzy wirtualni korzystają już z mobilnej sieci Orange. Firma planuje w tym roku kolejne nowości w ofercie MVNO

„Wszyscy ludzie strategii” – Julien Ducarroz

6 grudnia 2021

„Wszyscy ludzie strategii” – Julien Ducarroz

To już ostatni odcinek pierwszego cyklu wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiałem Wam nasze menadżerki i menadżerów w kontekście strategii Orange Polska .GROW. Dzisiaj czas na podsumowanie i spotkanie z Julienem Ducarroz, prezesem Orange Polska. Rozmawiamy o największych wyzwaniach, jakie stoją przed naszą firmą? Internecie przyszłości i metawersum. Dlaczego tak istotne jest zdobywanie nowych umiejętności? A także o pasji Juliena do tenisa i kim jest najlepszy gracz na świecie? Zapraszam do obejrzenia.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Julien Ducarroz

„Wszyscy ludzie strategii” – Piotr Jaworski

22 listopada 2021

„Wszyscy ludzie strategii” – Piotr Jaworski

Na początku września wystartowaliśmy z nowym cyklem wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiam nasze menadżerki i menadżerów w kontekście strategii Orange Polska .GROW. W tym odcinku Piotr Jaworski, który jest naszym członkiem zarządu ds. sieci i technologii. Dyskutujemy o zmianie mentalności inżynierów. Co zrobimy z naszymi stacjami bazowymi i dlaczego zdarza się nam świadomie „psuć” sieć? A także o konstruowaniu telewizorów przez Piotra. Zapraszam do obejrzenia.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Piotr Jaworski

„Wszyscy ludzie strategii” – Jacek Kunicki

15 listopada 2021

„Wszyscy ludzie strategii” – Jacek Kunicki

Na początku września wystartowaliśmy na blogu z nowym cyklem wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiam Wam nasze menadżerki i menadżerów w kontekście strategii Orange Polska .GROW. W tym odcinku Jacek Kunicki, który jest członkiem zarządu ds. finansów. Rozmawiamy o tym jak będziemy budować nasze podstawy finansowe i w co chcemy inwestować? Czy cele biznesowe można pogodzić ze zrównoważonym rozwojem i dbaniem o środowisko naturalne? A także, czego uczy dorastanie w RPA? Zapraszam do obejrzenia.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Jacek Kunicki

„Wszyscy ludzie strategii” – Maciej Nowohoński

25 października 2021

„Wszyscy ludzie strategii” – Maciej Nowohoński

Na początku września wystartowaliśmy na blogu z nowym cyklem wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiam Wam nasze menadżerki i menadżerów w kontekście strategii Orange Polska .GROW. W tym odcinku Maciej Nowohoński, który jest członkiem zarządu ds. rynku hurtowego i sprzedaży nieruchomości. Rozmawiamy o tym, dlaczego chcemy polubić się z innymi operatorami zamiast tylko rywalizować? Skąd wziął się pomysł na infrastrukturalny start-up Światłowód Inwestycje? I jak sportowy charakter pomaga w pracy.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Maciej Nowohoński