14 lutego 2012

Dobry rok Grupy TP

Nie przypominam sobie, aby ogłoszenie wyników Grupy TP zbiegło się z dniem zakochanych. Zawsze jednak musi być ten pierwszy raz. W 2011 roku ograniczyliśmy spadek przychodów, utrzymaliśmy pozycję lidera na rynku komórkowym, odbił się broadband, rozpędzamy naszą współpracę z TVN i T-Mobile, wreszcie zakończyliśmy spór z DPTG. Tradycyjnie szczegółowe cyferki i tabelki znajdziecie na naszej stronie, a ja skupię się na wybranych danych. Mamy ponad 14,6 mln klientów Orange, smartfony osiągnęły 35 proc. sprzedaży i używa ich 2,1 mln klientów. To powoduje, że rośnie ARPU z transmisji danych. Z szerokopasmowego dostępu do netu korzysta 2,346 mln klientów Grupy TP. Już prawie połowa (47 proc.) decydujących się na neo wybiera opcję 6 Mb/s lub wyższą. Pakiety „n” ma 24 tys. abonentów. Cele na 2012 rok to przede wszystkim utrzymanie pozycji lidera na rynku mobilnym oraz większy wzrost w szerokopasmowym dostępie do netu. Będziemy wykorzystywać mocno nasz kontrakt sponsorski przy EURO 2012 oraz mamy ambicję poprawiać naszą obsługę. A na koniec bardzo wam dziękuję, że jesteście z nami.

Udostępnij: Dobry rok Grupy TP

Mikołaje z Grupy TP

19 grudnia 2011

Mikołaje z Grupy TP

Udostępnij: Mikołaje z Grupy TP

23 lutego 2011

Dobry rok Grupy TP

Dziś ogłosiliśmy wyniki za ubiegły rok i są to dobre wiadomości. Tradycyjnie nie będę przytaczał wielu tabelek, cyferek i wyliczeń, które znajdziecie na naszej stronie lub portalach telko. Podam kilka konkretów, które zazwyczaj najbardziej Was interesują. Utrzymaliśmy pozycję lidera na wszystkich rynkach. Zyskaliśmy ponad 600 tys. nowych klientów Orange (z tego ponad połowa to postpaid) i mamy ich 14,332 mln, co potwierdza, że nowe oferty zyskały Wasze uznanie. Mam na myśli głównie Delfina, Pelikana i Panterę. Fajnie rośnie sprzedaż smartphone`ów. W 4 kwartale było to 22 proc., kiedy rok wcześniej 7 proc. Polubiliście multimedialne cacka, z drugiej strony ich ceny stały się bardziej przystępne. Liczba użytkowników mobilnego Internetu Orange skoczyła o 41 proc. w 2010 roku. Coraz lepiej idzie nam też ze stacjonarnym dostępem. To wynik nowej neo oferty z jesieni. Udało się Was przekonać do korzystania z szybszych opcji. Aż 36 proc. umów z ostatniego kwartału 2010 podpisaliście na prędkości 6-20 Mb/s (rok temu tylko 4 proc). W pierwszej tego roku ruszymy z ofertami w technologii VDSL, czyli 40 Mb/s +. Na start planujemy, że w jej zasięgu znajdzie się 500 tys. gospodarstw domowych. Dodam, że w tym roku, prócz wdrażania VDSL i HSPA+ DC, skupimy się na zwiększaniu zasięgu 3G i poprawie obsługi klientów, na co zwracaliście nam uwagę. Na koniec dziękuję, że nas wybieraliście, bo to dzięki Wam mamy się czym pochwalić.

Udostępnij: Dobry rok Grupy TP

TP razem z TVN

21 października 2010

Grupa TP przyśpiesza

23 lutego 2010

Grupa TP przyśpiesza

Dziś w Londynie ogłosiliśmy wyniki Grupy TP za 2009 rok. Nie będę się tu zagłębiał w szczegóły – zainteresowani znajdą je w prezentacji na stronie relacji inwestorskich TP. To co najważniejsze, to fakt, że firmie udało się osiągnąć na koniec roku cele finansowe, które były zakładane. To dobry punkt odbicia na kolejny rok.

Równolegle z podsumowaniem minionego roku prezes Maciej Witucki zaprezentował plany strategiczne Grupy TP na kolejne trzy lata. Zobaczcie sami, co nas czeka:

Jednym słowem – przyśpieszamy. A może Wy macie jakieś ciekawe propozycje, jakie usługi Grupa TP mogłaby wprowadzić? Wpisujcie je w komentarzach. Autorzy najciekawszych mogą liczyć na upominki z naszej strony 🙂

Udostępnij: Grupa TP przyśpiesza