Na planie „Pociągu do gier”

17 września 2013

Na planie „Pociągu do gier”

„Pociąg do gier” to program, w którym krótko i na temat opowiadamy o grach mobilnych. Pociąg, jak to pociąg – sunie po torach. My w nim.

Zapraszamy na pokład; podejrzymy ekipę przy pracy i zamienimy kilka słów z maszynistą ;-).

Jeden z gotowych odcinków „PDG” możecie obejrzeć np. pod tym adresem. Cała reszta w dziale Orange Ekspert na orange.pl.

Udostępnij: Na planie „Pociągu do gier”

Orange Multi Mobile – gry sieciowe bez opłat za transfer

5 lutego 2010

Orange Multi Mobile – gry sieciowe bez opłat za transfer

Orange uruchomił serwis Multi Mobile, pierwszą w Polsce platformę mobilnych gier multiplayer na telefon komórkowy z transferem danych za darmo. Gracze dostają na start 3-dniowy, bezpłatny okres próbny dla każdej pobieranej gry. Później grają bez ograniczeń płacąc zaledwie złotówkę (+VAT) tygodniowo.

Orange Multi Mobile oferuje zestaw klasycznych gier w trybie wieloosobowym, które można zainstalować na telefonie komórkowym lub grać na stronach www. Oprócz tego użytkownicy mogą korzystać z internetowego i mobilnego serwisu społecznościowego z rankingami graczy, ich profilami oraz forami dyskusyjnymi. Na początek gracze mają do wyboru cztery gry a ich liczba będzie się stale zwiększać.

Aby rozpocząć zabawę należy wysłać SMS-a o treści W (warcaby), S (szachy), C (czołgi), G (gomoku) pod bezpłatny numer 8066. W odpowiedzi użytkownik dostanie SMS z linkiem umożliwiającym pobranie aplikacji z wybraną grą. Od chwili jej pierwszego uruchomienia korzysta z 3-dniowego, okresu próbnego pozwalającego na bezpłatną grę w trybie on-line. Potem niezbędne jest aktywowanie płatnej subskrypcji, o czym użytkownik zostanie poinformowany podczas gry, komunikatem wyświetlonym na ekranie telefonu.

Usługa jest dostępna dla wszystkich klientów Orange. Wystarczy mieć aktywną kartę SIM z możliwością wykonywania połączeń wychodzących, skonfigurowane połączenia GPRS przez punkty dostępu APN: wap lub Internet oraz telefon komórkowy obsługujący Java MIDP 2.0.
z minimum 200kb wolnej pamięci.

Więcej informacji na ten temat na: http://multimobile.orange.pl

Udostępnij: Orange Multi Mobile – gry sieciowe bez opłat za transfer

Innowacje

Platforma gier multiplayer w Orange