Innowacje

Innovations Garden Summit 2019 pod znakiem 5G

16 kwietnia 2019

Innovations Garden Summit 2019 pod znakiem 5G

Innovations Garden Summit zmieniają się z roku na rok. W tym roku była to prawdziwe Wydarzenie przez duże „W”. Z arcyciekawymi dyskusjami i prelekcjami, które w tym roku upłynęły przede wszystkim pod znakiem 5G, lecz także chmury, IoT, cyberbezpieczeństwa oraz automatyzacji. Sporo działo się także na prezentacjach znajdujących się na korytarzach, lecz o tym napisała już wczoraj Marta. Mam dla Was mam masę świetnych zdjęć, które pozwolą obejrzeć całe wydarzenie prawie jakbyście tam byli.

[vrview img=”https://biuroprasowe.orange.pl/wp-content/uploads/2019/04/Innovations-gardens-summit-2019-zdjęcia-360-1.jpg” width=”100%”]

O 5G mówili pierwszego dnia między innymi prezes Orange Polska i Javier Garcia Gomez  CTO Ericsson na Europę i Amerykę Łacińską. Z kolei o chmurze bardzo ciekawie o chmurze mówił Ionut Scarlat z Orange Polska, Jakub Skuratowicz z Google Cloud czy Zbigniew Swoczyna z Integrated Solutions.

[vrview img=”https://biuroprasowe.orange.pl/wp-content/uploads/2019/04/Innovations-gardens-summit-2019-zdjęcia-360-2.jpg” width=”100%”]

Drugi dzień zaczął się od panelu o cyberbezpieczeństwie, w dużym stopniu inspirowanej raportem CERT Orange Polska 2018, który prowadził Piotr Jaworski, który szefuje u nas całą siecią i technologią. Pałeczkę przekazał Przemysławowi Dębie, który odpowiada u nas za bezpieczeństwo systemów teleinformatycznych. Razem z Przemysławem Gamdzykiem z Evention, Cezarym Piekarskim ze Standard Chartered Bank oraz Krzysztofem Sierota z Wirtualnej Polski dyskutowali o tym jak bezpiecznie wdrażać innowacje. Wydaje się nudne? Wręcz przeciwnie! Ten temat jest niezwykle ciekawy, bo projektowanie nowych wdrożeń, oprogramowania czy innowacji od razu w taki sposób, by zapewniały cyberbezpieczeństwo jest bardzo trudne.

[vrview img=”https://biuroprasowe.orange.pl/wp-content/uploads/2019/04/Innovations-gardens-summit-2019-zdjęcia-360-3.jpg” width=”100%”]

[vrview img=”https://biuroprasowe.orange.pl/wp-content/uploads/2019/04/Innovations-gardens-summit-2019-zdjęcia-360-4.jpg” width=”100%”]

Cześć „konferencyjną” zamykała debata która miała odpowiedzieć na pytanie: „Co napędza rozwój: potrzeby klienta, czy potencjał technologii?”. Często jest tak, że technologia już jest i wystarczy ją tylko kreatywnie dostosować do potrzeb klienta. Czasem, jak w przypadku 5G technologia dopiero powstaje, lecz już potrafimy oszacować jej możliwości i sytuacje, gdzie znajdzie zastosowanie. Panel zebrał wiele mądrych głów, brała w nim między innymi udział Bożena Leśniewska, wiceprezes Orange Polska ds. rynku biznesowego, Piotr Jaworski, Przemysław Gdański, prezes BNP Paribas, Tomasz Staszelis odpowiedzialny za cyfryzację w Grupie Polpharma, Martin Mellor, szef Ericsson w Polsce czy Artur Czerwinski Dyrektor ds. Cyfryzacji Cisco.

A jaka jest Wasza opinia? Czy to potrzeby napędzają rozwój, czy tworzona technologia.

Udostępnij: Innovations Garden Summit 2019 pod znakiem 5G