410 zł rocznie do zaoszczędzenia „na miedzi”…

12 kwietnia 2018

410 zł rocznie do zaoszczędzenia „na miedzi”…

…i nie chodzi tu o giełdę surowców czy skup 😉 Pewnie już przeczytaliście informację o tym że do Orange Love z trzema i czterema usługami dorzucamy w prezencie HBO HD, HBO 2 HD i HBO 3 HD oraz HBO GO.  Wiecie także, że wprowadziliśmy bardzo fajne zmiany w naszych planach mobilnych. Ja sobie zostawiłem na blogu sympatyczną zmianę dla wielu naszych klientów – obniżkę cen Neostrady.

Wiem, że na blogu skupiamy się na światłowodzie, ale o korzystających z ADSL i VDSL nie zapominamy.  W ramach nowej oferty w wersji na 24 miesiące aktywacja kosztuje Was okrągłe 0 zł, przez pierwsze 12 miesięcy zapłacicie 39,99 zł, a od 13 – 69,99 zł. Uśredniając wychodzi 54,99 miesięcznie. W tej cenie zawiera się już opłata za utrzymanie łącza, uwzględnia ona także rabat za e-fakturę i zgody marketingowe. Dotyczy to tylko samodzielnej oferty bez dodatkowych usług. Do tej pory Neostradę w wersji „miedzianej” mogliście kupić za 69,99 razem z opłatą za utrzymanie łącza plus 49,99 opłaty aktywacyjnej.  Jest więc znacznie taniej – jak wyliczyłem, o tytułowe 410 zł 😉

To jednak nie wszystko. Od teraz z internetem domowym po miedzi w wersjach  do 10 i 20 Mb/s możecie korzystać z modemu Livebox 2.0 za 1 zł miesięcznie. Działać to będzie w modelu dzierżawy. Do tej pory wychodziło to drożej – około 10 złotych miesięcznie. Więc znowu na plus (choć w sumie na minus 😉 ). A jeżeli chodzi o Livebox 2.0 to ostatnio pisaliśmy o tym modemie przy zupełnie innej okazji.

Jak Wam się podoba nasza nowa, wiosenna promocja? Wiosna trochę nas nawet wyprzedziła 😉

Udostępnij: 410 zł rocznie do zaoszczędzenia „na miedzi”…

Policz ile zaoszczędzisz!

5 lutego 2018

Policz ile zaoszczędzisz!

Każdy chce zaoszczędzić. To powód, dla którego stworzyliśmy Orange Love – ofertę, dzięki której każda kolejna dołączona usługa to większa oszczędność. Dzięki temu koszt czterech usług – internetu, w różnych technologiach, na przykład światłowodowej, komórki, telefonu stacjonarnego oraz telewizji (również w jakości 4K) nie wyniesie Was więcej niż 99,99 zł miesięcznie.

Na blogu bardzo często przygotowywaliśmy dla Was różnego rodzaju porównania. Teraz postanowiliśmy oddać takie wyliczenia w Wasze ręce. Stworzyliśmy bardzo intuicyjny kalkulator, który umożliwi porównanie ofert, z których korzystacie do Orange Love.  Znajdziecie go pod adresem https://www.orange.pl/love/kalkulator

4 w 1 – Orange Love lepsze niż szampon z odżywką 😉

Kalkulator Orange Love - ile usług posiadasz.

Tuż po wejściu na stronę kalkulatora powita Was znany (od niedawna) z naszych reklam uwielbiający zakłady Wujek, wyciągający rękę na powitanie. Po kliknięciu „przejdź do kalkulatora” Waszym oczom ukażą się cztery prostokąty. Na tym etapie wybieracie usługi, z których chcielibyście uwzględnić w zestawieniu. Do wyboru są telefony komórkowe, internet domowy, telewizja oraz telefon stacjonarny. Na tym etapie podajecie także liczbę planów mobilnych, z których korzystacie. Następnie klikacie w przycisk „Dalej”.

W drugim etapie wpisujecie kwotę, którą płacicie obecnie za wybrane przez Was usługi. W przypadku usług mobilnych możecie zarówno wpisać łączną kwotę, jak i rozbić ją na poszczególne karty SIM. To wbrew pozorom poważne zadanie! W końcu 97,2 proc. Polaków dysponuje zgodnie z badaniami UKE jednym aktywnym numerem, a jednocześnie „penetracja usług mobilnych” wynosi aż 137,6 proc. populacji 😉 Może to właśnie u Was w szufladzie leżą te nadmiarowe SIM, do których nikt nie chce się przyznać .

Kalkulator – czy zapłacisz mniej?

Kalkulator Orange Love - ile kosztują Twoje usługi

Czas na trzeci krok – podsumowanie. Na stronie kalkulator znajdziecie teraz podsumowanie Waszych dotychczasowych rachunków, rachunek za te same usługi w Orange Love oraz kwotę, którą zaoszczędzisz. Rozpisujemy także dokładnie to co uzyskacie w tej kwocie – wielkość pakietu danych w planie mobilnym, szybkość interentu, czy dostępne kanały telewizyjne. Jeżeli czujecie się przekonani możecie od razu zamówić rozmowę z konsultantem, przejść na czat czy też umówić się na wizytę w salonie. A jeżeli jeszcze Was nie przekonaliśmy – pobrać wyliczenia w formie pliku PDF, by jeszcze w spokoju się zastanowić.

Kalkulator Orange Love - podsumowanie wyceny

Powyższe wyliczenia to test. Pamiętajcie, że Orange Love dostępne jest także w wersji bez telefonu stacjonarnego czy telewizji. Za telefon komórkowy i internet  stacjonarny zapłacicie 79,99 zł.  Taki zestaw możecie także stworzyć w oparciu o internet mobilny czy też Neostradę. Choć osobiście polecam światłowód.

Wyliczenia, wyliczeniami. Ale pamiętajcie o jeszcze jednej sprawie – obok usług, które wiedziecie poniżej, jest także cała masa innych – niedrogich, lub całkowicie darmowych, które bywają bardzo przydatne. Choćby WiFi Calling, Orange Smart Care, aplikację Mój Funbox czy Orange TV Go. O wielu z nich pisałem kiedyś we wpisie „Gratisy od Orange, o których (nie)zapominamy”.

Udostępnij: Policz ile zaoszczędzisz!

Happy Week ze światłowodem, kawą i… drukarką ;-)

8 marca 2017

Happy Week ze światłowodem, kawą i… drukarką ;-)

Piotrek Domański

Drukarka nigdy nie jest w domu towarem „pierwszej potrzeby”. Zawsze są pilniejsze wydatki. Tylko, że gdy się pojawia, nagle wszystko staje się prostsze. Nie trzeba już biegać w z pendrivem w poszukiwaniu punktu ksero, by wydrukować bilety do teatru, kina (nie wszystkie odczytują jeszcze kod ze smartfona), czy na koncert. Również skaner – który dotychczas nie był najpilniejszą potrzebą – na ogół zupełnie niespodziewanie znajduje szereg zastosowań 😉

Dlatego wpadliśmy na pomysł (a właściwie nie ja, tylko koledzy, którzy przygotowują dla Was promocje), by osobom decydującym się na zamówienie poprzez stronę orange.pl naszego domowego internetu dorzucić właśnie drukarkę połączoną ze skanerem – Canon PIXMA MG2550.  Dlatego, jeżeli chcecie zdecydować się na Orange Światłowód (lub tam gdzie jeszcze nie dotarł – Neostradę), pamiętajcie, by zajrzeć na naszą stronę internetową.

Przedłużającym umowę na domowy internet dodajemy ekspres do kawy DOLCE GUSTO. Miałem okazję z niego korzystać – jest niewielki, łatwy do transportu i pakowania. Można go zabrać na wycieczkę, jeżeli wiemy, że tam, gdzie jedziemy, o dobrą kawę będzie trudno. Sprawdza się także wtedy, gdy każdy w rodzinie lubi wypić inną „małą czarną” – działa na kapsułki, a te można szybko wymienić.

Wszystkie informacje o Happy Week znajdziecie oczywiście na naszej stronie orange.pl. Promocja trwa do 13 marca.

Udostępnij: Happy Week ze światłowodem, kawą i… drukarką ;-)