Dlaczego piłkarze muszą bardziej dbać o wygląd? Przyszłość jest dziś #2

14 sierpnia 2018

Dlaczego piłkarze muszą bardziej dbać o wygląd? Przyszłość jest dziś #2

Emocje związane z tegorocznym mundialem są już za nami. Było trochę rozczarowań, ale też kilka pięknych meczy i zaskoczeń. W tym roku po raz pierwszy transmitowaliśmy mundial w najwyższej jakości obrazu 4K w ramach usług Orange TV. Wszystkie mecze były dostępne bez dodatkowych opłat dla klientów posiadających łącze światłowodowe i dekoder 4K.

W najnowszym odcinku „Przyszłość jest dziś” zajęłam się temat telewizji 4K od bardziej użytkowej strony. Dlaczego tak dobrze widać w niej wszystkie szczegóły? Co  wspólnego ma telewizja z wyglądem klasycznej czarno – białej piłki nożnej? Czy bramka strzelona w 1986 „ręka Boga” przez Diego Maradonę zostałaby dzisiaj uznana? Dodatkowo, w tym odcinku gościnnie występuje Michał Rosiak, którego na pewno kojarzycie z testami sprzętu na naszym blogu.

Zapraszam do oglądania i komentowania 🙂

Udostępnij: Dlaczego piłkarze muszą bardziej dbać o wygląd? Przyszłość jest dziś #2

Wymień dekoder i oglądaj Mundial w jakości 4K

7 czerwca 2018

Wymień dekoder i oglądaj Mundial w jakości 4K

Za tydzień zaczynają się Mistrzostwa Świata. Piłkarscy kibice będą mogli obejrzeć Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie 64 spotkania w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD. Warunkiem jest m.in. odpowiedni sprzęt – m.in. telewizor i dekoder umożliwiający oglądanie w najwyższej jakości.
Klient Orange Światłowodu może bezpłatnie wymienić swój dekoder na dekoder 4K – Samsung ICU100. Bezpłatna wymiana dotyczy tych, którzy kupią Orange TV ze światłowodem lub przedłużają umowę (na 12 miesięcy lub 24 miesiące). W innym przypadku, np. w trakcie trwania umowy bez jej przedłużania opłata za  wymianę wynosi jednorazowo 129 zł.

Jak to zrobić?

Jest kilka sposobów. Można sprzęt wymienić  bezpośrednio w Salonie Sprzedaży lub przez Infolinię. W tym drugim przypadku umowa i dekoder dotrze  kurierem pod podany adres.   Do nowego dekodera można wydzierżawić także dysk do nagrywania. Miłego kibicowania w jakości 4K!

Konkurs

Zapraszam do zabawy! Zanim reprezentacja Polski wystąpi na Mundialu rozegra mecze towarzyskie. Pierwsza osoba, która dobrze obstawi wynik meczu Polska – Chile, który  zostanie rozegrany jutro (8.06) dostanie ode mnie koszulkę piłkarską. Obstawiamy wyniki w komentarzu do jutra do godziny 20:00. Wyniki podam w poniedziałek po weekendzie.

Udostępnij: Wymień dekoder i oglądaj Mundial w jakości 4K

Kibicowanie w 4K w Orange TV – konkurs

22 maja 2018

Kibicowanie w 4K w Orange TV – konkurs

Wydarzenia sportowe wciąż najchętniej oglądamy w tradycyjnej telewizji – robi tak 30% badanych. Największą liczbę widzów przed telewizory przyciągnął mecz eliminacji mistrzostw świata między Polską i Czarnogórą. Wiecie, że spotkanie, które zapewniło Polakom awans na mundial, oglądało 8,5 mln widzów?! Ciekawą informacją jest także wynik badania, który mówi o tym, że dwóch na trzech Polaków, chce oglądać sport w jakości 4K.  Obecnie telewizor obsługujący ten standard ma 12% ankietowanych, a co trzeci planuje taki zakup w nadchodzących miesiącach.

W lutym ubiegłego roku wprowadziliśmy telewizję w jakości 4K. Przez te miesiące, Orange TV zapełnialiśmy filmami, programami i transmisjami w jakości 4K. Dostępny mamy m.in. kanał Eleven Sports 1, Discovery czy na naszym dekoderze Netflix. Obecnie mamy ponad 875 tysięcy klientów oferty telewizyjnej, a co trzeci dekoder u klienta korzystającego z telewizji „po kablu” obsługuje 4K.

Za niecały miesiąc zaczynają się Mistrzostwa Świata. Każdy kibic piłkarski czeka na pierwszy gwizdek meczowy. Szczególnie trzymamy kciuki za naszą reprezentację. Ci, którzy nie pojadą do Rosji będą mogli obejrzeć Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie 64 spotkania w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD.

A ja mam dla was konkurs. Można piłkę oglądać, można też w nią grać. Najlepiej jeśli jest to replika piłki, która została przygotowana specjalnie na te Mistrzostwa.  Otrzymają je trzy osoby, które najlepiej opiszą jakie dyscypliny warto oglądać w jakości 4K i dlaczego. Na odpowiedzi czekam do czwartku 24 maja do godz. 14.00.

Udostępnij: Kibicowanie w 4K w Orange TV – konkurs