Rusza Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem

26 czerwca 2019

Rusza Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem

Wreszcie wakacje i lato. A razem z nimi po raz trzeci ruszają w podróż po Polsce wspaniałe filmy, które będzie można oglądać w nowoczesnym kinie plenerowym w najpiękniejszych zakątkach kraju – zupełnie za darmo. Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem rusza 28 czerwca.

Pomorze, Mazury i Wybrzeże. Karkonosze, Tatry i Bieszczady. Kaszuby, Kujawy, Pałuki i Zamojszczyzna. Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem to 18 miejscowości i 39 pokazów rozsianych po wakacyjnych kurortach, ośrodkach wypoczynkowych i miejscach, w których Polacy najchętniej spędzają letnie urlopy. W ciągu dwóch miesięcy, od 28 czerwca do 26 sierpnia filmowe hity w kinie plenerowym będzie można oglądać zarówno w popularnych letniskach, jak Krynica Morska, Mikołajki czy Białka Tatrzańska, jak i malowniczych, ale mniej znanych miejscowościach: Borne Sulinowo, Tleń czy Gołdap. Filmowe lato zacumuje nad przystaniami mazurskich i kaszubskich jezior oraz w sąsiedztwie bałtyckich plaż. Widzowie z wygodnych leżaków spoglądać będą na wyniosłe szczyty Tatr, Karkonoszy, bieszczadzkie połoniny i strzelistą Katedrę Gnieźnieńską. Nie ulega wątpliwości, że Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem to najbardziej zróżnicowana pod względem geograficznym trasa kina plenerowego w Polsce, prezentująca filmy o wyjątkowych walorach.

W repertuarze pojawią się przeboje, które zachwyciły widzów na całym świecie, z udziałem aktorów uwielbianych przez pokolenia. Na wielkim ekranie widzowie spotkają największe gwiazdy Hollywood i kina europejskiego: Julię Roberts, Roberta de Niro, Monikę Bellucci, Woody’ego Allena, Sharon Stone, Bruce’a Willisa, Toni Collette, Edwarda Nortona. Obejrzymy filmy doceniane przez widzów i recenzentów, prezentowane na najważniejszych festiwalach i zajmujące wysokie miejsca w najbardziej prestiżowych rankingach: „Cudownego chłopaka”, „Kochanków z Księżyca. Moonrise kingdom”, „Najlepsze najgorsze wakacje”. Wśród reżyserów odnajdziemy wizjonerów współczesnego kina, twórców oryginalnych i nietuzinkowych: Wesa Andresona, Johna Torturro, Lasse Hallströma. Repertuar pokazów weekendowych został wyselekcjonowany we współpracy z kanałem filmowym Kino TV pod hasłem „Filmy twojego życia”. Wszystkie filmy łączy jedno: zostawiają widzów z dobrym samopoczuciem – tym przyjemnym przekonaniem, że warto doceniać każdy dzień i czerpać z życia to, co najlepsze: w zgodzie ze sobą i ludźmi wokół nas, inspirując się pięknymi historiami opowiedzianymi na ekranie.

Dużym walorem trasy kina plenerowego jest znakomita jakość obrazu i dźwięku. Za obsługę pokazów odpowiada profesjonalna ekipa pracująca na sprzęcie najwyższej jakości: projektorze kinowym w międzynarodowym standardzie kina cyfrowego obsługującym kopie filmowe DCP (digital cinema package) i na ekranach airscreen o bardzo wysokim współczynniku odbicia światła i powierzchni projekcyjnej 45 m. kw.

Zapraszamy na www.filmowelatozorange.pl oraz https://www.facebook.com/FilmoweLatoZOrangeNaKarte/

W najbliższym czasie zapraszamy:

28 czerwca, piątek, godz. 22:00, Gniezno, Rynek Główny: „Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom”;

29 czerwca, sobota, godz. 22:00, Gniezno, Plac Św. Wojciecha: „Co kryje miłość”;

30 czerwca, niedziela, godz. 22:00, Gniezno, Plac Św. Wojciecha: „Casanova po przejściach”;

2 lipca, wtorek, godz. 22:00, Borne Sulinowo, plaża przy Ośrodku Wypoczynkowym Marina, ul. Jeziorna 6: „Najlepsze najgorsze wakacje”;

3 lipca, środa, godz. 22:00, Łagów, Amfiteatr Łagowski, ul. Chrobrego: „Królowie Lata”;

4 lipca, czwartek, godz. 22:00, Łomnica k. Karpacza, Osada Śnieżka, ul. Spacerowa 8: „Królowie Lata”;

5 lipca, piątek, godz. 22:00, Łomnica k. Karpacza, Osada Śnieżka, ul. Spacerowa 8: „Mikołajek”;

6 lipca, sobota, godz. 22:00, Łomnica k. Karpacza, Osada Śnieżka, ul. Spacerowa 8: „Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom”;

Opisy filmów i pełny harmonogram na www.filmowelatozorange.pl

Materiały graficzne do pobrania z Mediateki.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Rusza Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem

Obsługa i Relacje z Klientami

IV Zlot Społeczności Nasz Orange

25 maja 2019

IV Zlot Społeczności Nasz Orange

Pół roku temu pisaliśmy o III Zlocie Społeczności Nasz Orange. Dziś jesteśmy już po IV spotkaniu z najbardziej zaangażowanymi użytkownikami naszego forum. Odbyło się ono 17 maja w Miasteczku Orange w Warszawie.

W trakcie Zlotu nie zabrakło ciekawych dyskusji na temat naszych usług, rozwiązań i samego forum. Była też okazja do podziękowań dla naszych Herosów, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi użytkownikami. Były tematy poważne i trudne, ale też zabawne i przyjemne. Była nutka rywalizacji i powrót do tematów zgłoszonych na poprzednim Zlocie.

Zwieńczeniem warsztatowej części dnia była wizyta w FabLab powered by Orange. Tym razem nie było szycia. Dzielni uczestnicy – głównie mężczyźni w sile wieku, uzbrojeni w pistolety (do kleju na gorąco) i poduszki, z anielską cierpliwością robili … lampy – chmurki :). „Produkcja” oświetlenia napełniła uczestników entuzjazmem i energią, która została wykorzystana w jedyny słuszny sposób – na wieczornej integracji ;).

Zlot zbiegł się w czasie z okrągłą liczbą 60 000 zarejestrowanych użytkowników na forum. Społeczność rośnie i rozwija się. To wszystko dzięki Wam – użytkownikom, którzy na co dzień odwiedzają forum, zadają pytania, udzielają odpowiedzi.

Jeszcze raz bardzo Wam dziękujemy i do zobaczenia na kolejnym Zlocie, a wcześniej oczywiście na nasz.orange.pl.

Udostępnij: IV Zlot Społeczności Nasz Orange

Innowacje

3 największe zaskoczenia podczas Innovation Gardens Summit 2019

15 kwietnia 2019

3 największe zaskoczenia podczas Innovation Gardens Summit 2019

Dobrze znacie naszą „małą Barcelonę”, czyli konferencję Innovation Gardens Summit. Wydarzenie organizujemy już 4 lat. Co roku pokazujemy Wam, co dzieje się w technologicznym świecie.

Zobaczcie relacje z poprzednich lat:

Konferencja z roku na rok się rozrasta – dołączają nowi partnerzy technologiczni, a wydarzenie trwa już 3 dni (!). Dlatego w tym roku zamiast pokazywać Wam relację z całego IGS, postanowiłam skoncentrować się na najciekawszych prezentacjach podczas wystawy, będącej częścią konferencji. O najciekawszych wystąpieniach w części konferencyjnej napisze Piotrek – szukajcie jego relacji na blogu.

Xiaomi: od szczoteczki do hulajnogi

Chiński producent Xiaomi w niesamowitym tempie zdobywa rynek. Dotychczas kojarzyłam go przede wszystkim z niezłej jakości telefonami ze średniej półki. Okazuje się jednak, że Xiaomi ma znacznie większe ambicje i oferuje także AGD, RTV, zabawki, a nawet hulajnogi. Podczas IGS producent zaprezentował m.in. szczoteczkę do zębów, elektryczny czajnik, lampę świecącą w 16 milionach kolorów, robot z klocków z silnikiem, autonomiczny odkurzacz, dron, hulajnogę oraz urządzenie, które roboczo nazwałam skompresowanym segwayem (możecie zobaczyć je na zdjęciach – dwa kółka i skrócona podpórka).

Wszystkie urządzenia są obsługiwane z poziomu aplikacji Xiaomi Mi Home, co oznacza, że za pomocą appki możecie ustawić temperaturę wody w czajniku, sterować kolorami lampy, lub uruchomić odkurzacz.

Do tej pory, oprócz smartfonów korzystałam z opaski Mi Band 3 oraz oczyszczacza powietrza tej marki, Xiaomi Air Purifier 2S. Zobacz, jak spisał się oczyszczacz podczas testów. Czy sprzęty Xiaomi na dobre zagoszczą w naszych domach? Coś mi mówi, że ten producent jeszcze namiesza na rynku.  Sprzęty m.in. oczyszczacz powietrza, hulajnoga, czy opaska są do kupienia w sklepie orange: Xiaomi w orange.

Motorola: nie smartfon, ale dodatki

Motorola była jednym z zaskoczeń podczas IGS 2019. Amerykański producent nie postawił na smartfony, ale na dodatki do nich. Jakie dodatki? Na przykład przenośny projektor, który nałożony na smartfon wyświetla na dowolnej powierzchni powiększony obraz ekranu. Gamepad, czyli nakładka, która po zintegrowaniu ze smartfonem staje się konsolą do gier, aparat z 10-krotnym zoomem optycznym, Instapolaroid, czyli nakładka umożliwiająca robienie polaroidowych zdjęć, dodawania filtrów i uwaga, także ich drukowanie, kamera 360 stopni filmująca w jakości 4K, a nawet indukcyja ładowarka do telefonu w formie etui.

Orange: Rich Communication Services, czyli więcej niż SMS

Mój numer 3 to rozwiązanie od Orange. I nie jest to celowe lokowanie produktu pracodawcy, ale uczciwa ocena rozwiązania, które wkrótce zastąpi smsy, popularne komunikatory i appki. Rozwiązanie będzie wzbogacone także o inteligentny chatbot, który ułatwi korzystanie z ulubionych aplikacji. Jeśli korzystacie z aplikacji do kupowania ubrań  – zaproponuje coś w Waszym stylu, albo przypomni o kończących się produktach spożywczych. Jak to działa? Zobaczcie.

Udostępnij: 3 największe zaskoczenia podczas Innovation Gardens Summit 2019

Gotowi na zmianę?

18 stycznia 2019

Gotowi na zmianę?

Nowy rok sprzyja podsumowaniom. Jeszcze pamiętamy świętowanie dziesięciolecia bloga, 5 zeszłorocznych sukcesów Fundacji Orange, a tu czas na kolejne podziękowania. Kieruję je do Bartka Rymkiewicza, dla Was – blogera, dla mnie – kolegi i współpracownika, który dzisiaj zmienia klubowe barwy.

Przez blisko 2 lata Bartek zaprowadził Was w nieznane zakamarki edukacji cyfrowej, pokazał FabLab powered by Orange i niezwykłych ludzi, którzy tworzą w nim prototypy swoich produktów. Najchętniej komentowaliście posty o mądrym wykorzystaniu sieci, wolontariuszach Orange oraz podsumowanie roku 2017 w liczbach.  Bartku, dziękujemy i życzymy powodzenia na dalszej drodze!

Przejmuję od Bartka pałeczkę, postaram się dotrzymać mu kroku. Mam nadzieję, że zmiana fundacyjnego blogera będzie płynna, zwłaszcza, że imię pozostaje podobne. Obiecuję nie zanudzać Was wpisami o „realizacji projektów”. Już wkrótce opowiem Wam:

• co słychać w Pracowniach Orange, które intensywnie promowały się w lokalnych społecznościach;
  • co mówią najnowsze badania o aktywności nastolatków online;
  • o nowych projektach stworzonych w FabLabie.

Dziękuję i zachęcam do żywej dyskusji!

Bartek Kuczyński

Udostępnij: Gotowi na zmianę?

W Orange na kartę już święta

16 listopada 2018

W Orange na kartę już święta

A jak święta, to oczywiście prezenty, a do tego jeszcze nowy spot z Robertem Górskim i Mikołajem Cieślakiem. Ale po kolei. Idą święta, więc czas już myśleć o prezentach. W Orange na kartę mamy dla Was 200 zł na rozmowy do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych. Ofercie promocyjnej od dziś towarzyszy uroczy spot z moim ulubionym duetem, w którym panowie starają się ustalić czym udekorować choinkę. W Waszych domach to gwiazda czy czubek? U mnie gwiazda.

I tradycyjna garść informacji mniej lub bardziej przydatnych. Za kreację spotu odpowiada agencja Leo Burnett. Jego produkcją zajęło się studio produkcyjne M5. Postprodukcja to Studio Orka. Reżyserię powierzyliśmy Michałowi Łebkowskiemu, a media zaplanował i kupił dom mediowy Initiative Media.

Udostępnij: W Orange na kartę już święta