Wolontariat w 2019 – liczby

29 stycznia 2020

Wolontariat w 2019 – liczby

Śnieżny początek roku to przyjemny czas podsumowań. Szczególnie, jeśli mówimy o tym, co jest wielką chlubą naszej firmy. Wybaczcie patos, ale tak trzeba to nazwać!

Wolontariusze – serce firmy

A chodzi oczywiście o wolontariat. Wszystkie zaangażowania pracowników na rzecz innych, oddolną pomoc, którą nasza fundacja z radością koordynuje i wspiera. W grudniu pokazaliśmy Wam jedną z ekip, która opowiedziała swoją historię i pokazała jak zaangażowanie na rzecz dzieci wpływa na ich codzienność.

Inny przykład to wolontariuszka znana Wam z bloga – Kasia Barys. Oddajmy jej głos: – W zeszłym roku wspólnie z innymi wolontariuszami wyremontowaliśmy w szkole podstawowej „salę wyciszenia”. To miejsce, w którym dzieci np. z zaburzeniami sensorycznymi, autyzmem czy zespołem Aspergera mogą odpocząć i wyciszyć się. Dla nich hałas na przerwach, czy nauka podczas lekcji to za dużo bodźców. W salce mają przyjazne dla siebie warunki.

Wolontariusze remontują klasy, prowadzą zajęcia, organizują pikniki, prowadzą warsztaty. Ich zaangażowanie jest naprawdę godne podziwu. Dlaczego to robią? – Cieszę się, że mogę realnie pomóc, zrealizować coś, co komuś przyniesie korzyści. To ogromna satysfakcja, kiedy widzi się, że twoja praca wolontariacka ma sens – dodaje Kasia. Powodów do radości jest tyle, ilu wolontariuszy, czyli… no właśnie, spójrzmy na liczby.

Wolontariat w Orange w 2019 – liczby

• W 2019 w akcje zaangażowało się 3456 wolontariuszy
  • Przepracowali oni w sumie 25 356 godzin. W przeliczeniu na codzienną pracę jednego człowieka to ponad 14 lat!
  • Mieliśmy 38 253 beneficjentów, czyli osób, które skorzystały z pracy wolontariuszy.

Robi wrażenie?

Jeśli interesuje Cię wolontariat, zajrzyj też na stronę fundacji.

Udostępnij: Wolontariat w 2019 – liczby

Obsługa i Relacje z Klientami

Zostałem głosem Orange Flex…

8 listopada 2019

Zostałem głosem Orange Flex…

…w dwóch materiałach wideo 😉 Dokładnie tak! Jeżeli dokładnie wsłuchacie się w głos, który opowiada o najfajniejszej ofercie Orange, usłyszycie to ;-). Propozycję, by nagrać voice over (bo tak to się fachowo nazywa) do dwóch materiałów wideo dostałem dwa tygodnie temu. W przeciwieństwie do moich poprzednich filmów, chociażby z serii „Jak to działa?”, tym razem nie miałem okazji pracować nad scenariuszem – tym zajęli się specjaliści.

Jednak, gdzieś z tyłu głowy kołatało się pytanie o sens tego nagrania. Przeczytałem kiedyś bowiem, że rejestracja w Orange Flex zajmuje mniej czasu, niż potrzeba, na obejrzenie filmu instruktażowego. A zatem – czy takie materiały maja sens ;-)?  Oczywiście, że tak! Dzięki temu, jeszcze przed odpaleniem można zobaczyć jak dokładnie ta dość niestandardowe rozwiązanie działa. Zero zaskoczeń!

Jeżeli nie chcecie zaskoczeń, warto także przeczytać Q&A na naszym blogu.

A zatem zapraszam Was do oglądania (i słuchania, oczywiście!). Mam nadzieję, że się Wam podobają, a tych z Was, którzy jeszcze we Flexie nie są zachęcą by skorzystać z tej możliwości.

Udostępnij: Zostałem głosem Orange Flex…

Mediateka

24 października 2019

Orange Polska – w partnerstwie z Nokią – rozpoczął testy sieci 5G w Lublinie. To kolejny etap największych w Polsce testów najnowszej technologii mobilnej. Dziesięć stacji bazowych działa w dzielnicach Ponikwoda, Tatary, Wieniawa i Śródmieście.

Udostępnij: Testy 5G w Lublinie. Orange Polska i Nokia uruchomiły w mieście sieć 10 stacji bazowych

Drapnij okazję w Orange dla Firm!

6 września 2019

Drapnij okazję w Orange dla Firm!

Ja wiem – nie każdy, kto czyta naszego bloga musi mieć od razu własną firmę. Ale zakładam, że są tu i tacy. A skoro są, to i ja i nasza nowa kampania przypominamy Wam, że ponad połowa firm w Polsce jest w Orange. Dlaczego? Bo u nas można drapnąć okazję! Na przykład teraz jest to Samsung Galaxy A50 w supercenie. Dlatego od dziś emitujemy spot o drapaniu… okazji. 😉

Za jego kreację odpowiada Havas Warsaw, produkcję Selfish 3, postprodukcję ICE Images, a zakup mediów Initiative Media. Spot wyreżyserował Tomek Nowak.

Kto marzy o Samsungu Galaxy A50? Albo o takich paznokciach? 😉

Udostępnij: Drapnij okazję w Orange dla Firm!

22 lipca 2019

Od dzisiaj każdy, kto chce może kupić smartfony, laptopy i inne urządzenia dostępne w ofercie Orange w ratach 0 proc. Dotychczas taką możliwość mieli tylko klienci operatora. Oferta dotyczy zarówno użytkowników indywidualnych, jak i biznesowych.

Na raty 0 proc. kupić można wszystkie urządzenia dostępne w ofercie Orange m.in. smartfony Sony Xperia 1, Xiaomi Redmi 7, czy biznesowe Samsung Galaxy S10+ i Samsung Galaxy A50. Ponadto laptopy HP, smartwatche Apple i Samsung, a nawet elektryczne hulajnogi Xiaomi czy deskorolkę Kawasaki. Oferta jest dostępna w sklepie online, salonach i sprzedaży telefonicznej. Sprawdź: oferta Orange

Smartfony (i nie tylko) w 20 nieoprocentowanych ratach

Zarówno dla nabywców indywidualnych, jak i biznesowych ceny smartfonów są rozłożone na 20 nieoprocentowanych rat (RSSO 0%). Umowa na zakup urządzenia nie wymaga weryfikacji bankowej, a raty nie obciążają historii kredytowej nabywcy. Klienci Orange, którzy już mają podpisaną umowę abonamentową na usługi mobilne lub stacjonarne albo co najmniej od 12 miesięcy korzystają z usług Orange na kartę, otrzymają dodatkowe rabaty na zakup urządzeń.

Ochrona smartfona dzięki Orange Smart Care

Kupiony smartfon można objąć ochroną serwisową, wybierając jeden z wariantów Orange Smart Care, w wersji standardowej (9,99 zł/miesięcznie) lub premium (15,99 zł/miesięcznie). Usługa w wersji standardowej obejmuje naprawę  wyświetlacza wraz z obudową, do 1000 zł rocznie. Wybór wersji premium gwarantuje nielimitowane kwotowo  naprawy wszystkich uszkodzeń mechanicznych, całościowe usunięcie skutków zalania wodą, a także możliwość bezpłatnej wymiany telefonu na nowy. Szczegółowe warunki usług są dostępne na stronie: Orange Smart Care.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Smartfony, zegarki i… elektryczna hulajnoga od Orange w ratach 0 proc. dla wszystkich.