Film

Oscary 2019 w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV

21 lutego 2019

Oscary 2019 w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV

Nagrody Akademii Filmowej, znane powszechnie pod nazwą Oscary, uznawane są za najbardziej prestiżową nagrodę filmową. Akademicy wielokrotnie zlekceważyli niejeden wybitny film przyznając nagrodę takiemu, o którym dziś niewielu pamięta. Pomimo tego żadna inna nagroda nie wzbudza tak wielkiego zainteresowania branży filmowej i publiczności na całym świecie. Jak będzie tym razem? Po raz pierwszy gala nie będzie miała prowadzącego i została skrócona. Kto otrzyma tegoroczną statuetkę? Jak pięknie gwiazdy będą prezentować się na czerwonym dywanie?

Gala na żywo i studio w CANAL+

Dla fanów filmów proponujemy już w sobotę 23 lutego br. o godzinie 23:30 dokument „Zawierucha w Hollywood”. Aktor Rafał Zawierucha zrobi niezłe zamieszanie w Los Angeles. Odgrywający w najnowszym filmie  Quentina Tarantino, rolę Romana Polańskiego porozmawia z twórcami oscarowych filmów takich jak „La La Land”, „Forrest Gump”, „Żądło” czy „Whiplash”. Wszystkim zada pytania o największe tajemnice Amerykańskiej Akademii Filmowej. Na co patrzy i co widzi Akademia w nominowanych filmach? Czy film broni się sam czy potrzebuje reklamy? Co dominuje – polityka czy sztuka?

A zaraz po dokumencie, dokładnie po północy 24 lutego o godzinie 00:30 Oscary 2019, podczas których relacja na żywo z „czerwonego dywanu” a około godziny 2:00 gala oscarowa wraz ze studio CANAL+. Czy Paweł Pawlikowski otrzyma nagrodę dla najlepszego reżysera za film „Zimna Wojna”? A może autor zdjęć do tego filmu Łukasz Żal? Trzymajcie kciuki. Dla tych, którzy nie wytrzymają do rana w poniedziałek 25 lutego o godz. 21:00 proponujemy skrót gali oscarowej.

Materiały z gali oskarowej do obejrzenia w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV.

Udostępnij: Oscary 2019 w oknie otwartym CANAL+ dla wszystkich klientów Orange TV

Oskarowe hity w Orange TV

7 marca 2017

Oskarowe hity w Orange TV

Głośne rozdanie Oskarów za nami, ale fani dobrego kina będą mogli obejrzeć legalnie nagrodzone filmy. Te superprodukcje oraz inne filmy prezentuję w formacie „Na co do kina w Orange TV”. Oglądajcie je na VOD w Orange TV, albo jeśli lubicie oglądać filmy na smartfonie, skorzystajcie koniecznie z usługi Orange TV GO.

Dokładnie od 15 marca do obejrzenia będzie, doceniony przez Akademię w kategorii Najlepszy Montaż dźwięku, „Nowy początek”. To trzymający w napięciu thriller science-fiction, w którym wystąpili: Amy Adams oraz Jeremy Renner. Kiedy Obcy przybywają na Ziemię, ktoś musi się z nimi porozumieć. Dokona tego jedna z najlepszych w kraju lingwistek. Co odkryje? A od 24 marca dostępny będzie film Mela Gibsona – „Przełęcz ocalonych”, nagrodzony w kategoriach: Najlepszy montaż oraz Najlepszy dźwięk. To oparta na faktach historia, rozgrywająca się podczas II Wojny Światowej, o młodym sanitariuszu, który ze względu na wyznawaną religię odmówił noszenia broni. Traktowany z nieufnością, oskarżany o tchórzostwo, udowodnił jak bardzo się wobec niego mylono. Podczas krwawej bitwy o Okinawę uratował 75 rannych żołnierzy. Dopiero na koniec miesiąca od 28 marca obejrzyjcie nagrodzony Oscarem® za Najlepsze kostiumy, kinowy przebój (spin-off serii o Harrym Potterze) – „Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć”, na podstawie scenariusza J.K. Rowling.

Tradycyjnie mam dla was konkurs. Napiszcie jaką nowinkę technologiczną wzięlibyście na bezludną wyspę i dlaczego. Dla trzech najciekawszych odpowiedzi będą nagrody m.in. wouchery do kina. Piszcie do końca tygodnia w komentarzach.

Mediateka

Udostępnij: Oskarowe hity w Orange TV