Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

31 grudnia 2015

Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

Od kilku lat sprzedajemy na naszej stronie www.orange.pl odnowione telefony, które mają niską cenę, wyglądają jak nowe i do tego są objęte rękojmią. Do tego można je wybrać z różnymi planami taryfowymi. W przeważającej większości pochodzą z tzw. odstąpień od umowy, więc są praktycznie nieużywane. Nic dziwnego, że schodzą jak ciepłe bułeczki. Wracam do tego tematu, ponieważ robimy właśnie kolejne kroki i zaczęliśmy sprzedawać odnowione telefony przez Allegro. W ramach testu w tej chwili wystawionych jest 5 modeli: LG G90, Nokia Lumia 630, Nokia Lumia 635, Huawei Y530 i Samsung Galaxy Trend Plus. Ceny od 199 zł do 399 zł. Do kupienia jest 150 sztuk. Zainteresowanie jak na nowość spore, więc jesteśmy dobrej myśli. Wkrótce chcemy na Allegro wystawiać również telefony poekspozycyjne, czyli te które pokazywaliśmy klientom w salonach. Będą one mogły nosić niewielkie ślady używania, jednak w żaden sposób nie mające wpływu na ich sprawność techniczną. Póki co jednak, zasady odnawiania telefonów pozostają bez zmian, pozostaje standard „Jak nowy”, co oznacza, że telefon ma nie tylko prawidłowo działać, ale też wyglądać jak nowy. Dlatego w razie potrzeby wymieniamy części obudowy, czy wyświetlacz, jeśli mają ślady używania. Wszystkie części są oryginalne. Na zakończenie telefony przechodzą solidną weryfikację techniczną.

9b14a4097b78f7d2cbb15fb383a6cd6790a

Udostępnij: Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

Wirtualna Polska ma nowego właściciela

23 października 2013

Wirtualna Polska ma nowego właściciela

Właśnie sprzedaliśmy Wirtualną Polskę. Za 375 mln zł kupiła ją spółka O2. Zapowiada się ciekawe połączenie wśród portali. Umowa ma charakter warunkowy i wymaga zgody UOKiK. Spodziewamy się, że finalizacja transakcji nastąpi w pierwszym kwartale 2014 roku. Sprzedając WP zależało nam, aby wybrać firmę, która zagwarantuje jej rozwój. Jestem przekonany, że to sie uda. Koleżankom i kolegom z WP życzę wszystkiego dobrego.

f16909265ac003ee096c2c862cb98e1c12d

Udostępnij: Wirtualna Polska ma nowego właściciela

Dziel i sprzedaj na papierze

21 marca 2013

Dziel i sprzedaj na papierze

Dziennikarze raz na jakiś czas mają skłonność by wracać do tematu dzielenia nas na część hurtową i detaliczną. Dziś Dziennik Gazeta Prawna poszedł trochę dalej i nie tylko chce dzielić, ale od razu sprzedać sieć stacjonarną Orange Polska. Podobno może kosztować nawet 10 mld zł. Całkiem spora suma. Prawdą jest, że szukamy różnych możliwości zmniejszenia kosztów lub dzielenia się nimi z innymi operatorami, czego najlepszym przykładem jest NetWorks! na rynku mobilnym. Prawdą jest też, że zgodne z naszą strategią, badamy i analizujemy wiele rozwiązań, mogących przynieść firmie korzyści w trudniejszych czasach. Niestety dalej muszę już rozczarować, bo nie szykujemy się do sprzedaży sieci stacjonarnej, ani nie wybieramy doradcy do przeprowadzenia tej transakcji. Ale i tak dzień zaczął się ciekawie 🙂

e3db7fe48c862027eae9c343a68007db79e

Udostępnij: Dziel i sprzedaj na papierze

Smartfonowo-tabletowe bestsellery

2 stycznia 2013

Smartfonowo-tabletowe bestsellery

Pewnie będziecie trochę zaskoczeni, ale najlepiej sprzedającym się telefonem w ubiegłym roku w Orange była Nokia E52, która jako jedyna przekroczyła 100 tys. sztuk. Za nią był drugi smartfon fińskiego koncernu, czyli model 500. To ciekawy wynik, który pokazuje, że Polacy mają duży sentyment i zaufanie do tej marki. Trzecie miejsce zajął Sony Ericsson neo V. Wśród tabletów najlepiej sprzedawał się nam Samsung Galaxy Tab 2 10.1, natomiast laptop to HP Mini 210.

58f97fe7bf7761b7f152d87e33b1d2ef1d3

Udostępnij: Smartfonowo-tabletowe bestsellery

Urządzenia

Odnowiony znaczy tania okazja

5 września 2012

Odnowiony znaczy tania okazja

Podpytywaliście mnie ostatnio o sprzedaż odnowionych telefonów, które wypatrzyliście w naszej ofercie. Waszą uwagę zwróciła niska cena w połączeniu z ekstra wyglądem i gwarancją. Podpytałem marketingowców i dorzucam Wam parę przydatnych szczegółów, gdyby ktoś był zainteresowany. Wszystkie odnowione telefony pochodzą z naszych magazynów. W przeważającej większości trafiły do niego od klientów z tzw. odstąpień od umowy. Żeby nie było żądnych wątpliwości zapewniam, że nie skupujemy używanych urządzeń na potrzeby odnawiania. Przyjęliśmy standard „Jak nowy”, co oznacza, że telefon ma nie tylko normalnie działać, ale też wyglądać jak nowy. Dlatego w razie potrzeby wymieniane są także części obudowy, czy wyświetlacz, mające ślady używania. Wszystkie wymieniane części są oryginalne. Na zakończenie telefony przechodzą solidną weryfikację techniczną. Przy odnawianiu współpracujemy z SBE Polska. To międzynarodowa firma, która jest m.in. autoryzowanym serwisantem dla Nokii i Sony. Jak na razie zainteresowanie ofertą jest większe niż się spodziewaliśmy. Sprzedaliśmy 2 tys. sztuk w 2 tygodnie. Dlatego pracujemy nad wdrożeniem bardziej cyklicznych ofert, ale będą one ograniczone ilościowo i do określonych modeli, więc po prostu musicie być czujni i śledzić okazje. Odnowione telefony są wyraźnie oznaczone na stronie, żeby nie było pomyłki.

bcd0a4cad2d65c42b2c5f1baa06ed37e453

Udostępnij: Odnowiony znaczy tania okazja