Film

Miasto 44 – pamiętajmy o bohaterach!

1 sierpnia 2014

Miasto 44 – pamiętajmy o bohaterach!

Jedno jest pewne – uroczysty pokaz „Miasta 44” w reżyserii Jana Komasy, który odbył się 30 sierpnia na Stadionie Narodowym na długo pozostanie niezapomnianym przeżyciem dla zgromadzonych tam widzów. Gigantyczny ekran, gigantyczna widownia i gigantyczne oczekiwania. Na honorowych miejscach Oni – powstańcy, w dalszych rzędach „cała Warszawa”, w sumie 10 tyś. widzów. Przed projekcją dawno niewidziany Marek Kondrat przypomniał słynne przemówienie Stefana Starzyńskiego wygłoszone we wrześniu 1939 roku: „Marzyłem o tym, aby Warszawa była wielka… I Warszawa jest wielka!…”. Film kończy się komputerowo wygenerowaną panoramą Warszawy po powstaniu, płonącej, zamordowanej.
„Miasto 44” trafi do kin dopiero 19 września dlatego nie będę o nim opowiadać. Powiem tylko, że jest to przedsięwzięcie imponujące. Wspaniali młodzi aktorzy, palące się, zniszczone miasto, krew, rany, czołgi, fantastyczne zdjęcia. Naprawdę warto zobaczyć.

Dziś mija siedemdziesiąta rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego.
Pamiętajmy o bohaterach!

Udostępnij: Miasto 44 – pamiętajmy o bohaterach!

Film

Miasto 44 – kulisy filmu

29 lipca 2014

Miasto 44 – kulisy filmu

Jutro największy seans filmowy w Polsce! Na Stadionie Narodowym w Warszawie kilkanaście tysięcy osób obejrzy specjalny pokaz filmu „Miasto 44”. Obraz opowiada historię młodych ludzi, uczestników Powstania Warszawskiego. Natomiast już dziś mam dla Was materiał o tym, jak film powstawał.

Film Miasto 44, którego Orange jest koproducentem, w kinach dopiero we wrześniu, ale już teraz warto zdobyć vouchery do Multikina 😉 Jeśli chcecie wygrać wejściówki do kina, odpowiedźcie w komentarzu pod wpisem na pytanie: kto jest reżyserem i  ile dni trwały zdjęcia do filmu Miasto 44. Obowiązuje zasada, kto pierwszy ten lepszy. Pięć pierwszych osób, które udzieli poprawnej odpowiedzi, wygrywa podwóje vouchery do Multikina. Rozstrzygnięcie konkursu w piątek, 1 sierpnia.

Udostępnij: Miasto 44 – kulisy filmu

FLORENCE AND THE MACHINE headlinerem drugiego dnia Orange Warsaw Festival 2014

15 stycznia 2014

FLORENCE AND THE MACHINE headlinerem drugiego dnia Orange Warsaw Festival 2014

Florence Welch wraz ze swoim zespołem zabierze fanów w muzyczną podróż podczas drugiego dnia Orange Warsaw Festival. FLORENCE AND THE MACHINE to trzeci ogłoszony wykonawca tegorocznej edycji OWF. Zagrają 14 czerwca na Stadionie Narodowym.

FLORENCE AND THE MACHINE to Florence Welch – niezwykła artystka, ikona stylu i mody oraz godna następczyni Kate Bush, Stevie Nicks i Bjork. Jak one śpiewa o miłości i śmierci, seksie i przemocy. Jej muzyczny dorobek uzupełnia jedyne w swoim rodzaju osiągnięcie – Florence tchnęła nowe życie w formułę koncertów MTV Unplugged.

Niepodrabialna, niepowtarzalna Flo  – oczekujemy na jej świetny występ podczas drugiego dnia Orange Warsaw Festival tak samo, jak rzesze jej fanów. Zaproszenie FLORENCE AND THE MACHINE było obowiązkowe. Takiej gwiazdy nie mogło zabraknąć na festiwalu jakim staje się na naszych oczach Orange Warsaw Festival” – Sławomir Nowaczewski, Promotor Festiwalu, Rochstar Events.

Siódma edycja festiwalu odbędzie się w dniach 13-15 czerwca, na Stadionie Narodowym  w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach. Dotychczas ogłoszony został występ – Kings of Leon oraz Queens of the Stone Age – którzy wystąpią 13 czerwca.

Sprzedaż biletów na Orange Warsaw Festival 2014 rozpocznie się 21 stycznia, o godzinie 10:00 na stronach www.orangewarsawfestival.pl, www.eventim.pl oraz w sieci autoryzowanych punktów Eventim.
Więcej informacji na oficjalnych stronach festiwalu: www.facebook.com/OrangeWarsawFestival oraz www.orangewarsawfestival.pl, gdzie dodatkowo w zakładce „MEDIA” znajdują się wszystkie aktualne informacje dla prasy, w tym zdjęcia oraz niezbędne linki dotyczące artystów festiwalu.

Dodatkowych informacji udzielą:

Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu, piotr.metz@rochstar-events.com

Monika Nowaczewska, monika.nowaczewska@rochstar-events.com

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska, tel. 22 527 19 39, biuro.prasowe@orange.com
***
Orange już po raz siódmy jest sponsorem tytularnym festiwalu. Ponad 300 tysięcy widzów, blisko 60 artystów – to bilans 6 lat obecności Orange Warsaw Festival na mapie muzycznych wydarzeń w Polsce. Dotychczas fani muzyki dzięki Orange uczestniczyli w koncertach: Beyoncé, Linkin Park, The Prodigy, The Offspring, Moby, Jamiroquai, Ms. Lauren Hill, Cypress Hill, Nelly Furtado, Skunk Anansie, Basement Jaxx i Fatboy Slim.

Udostępnij: FLORENCE AND THE MACHINE headlinerem drugiego dnia Orange Warsaw Festival 2014

Kolejna edycja Orange Warsaw Festival w czerwcu 2014

10 grudnia 2013

Kolejna edycja Orange Warsaw Festival w czerwcu 2014

Orange Warsaw Festival 2014 odbędzie się 13 – 15 czerwca, na Stadionie Narodowym w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach.

Siódma już edycja Orange Warsaw Festival 2014 rozwija się o drugą scenę i dodatkowy dzień – fani muzyki zyskają dostęp do większej liczby wykonawców oraz możliwość spędzenia czasu w festiwalowej atmosferze w centrum Warszawy.

„Orange Warsaw Festival z roku na rok jest coraz lepszy, ciekawszy i większy. Obiecaliśmy go rozwijać i konsekwentnie dotrzymujemy słowa. Kolejna edycja będzie na pewno niezapomniana. Aż trzy festiwalowe dni, jeszcze więcej koncertów i muzyki. Tak rozumiemy aktywne uczestnictwo w życiu naszych klientów i wspieranie ich pasji” – powiedział Konrad Ciesiołkiewicz, dyrektor Komunikacji Korporacyjnej i CSR Orange Polska.

Sławomir Nowaczewski, Promotor festiwalu: „Po tegorocznym sukcesie festiwalu, zdecydowaliśmy się na rozszerzenie jego formuły o dodatkowy dzień i dodatkową scenę. Pragniemy, aby Orange Warsaw Festival był prawdziwie miejskim, festiwalowym wydarzeniem – będzie jeszcze więcej muzyki i dobrej zabawy.”

***

Więcej informacji na www.orangewarsawfestival.pl oraz na fanpage facebook.com/orangewarsawfestival.pl
Dodatkowych informacji udzielą:

Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu,
piotr.metz@rochstar-events.com

Monika Nowaczewska, Head of Communication Rochstar Events
+48 601 55 11 99, monika.nowaczewska@rochstar-events.com

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39, biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Kolejna edycja Orange Warsaw Festival w czerwcu 2014

Biegaj wieczorami z Night Runners!

15 maja 2013

Biegaj wieczorami z Night Runners!

Co to jest: chmara około dwustu zadowolonych ludzi wieczorową porą pod pięknie oświetlonym Stadionem Narodowym? To Night Runners, którzy wczoraj pobili rekord frekwencji z Poznania. To właśnie w tym mieście wskrzeszono inicjatywę, która rozwija się w całej Polsce.

891a65e74a8ac5e24ca99fa6b9e8de91f3d

Wczorajszy trening w Warszawie prowadził Mateusz Jasiński (treningbiegacza.pl), wspólnie z Aleksandrą Żelazo (trenerka.info) i oboje zapewnili ekstremalnie pozytywną atmosferę. Całe spotkanie można uznać za bardzo udane, co zresztą udowodniły gromkie brawa spoconych i szczęśliwych ludzi na zakończenie. Scenariusz mógł być jednak odrobinę bardziej dopracowany.

Kiedy wszyscy zgromadzili się na schodach pod stadionem do pamiątkowego zdjęcia i z ekscytacją czekali na rozpoczęcie treningu – jakichś konkretnych ćwiczeń – trener wykrzyknął jedynie, że najpierw pobiegamy, by ponownie spotkać się przy schodach o umówionej porze. Wiele osób nie rozgrzało się indywidualnie, spodziewając się, że rozgrzewkę przeprowadzą trenerzy. Zabrakło też choćby najmniejszej sugestii co do kierunku biegu, co doprowadziło do tego, że ludzie rozbiegli się w różne strony, jedni biegli po dolnym, inni – po górnym tarasie. To jednak tylko drobne niedociągnięcia, bo towarzystwa na trasie tak czy inaczej nie brakowało, okazji to zawarcia nowych znajomości i rozmów – również.

Trener Mateusz Jasiński wykorzystał czas swobodnego biegu do dogonienia każdego uczestnika i podziękowania mu za przebycie – prosty, ale świetny pomysł, który zbudował jedność i sprawił, że każdy mógł poczuć się doceniony. Po biegu trenerzy poprowadzili trening z ćwiczeniami sprawnościowymi i rozciągającymi. Gdy trener skwitował jedno z ćwiczeń słowami „To powinniście robić przed bieganiem!”, w głowach uczestników znowu zaświtało pytanie: dlaczego zatem nie zrobiliśmy tego na początku? Ta myśl zginęła jednak szybko pod serią naprawdę ciekawych ćwiczeń, jak utrzymywanie równowagi stojąc z zamkniętymi oczami na jednej nodze. Warto podkreślić, że wszystkie ćwiczenia były łatwe do wykonania dla każdego (przysiady z wyskokami, krążenia, wymachy, pajacyki, itp.), a każdy uczestnik biegł wokół stadionu we własnym tempie. Zwracam na to uwagę dlatego, że Night Runners spotykają się co tydzień, dlatego Ty też możesz do nich dołączyć:

• w Warszawie – w każdy wtorek o 21:00 i w każdy czwartek o 21:00
  • w Poznaniu – w każdy poniedziałek 21:00 i w każdy czwartek o 21:00
  • w Katowicach – w każdy poniedziałek o 20:30
  • w Płocku – w każdy czwartek o 21:00

Więcej informacji znajdziecie na Facebooku oraz na stronie http://night-runners-pl.blogspot.com/.

Udostępnij: Biegaj wieczorami z Night Runners!