Nowe kanały w Telewizji Orange

28 października 2020

Nowe kanały w Telewizji Orange

Polsat Games, Polsat Rodzina i TV Regio to nowe kanały, które można zobaczyć w Telewizji Orange. Pakiet Polsat został wzbogacony o Polsat Games i Polsat Rodzina, które będą odkodowane dla klientów IPTV do 12 stycznia 2021 roku. W Pakiecie Optymalnym Orange dodał kanał TV Regio.

Polsat Games to kanał stworzony i prowadzony przez graczy dla graczy, fanów esportu, ale również pasjonatów nowych technologii i anime. Flagowym projektem Polsat Games jest Ultraliga, oficjalne krajowe rozgrywki League of Legends, realizowane w jednym z najnowocześniejszych studiów esportowych na świecie, z którego zmagania elektronicznych atletów okraszone są komentarzem najlepszych ekspertów w dziedzinie League of Legends w Polsce. Od początku istnienia stacji Polsat Games zrealizowało prawie 120 esportowych transmisji, co daje 600 godzin emisji, które łącznie wygenerowały ponad 10 milionów wyświetleń w Internecie! Antenę stacji tworzą też programy publicystyczne (emitowane na żywo), rozrywkowe, recenzje gier oraz seriale anime.

Polsat Rodzina to kanał familijny z programami poradnikowymi, bajkami rozwijającymi wyobraźnię, popularnymi filmami i serialami łączącymi pokolenia, najciekawszymi dokumentami z całego świata i niedzielną transmisją Mszy dla dzieci. W ofercie Polsat Rodzina znajduje się szeroka oferta programów adresowanych do trzech pokoleń – od dzieci, przez rodziców, aż po seniorów.

TV Regio pokazuje oryginalne audycje produkowane przez lokalne studia telewizyjne z całej Polski. Dzięki temu widzowie mają możliwość zobaczenia aktualności i ciekawostek z różnych nieodkrytych jeszcze miejsc, na ogólnopolskiej antenie. Kanał przedstawia  wyjątkowe miejsca wszystkich regionów Polski, historie różnych zakątków naszego kraju, interesujących  ludzi i ich niecodzienne hobby, lokalne specyfiki kulinarne i zabytki architektoniczne. TV Regio emituje audycje niedostępne w komercyjnych stacjach  telewizyjnych. Unikalne programy pochodzą z produkcji lokalnych telewizji, które najlepiej potrafią wyszukać  miejscowe  perełki.

Udostępnij: Nowe kanały w Telewizji Orange