Orange uruchomił po raz pierwszy w Polsce usługę Hybrydowy SD-WAN

28 czerwca 2019

Orange uruchomił po raz pierwszy w Polsce usługę Hybrydowy SD-WAN

Orange Polska i Integrated Solutions we współpracy z Cisco uruchomiły komercyjnie Hybrydowy SD-WAN. To pierwsze takie wdrożenie w naszym kraju.

Usługa została uruchomiona dla jednego z liderów usług zrównoważonego gospodarowania odpadami komunalnymi i przemysłowymi.

Możliwości hybrydowego SD-WAN

Hybrydowy SD-WAN to rewolucyjne rozwiązanie dla przedsiębiorstw mających biura w całym kraju połączone w jedną sieć o zasięgu ogólnopolskim. Zapewnia użytkownikom bezpieczny dostęp do firmowych aplikacji niezależnie od miejsca, w którym się znajdują. To szczególnie ważne dla przedsiębiorstw przechowujących swoje aplikacje w środowisku multicloud, łączącym chmurę publiczną, prywatną i oprogramowanie w modelu SaaS. Hybrydowy SD WAN pozwala działom IT usprawnić działanie aplikacji, zwiększając produktywność użytkowników dzięki wyjątkowej prostocie i skalowalności rozwiązania oraz bardziej efektywnemu wykorzystaniu łączy.

Wsparcie w cyfrowej transformacji biznesu

Orange Polska oraz Integrated Solutions oferują klientom szerokie wsparcie w testowaniu, uruchamianiu oraz integracji usługi Hybrydowy SD-WAN z wykorzystywaną już infrastrukturą. Połączenie tego rozwiązania z szeroko rozpowszechnioną technologią MPLS (ang.: Multi-Protocol Label Switching) pozwala stworzyć bardziej elastyczną i łatwiej zarządzaną nową architekturę sieciową, która optymalizuje koszty wdrożenia oraz udostępnia nowe możliwości. Orange i Integrated Solutions w swojej ofercie łączy tę technologię z innymi rozwiązaniami, takimi jak chmura, cyberbezpieczeństwo oraz Internet Rzeczy.

Nasi klienci stają przed coraz większą liczbą wyzwań związanych z cyfryzacją ich firm. Prowadzenie biznesu wymaga od nich elastyczności i możliwości wprowadzania zmian z godziny na godzinę. Niezwykle ważne jest także zapewnienie bezpieczeństwa informacji. Dlatego proponujemy zupełnie nową jakość budowy firmowych sieci informatycznych – usługę, którą właśnie uruchomiliśmy wraz z Cisco u pierwszego klienta i jesteśmy w trakcie kolejnych wdrożeń. Hybrydowy SD WAN może być stosowany we wszystkich gałęziach przemysłu – powiedziała Bożena Leśniewska, Wiceprezes Zarządu ds. Rynku Biznesowego Orange Polska.

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange uruchomił po raz pierwszy w Polsce usługę Hybrydowy SD-WAN