Sieć

Działamy, abyście mogli być w kontakcie

24 lutego 2022

Działamy, abyście mogli być w kontakcie

Od wielu tygodni obserwowaliśmy rozwój zdarzeń za naszą wschodnią granicą. Rozumiemy, że w obliczu trudnej sytuacji szczególnie ważne jest, aby pozostawać w kontakcie. Solidaryzując się z obywatelami Ukrainy, właśnie obniżyliśmy ceny połączeń do tego kraju. Zdajemy sobie też sprawę, że dla naszych klientów ciągłość świadczenia usług jest kluczowa. Dlatego mamy przygotowane awaryjne rozwiązania we wszystkich aspektach funkcjonowania Orange Polska.

Obecnie komunikacja z operatorami ukraińskimi przebiega bez większych zakłóceń. Ruch polsko-ukraiński jest większy, ale bez problemów go obsługujemy. W kraju aktywność klientów nie odbiega od przeciętnego dnia roboczego. Nie zaobserwowaliśmy też nic niepokojącego jeśli chodzi o działanie naszej sieci i usług.

Jako największy polski operator telekomunikacyjny, obsługujący również infrastrukturę krytyczną, jesteśmy przygotowani na różne scenariusze. Posiadamy sprawdzone mechanizmy reagowania, zapewniające nam ciągłość biznesową, a naszym klientom – korzystanie z usług bez większych zakłóceń.

Przypomnę, że Orange Polska był pierwszym polskim operatorem, który otrzymał międzynarodowy certyfikat ISO 22301, potwierdzający nasze przygotowanie do zachowania ciągłości usług telekomunikacyjnych, teleinformatycznych oraz cyberbezpieczeństwa.

Udostępnij: Działamy, abyście mogli być w kontakcie