Sieć

Lepsze wyniki Grupy i ponad 14 mln klientów Orange

28 lipca 2010

Lepsze wyniki Grupy i ponad 14 mln klientów Orange

Rano przedstawiliśmy wyniki Grupy TP za II kwartał i nie ukrywam, że są powody do zadowolenia. Mam na myśli m.in. lepsze przychody, czy wskaźnik EBITDA. Nie będę streszczał tego, co sami możecie przeczytać na naszej stronie dla inwestorów, gdzie są wszystkie komentarze, cyferki, wykresy, tabelki itp. Skupię się na tym, co może was najbardziej zainteresować. Nie znam jeszcze wyników konkurencji, ale zaryzykuję tezę, że Orange może być jedynym z W3, któremu wzrosła w tym kwartale liczba klientów. Mamy na plusie 254 tys. i ponownie przekroczyliśmy 14 mln. Wzrosło nam ARPU, AUPU, a churn wręcz przeciwnie – wyraźnie spadł. Moim zdaniem to efekt świetnych ofert, które wprowadziliśmy i konsekwentnej walki o powrót na pozycję lidera. Zwracam też uwagę, że już co piąty neostradowicz ma naszą TV, a wprowadzenie rewolucyjnych cen opcji 6-20 mega spowodowało podwojenie udziału tych prędkości w ogóle sprzedaży. Jeśli chodzi o niższe prędkości to ruch dopiero przed nami, więc trudno nie być optymistą.

Udostępnij: Lepsze wyniki Grupy i ponad 14 mln klientów Orange