;

Aplikacje na wakacje część I (0)

Aleksandra Wójcik

Aplikacje na wakacje część I

Wakacje to czas odpoczynku, relaksu, ale czy ktokolwiek z nas wyobraża sobie urlop dłuższy niż trzy dni bez telefonu, a raczej bez smartfona? Wizja zupełnego braku kontaktu ze światem przyprawia większość znanych mi osób o nerwowe drżenie. Co zrobić, jeśli podczas naszej nieobecności dostalibyśmy ważnego maila od sąsiadów, że dzieje się coś niepokojącego w naszym domu albo – co ważniejsze będąc na urlopie zaginie nasze dziecko? No właśnie. Sama jestem „uzależniona” od swojego smartfona i znajdujących się w nim aplikacji, i nie wyobrażam sobie urlopu bez korzystania z nich. Opowiem Wam teraz krótko o aplikacjach w Orange, z których możecie skorzystać planując urlop i będąc na wakacjach.

3a622241b8deab814f2a3e343bf021ace68Zanim ruszysz w trasę, warto sprawdzić informacje o remontach dróg i objazdach. Dowiedzieć się gdzie chcą nam zrobić niezaplanowane zdjęcie 😉 i jak uniknąć szczególnie niebezpiecznych miejsc. Te możliwości da nam usługa Nawigacja Orange, która posiada wszystkie funkcje tradycyjnej nawigacji, dając jednocześnie Wam możliwość samodzielnego aktualizowania danych za pomocą telefonu komórkowego.

Żeby w drodze nam i naszym bliskim się nie nudziło, mamy możliwość skorzystania z usług multimedialnych Orange: Telewizji Tu i Tam, czyli telewizji mobilnej odtwarzanej na urządzeniach: smartfonach, tabletach. Kolejną bardzo fajną usługą, która umili podróż jest Halo Granie, czyli dostęp do 20 000 różnych hitów muzycznych. Ta usługa zastępuje standardowy sygnał oczekiwania na wybrany utwór muzyczny. Warto również w trakcie wakacji nadrobić zaległości w książkach i tutaj prezentuje Wam jedną z moich ulubionych aplikacji Czytelnia Tu i Tam, dzięki której możecie mieć dostęp do ponad 12 000 e-booków w 17 kategoriach. Zanim wypożyczymy książkę możemy zapoznać się z jej recenzją oraz przeczytać jej fragment. Dla moli książkowych i nie tylko bardzo fajną propozycją będzie skorzystanie z Audioteki Orange. Jest to serwis internetowy połączony z aplikacją mobilną, dający możliwość kupowania książek z ponad 3500 tytułów, w tym audiobooków i audioprasy. Przed dokonaniem zakupu jest możliwość odsłuchania bezpłatnego fragmentu audiobooka. Dla osób, dla których wakacje to czas edukacji proponuję Kursy123 z Orange dające możliwość nauki on-line, aż 5 języków obcych od „native speakerów” (Angielski, Hiszpański, Włoski, Niemiecki, Francuski). Wszystkie kursy są multimedialne, pomagają rozwijać różne umiejętności językowe, takie jak rozumienie ze słuchu, mówienie, znajomość zasad gramatycznych czy prawidłowa wymowa.

Nim zaczniesz wakacyjną sielankę warto również pomyśleć o bezpieczeństwie naszego domu, które możecie kontrolować za pośrednictwem tableta lub smartfona przebywając z dala od niego. Taką możliwość stwarza nam usługa Inteligentny dom, czyli zestaw czujników zintegrowanych z centralą, która zdalnie steruje ich pracą. System poinformuje sms-em lub mailem nas o włamaniu czy zalaniu. Dzięki temu od razu można powiadomić odpowiednie służby.  Do wyboru są m.in. czujniki dymu, otwarcia drzwi i okien, ruchu, zalania oraz przełącznik do gniazdka zdalnie włączający i wyłączający różne urządzenia domowe.

Po weekendzie zapraszam Was na II część Aplikacje na wakacje – opowiem Wam jeszcze o kilku usługach: Gdzie jest dziecko, Telefoniczna Opieka, Mój Orange, Orange World oraz o ubezpieczeniach dla nas i naszych bliskich.

Udostępnij: Aplikacje na wakacje część I
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę

;

Wakacyjne szalone dni (0)

Wojtek Jabczyński

Wakacyjne szalone dni

Jeśli ktoś z Was chce wyjechać na wakacje z nowym smartfonem, aparatem fotograficznym, konsolą lub czytnikiem Kindle, ma dobrą okazję, aby kupić te urządzenia w sporo niższych cenach. Od dziś do 18 lipca trwa kolejna edycja szalonych dni, w której są nie tylko telefony. Oto konkrety: aparat Sony DSC-H200 w Smart Planie Multi 49,90 zł za 99 zł (stara cena 209 99 zł), drukarka HP Deskjet Ink Advantage 3525 w Smart Planie Mix  29,90 zł i Smart Planie Halo 29,90 zł za 1 zł (stara cena 69 zł), e-czytnik Kindle w Smart Planie Mix 39,90 zł i Smart Planie Halo 39,90 zł za 1 zł (stara cena 149 zł); konsola Sony PSP w Smart Planie Halo 39,90 zł i Smart Planie Mix 39,90 zł za 1 zł (stara cena 169 zł); Nokia 301 w Smart Planie Mix 29,90 zł za 1 zł (stara cena 129 zł); Nokia Lumia 720 w Smart Planie Halo 109,90 zł za 1 zł (stara cena 199 zł); Samsung Galaxy S III w Smart Planie Multi 129,90 zł za 49 zł (stara cena 1039 zł); Sony Xperia T w Smart Planie Halo 109,90 zł za 1 zł (stara cena 809 zł); Nokia Lumia 920 w Smart Planie Multi 129,90 zł za 99 zł (stara cena 869 zł) i Samsung Galaxy Note 2 w Smart Planie Multi 129,90 zł za 399 zł (stara cena 1009 zł). Wszystkie umowy na 24 miesiące. Oferta dotyczy klientów przenoszących numer od innego operatora i przedłużających umowę z Orange. Szczegóły znajdziecie tutaj.

552f0a669e2e63654d05f90a4fc833d4f14

Udostępnij: Wakacyjne szalone dni
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

;

O to, o to… dlaczego blogujesz? – konkurs (0)

Redakcja Bloga

12 lipca 2013

O to, o to… dlaczego blogujesz? – konkurs

Michał Sadowski i Michał Górecki grzecznie pytają: O to, o to… dlaczego zostałeś blogerem/blogerką? Opowiedz im swoją historię. Zaciekaw. Wzrusz. Zachwyć. Rozbaw. Przeraź. Dwie najbardziej wypasione opowieści zostaną nagrodzone przez Sadka i Goo udziałem w OBTs. Start – już, meta – koniec dnia.

Swoje historie zamieszczajcie w komentarzach do tego wpisu.

Udostępnij: O to, o to… dlaczego blogujesz? – konkurs
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę