Bezpieczne wakacje w sieci! (0)

Monika Kulik

8 lipca 2016

Bezpieczne wakacje w sieci!

Wakacje to dobry czas na naukę… o bezpieczeństwie dzieci w sieci. Nie musimy wracać do szkolnej ławki – wystarczy przyjść na piknik organizowany przez Fundację Orange i Fundację Dajemy Dzieciom Siłę.

Jak unikać zagrożeń w sieci, chronić swoją prywatność, reagować na niebezpieczne sytuacje, zachowywać się zgodnie z zasadami netykiety – tego wszystkiego najmłodsi mogą się dowiedzieć poprzez gry i zabawy podczas naszych wakacyjnych spotkań.

Jak pokazują badania – dzieci potrzebują tej wiedzy. Z badań EU kids online wynika, że 39% osób w wieku 11-16 lat nie umie zmienić ustawień prywatności na portalach społecznościowych, a 42% nie wie, jak zablokować niechciane kontakty w komunikatorze, zaś aż 70% nie potrafi zablokować natarczywych reklam. Mamy więc sporo do nadrobienia.

Zapraszamy:

16.07  Gdańsk, Park Reagana, g. 14.00-17.00.

17.07  Starogard Gdański, Starogardzki Rynek, g. 10.00-13.00.

30.07  Olsztyn, ul. Niepodległości 85 (Stow. Pomocy Dzieciom i Rodzinie ARKA), g. 13.00-16.00.

31.07  Iława, Parking przy Sali Sportowo-Widowiskowej, g.12.00-15.00.

Wakacyjne pikniki wspólnie z Fundacją Dajemy Dzieciom Siłę organizujemy już od 10 lat. Do tej pory wzięło w nich udział ponad 100 000 dzieci!

Edukacyjne zestawy materiałów wysłaliśmy też do wielu lokalnych organizacji, które same organizują podobne wydarzenia. Daty i miejsca lokalnych pikników znajdziecie na stronie: www.edukacja.fdds.pl/pikniki.

Dla rodziców też mamy wakacyjne zadanie edukacyjne – internetowy kurs Bezpiecznie Tu  i Tam.

Zapraszamy na  naszą stronę  www.fundacja.orange.pl/kurs.

51cd05f0ac45769bb77aa62311cdc816c34

Udostępnij: Bezpieczne wakacje w sieci!
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Ciężarówka. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Przepraszamy, mamy awarię. AKTUALIZACJA – Awaria usunięta o godz. 2.00. (0)

Wojtek Jabczyński

7 lipca 2016

Przepraszamy, mamy awarię. AKTUALIZACJA – Awaria usunięta o godz. 2.00.

Przepraszamy, ale przytrafiła się nam awaria. Dlatego, możecie mieć kłopoty z połączeniami przez komórki oraz w mniejszym stopniu z dostępem do mobilnego internetu. Robimy wszystko, aby jak najszybciej je usunąć. Proszę o Waszą cierpliwość. Aktualne informacje będziemy przekazywać przez konta na Twitterze i Facebooku (rzecznika i firmowe).

AKTUALIZACJA. GODZ. 23.10. Dziękuję, że jesteście cierpliwi. Sytuacja stopniowo wraca do normy. Dalej mocno pracujemy nad całkowitym usunięciem awarii.

AKTUALIZACJA. Dziękuję za Waszą cierpliwość. Awaria została usunięta o godz. 2.00. Wszystkie usługi w kraju i za granicą działają poprawnie. Przepraszamy.

Udostępnij: Przepraszamy, mamy awarię. AKTUALIZACJA – Awaria usunięta o godz. 2.00.
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę

Muzyka

Orange Strefa na Open’er festival powered by Orange (0)

Kasia Barys

7 lipca 2016

Orange Strefa na Open’er festival powered by Orange

Podobnie jak na Orange Warsaw Festival, Orange Strefa stanęła także w Gdynii na Open’er Festival powered by Orange. Atrakcji w niej było sporo: charytatywny taniec, akcja recyklingowa, w której do wygrania były iPhony, foto budka, dance floor pełen energii, darmowe kupony na Spotify i generalnie dużo zabawy. Cieszę się, że frekwencja na festiwalu dopisała, bo dzięki Waszym tańcom zebraliśmy ponad 28 tys złotych. Za każdą wytańczoną minutę Fundacja Orange przekaże 1 zł na lekcje druku 3d i programowania w multimedialnych Pracowniach Orange. Zebraliśmy także 684 telefony, których wycena także zasili ww cel. Rekordzista telefonów przyniósł aż 60 sztuk 🙂

Zobaczcie naszą relację z Open’er Festival powered by Orange przygotowaną przez parę szalejących reporterów.

Udostępnij: Orange Strefa na Open’er festival powered by Orange
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę