„Masakra” ma plan na rywala. Jaki? (0)

Redakcja Bloga

24 maja 2013

„Masakra” ma plan na rywala. Jaki?

To będzie jedno z najbardziej spektakularnych wydarzeń w historii polskiego MMA. Podczas gali Fighters Arena 8, która 24 maja 2013 odbędzie się w Bełchatowie, zobaczymy – po raz pierwszy w historii tej organizacji – walkę o mistrzowski pas wagi ciężkiej. Wystąpią w niej czołowy polski wojownik wagi ciężkiej Michał „Masakra” Kita oraz D.J „Da Protege” Linderman.

Znany z występów w Bellatorze Amerykanin w ostatnich dwunastu miesiącach stoczył aż pięć pojedynków, w których trzykrotnie cieszył się ze zwycięstwa. Linderman (13-5) z kwitkiem odprawił Bobbiego Brenetsema (13-3), Mike’a Hayesa (18-7-1) oaz Dale’a Michella (6-5). Kita (14-6) natomiast bił się po raz ostatni na Fighters Arena 6. Wygrał wtedy z Tonim Valtonenem, który wykonując w pewnym momencie kopnięcie połamał sobie nogę na kolanie „Masakry”.

– Lubię ostre MMA i mam plan na rywala – powiedział polski zawodnik reporterce Orange sport w rozmowie, którą poniżej można obejrzeć w całości.

Jaki Waszym zdaniem jest plan Polaka na zwycięstwo z Amerykaninem? Co powinien zrobić Kita, by po raz pierwszy w historii polskiego MMA wywalczyć pas mistrza wagi ciężkiej?

Arena MMA – Fighters Arena 8: Michał Kita vs. D.J. Linderman

Udostępnij: „Masakra” ma plan na rywala. Jaki?
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samochód. wybierz ikonę

Innowacje

Tydzień bez kabla z Kotlet.tv (0)

Marek Wajda

23 maja 2013

Tydzień bez kabla z Kotlet.tv

W Tygodniu bez kabla przyszła pora na najpopularniejszy vlog kulinarny Kotlet.tv. Paulina i Michał Stępień testują te usługę i przez cały tydzień przy jej pomocy pracują i m.in. publikują swoje przepisy na Youtube.

Dzisiaj wyruszają w tajemniczą podróż, a Wy możecie pomagać im w rozwiązywaniu zadań. Śledźcie uważnie ich profil na FB.

Pamiętajcie też, że dzisiaj ostatni dzień kiedy możecie wygrać tablet Samsung z Orange Free w konkursie vlogerki modowej Szusz.  Wystarczy, że odpowiecie w aplikacji na pytanie: „Jak myślicie czego broniły kaliskie mury?”. A inspiracji szukajcie w relacji Szusz.

A co Szusz uważa po tygodniu z mobilnym internetem?: „Nigdy nie korzystałam z internetu moblinego i przyznam że miałam obawy jak da sobie radę z wrzucaniem filmów które często „ważą” ponad 2 GB. Dostałam mały modem który bez problemu podłączyłam do laptopa, filmy wrzucały się dosyć szybko i bez problemu. Największym zaskoczeniem było to że internet śmigał szybko nie tylko w dużych miastach” – mówi Szusz.

W przyszłym tygodniu Tydzień bez kabla przeżyje Krzysztof Gonciarz.

Udostępnij: Tydzień bez kabla z Kotlet.tv
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę

Innowacje

Technologie dla III sektora. (0)

Monika Kulik

23 maja 2013

Technologie dla III sektora.

Sektor teleinformatyczny ma kluczowe znaczenie nie tylko dla budowy społeczeństwa informacyjnego, ale też społeczeństwa obywatelskiego. Nowe technologie to duże wsparcie dla działań organizacji społecznych.

O tym, jak wykorzystać ich potencjał mówili uczestnicy trzeciej już konferencji „Sektor 3:0. Technologie w organizacjach pozarządowych” organizowanej przez Polsko-Amerykańską Fundację Wolności oraz Fundację Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego. Orange Polska był partnerem technologicznym wydarzenia – zapewnialiśmy uczestnikom dostęp do Internetu oraz patronowaliśmy konkursowi promującemu aktywność w Internecie.

W konferencji wzięli udział prelegenci z czołowych organizacji pozarządowych i firm technologicznych rozwijających ICT w kraju i za granicą min. z USA, Wielkiej Brytanii, Niemiec. Pierwszego dnia spotkaliśmy się w Centrum Nauki Kopernik, a drugiego warsztaty odbyły się w 8 miejscach Warszawy.

My zaprosiliśmy uczestników konferencji do Ogrodów Innowacji – specjalnego miejsca, gdzie można zobaczyć rozwiązania technologiczne proponowane przez Orange. Zaprezentowaliśmy koncepcję open middleware i API – interfejsy programistyczne do budowania aplikacji. Pokazywaliśmy, jak je wykorzystujemy między innymi w obszarze e–zdrowia. A podczas warsztatów zastanawialiśmy się, jakie jeszcze zastosowanie dla API można znaleźć w usługach czy dla organizacji pozarządowych.
Wszystkie pomysły zostały przez nas skrzętnie zanotowane i być może wkrótce  zobaczymy je w realizacji. Natomiast wszystkich kreatywnych programistów zapraszamy  do konkursu OpenAPiHackathon.

8dc513aaf439a9e74c4c1592fe5225d4105

Udostępnij: Technologie dla III sektora.
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Ciężarówka. wybierz ikonę