Muzyka

Mobilny przewodnik na OWF 2015 (0)

Wojtek Jabczyński

2 czerwca 2015

Mobilny przewodnik na OWF 2015

Proszę zobaczcie krótki filmik o specjalnej aplikacji na tegoroczną edycję Orange Warsaw Festival, który przygotowała dla Was Kasia. Jest kilka nowości i udogodnień, które na pewno będą przydatne. Zobaczcie sami. Przy okazji przypominam, że widzimy od 12 czerwa na Służewcu. Kto jeszcze nie kupił biletów, polecam aktualne promocje.

Udostępnij: Mobilny przewodnik na OWF 2015
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę

;

Jedziecie i swobodnie korzystacie z netu (0)

Wojtek Jabczyński

1 czerwca 2015

Jedziecie i swobodnie korzystacie z netu

Pewnie to żadne odkrycie Ameryki, ale pomysł z samochodowym routerem, z którego mogą korzystać kierowca i wszyscy pasażerowie jest dla mnie świetny. Wczoraj sam doświadczyłem takiej potrzeby. Wracając z rodzinnej Zielonej Góry córce skończył się pakiet netu i na szybko ratowaliśmy się hot spotem z iPhone`a. Skoro mi przydałoby się samochodowy internet, to co mają powiedzieć taksówkarze, przewoźnicy, czy pracownicy w służbowych autach. Dla nich to wręcz nieodzowne w dzisiejszym świecie. Dlatego z naszą ofertę internetu samochodowego wyszliśmy w pierwszej kolejności do biznesu. Za 25 zł + VAT miesięcznie dajemy 10 GB na transfer. Do abonamentu proponujemy router Huawei CarFi E8377, który działa w technologii LTE. Wpinamy go w gniazdo zapalniczki i po sprawie. Jednorazowa opłata za urządzenie wynosi 9 zł + VAT. Po uruchomieniu routera z internetu można korzystać na dowolnym urządzeniu mobilnym: laptopie, smartfonie lub tablecie. Jednocześnie nawet 10 użytkowników. Szczegóły znajdziecie tutaj.

b37a567ad2757e55ddb9a3c1a62b8b0a8e0

c49606d5cadb9bb9f115c1fde52e0f4bc4c

Udostępnij: Jedziecie i swobodnie korzystacie z netu
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę

;

Orange Warsaw Festival bez barier! (0)

Monika Kulik

1 czerwca 2015

Orange Warsaw Festival bez barier!

W ubiegłym tygodniu siedząc na wózku inwalidzkim pokonywałam wysokie krawężniki, z zasłoniętymi oczami poruszałam się po torze przeszkód i próbowałam zrozumieć tekst nie słysząc głosu czytającej go osoby – te doświadczenia pozwoliły mi i innym wolontariuszom Orange Warsaw Festival zrozumieć, jak pomóc fanom z niepełnosprawnościami, którzy przybędą na nasze koncerty.

Kilkugodzinne szkolenie przygotowała dla nas Fundacja Polska bez Barier. Co jest ważne w komunikacji z osobami z wadami wzroku, jak pomóc osobie poruszającej się na wózku w pokonaniu przeszkód na drodze – to tylko niektóre z tematów. Najważniejsze, że nie ograniczaliśmy się do teorii, ale sami doświadczaliśmy, jak trudno na wózku pokonać wysoki krawężnik czy precyzyjnie poprowadzić osobę niewidomą na wskazane miejsce.

Orange Warsaw Festival zbliża się wielkimi krokami, a my pracujemy nad tym, aby był dostępny dla wszystkich fanów dobrej muzyki. Pod hasłem „Festiwal bez barier” już po raz drugi walczymy z różnymi barierami w przestrzeni, komunikacji, a także tymi w naszych głowach.

Specjalny Punkt Obsługi Priorytetowej, w którym będzie można uzyskać pełną informację o wszystkich wprowadzonych udogodnieniach, pomoc i asystę wolontariuszy, utwardzone kluczowe ciągi komunikacyjne, możliwość skorzystania z podwózki na terenie czy też dedykowane platformy zainstalowane w pobliżu obu scen – to przykłady naszych działań. Ponadto wybrane koncerty zostaną uzupełnione o audiodeskrypcję dla osób niewidomych i słabowidzących realizowaną przez Fundację Katarynka. Dokładne i kompleksowe informacje o wszystkich udogodnieniach znajdziecie na stronie Orange Warsaw Festival w zakładce dla osób z niepełnosprawnościami. Zakładka jest widoczna z poziomu menu głównego. Również nasza strona internetowa, dzięki współpracy z Fundacją Widzialni przeszła zmiany, aby dostosować ją dla osób z różnymi niepełnosprawnościami.

20a18de05a9dcd7eab1e3b0c29d2c5e7a01 cc9ec26d5288a76e76a05f1462becbb0196

Jestem przekonana, że uda nam się przygotować festiwal dostępny dla wszystkich fanów dobrej muzyki.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival bez barier!
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Serce. wybierz ikonę