;

Nie ma co pisać o piłce nożnej (0)

Jarosław Konczak

4 kwietnia 2011

Nie ma co pisać o piłce nożnej

Dziś jest poniedziałek, jak zwykle trudno dzień po weekendzie, między innymi piłkarskim weekendzie. Mecz na szczycie w polskiej ekstraklasie i znowu Wisła zmierza pewnie po tytuł. Na Łazienkowskiej inna znana drużyna też pewnie zmierza na dno. Kibice walą tłumnie na stadiony bo znów mamy rekord oglądalności ekstraklasy  – 93 199 osób. W Anglii Manchester City gromi Sunderland 5:0, w Portugali Porto po zwycięstwie nad Benficą znów zostalo po raz 25 mistrzem Portugalii. Normalna sielanka i piłkarskie emocje.

Ten weekend to też mecz na Łazienkowskiej, gdzie „zapiewajło” z żylety bije piłkarza swojej drużyny w tunelu prowadzącym do szatni. To wszystko widać na nagraniu Orange Sport. I nic z tego powodu się nie dzieje, nie widać na razie żadnych sygnałów władz Legii, jakiegoś oburzenia, wyrzucenia kibica ze stadionu raz na zawsze. Znaczy normalka? Przy mniejszej widowni kibice Avii Świdnik, zaatakowali na miejscowym dworcu kolejowym pociąg wiozący sympatyków Motoru Lublin. Też w sumie żaden news – słyszymy o  podobnych rzeczach co tydzień.

Do tego w Niemczech klub cieszący się sporąś sympatią choć bez wielkich sukcesów St Pauli pokazuje się z zupełnie innej strony. Jego kibice rzucają czym popadnie w sędziego, aż ten trafiony pada i mecz zostaje przewany. W sumie nic wielkiego prawda. W Egipcie fani miejscowego klubu Zamalek na meczu zaatakowali piłkarzy tunezyjskiej drużyny Tunisia Club Africain – nic wielkiego  – w sumie prawie jak na Legii.

Dlatego dziś jakoś nie chce się pisać o piłce nożnej.

Udostępnij: Nie ma co pisać o piłce nożnej
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

Gala Wolontariatu (0)

Monika Kulik

Gala Wolontariatu

Przyjechali z całej Polski, odświętnie ubrani, przejęci uroczystością chwili i dostojnością miejsca. Rok temu gościli w Belwederze, teraz przyjęto ich w Pałacu Prezydenckim, a powitał ich Prezydent Bronisław Komorowski wraz z małżonką.  Ludzie w różnym wieku, różnych zawodów, różnych pasji, połączeni wspólną ideą. Wolontariusze.

Podczas tegorocznej, 10. już Gali Wolontariatu poznaliśmy zwycięzców konkursu „Barwy wolontariatu”. I znów wybór spośród ponad 500 zgłoszeń – tych 10 najlepszych okazał się bardzo trudny. Mnie ucieszyło to, że wśród tegorocznych laureatów znalazło się tak wiele starszych osób, które po zakończeniu pracy zawodowej, mimo licznych już ograniczeń związanych z wiekiem czy chorobą, są aktywne i pomagają innym – bardziej potrzebującym.

Zapraszam do obejrzenia krótkiej relacji z tej uroczystości. I zwróćcie uwagę na słowa p. Teresy Jarasz – Wolontariusza Roku. Zamiast narzekać i mówić, że się nie da, warto zastanowić się, jak to zmienić. Jeśli starsza i niewidoma osoba może tak wiele dobrego robić wokół siebie, my też możemy.

Udostępnij: Gala Wolontariatu
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Key. wybierz ikonę

;

Podwajamy w abonamencie i mixie (0)

Wojtek Jabczyński

4 kwietnia 2011

Podwajamy w abonamencie i mixie

Zgodnie z weekendową zapowiedzią ruszamy z promocją „Rozmawiaj dłużej, SMS-uj więcej”, która jest dostępna w abonamentach i mixie dla nowych klientów oraz przedłużających umowy. Zwierzaki wyglądają teraz dużo atrakcyjniej, a do tego trzeba jeszcze dodać wypasione smartphone`y od 1 zł. Szczegóły promocji znajdziecie w tabelkach. Dodam, że ekstra minuty do wszystkich sieci i SMS-y są przyznawane na cały czas trwania umowy. Rozliczamy je w pierwszej kolejności, przed pakietami wynikającymi z abonamentu. Promocja łączy się z bonusem za staż (20 lub 40 proc.) dla przedłużających.

Delfin – dwa razy więcej minut na połączenia do wszystkich sieci.

Abonament 29 zł 39 zł 59 zł 79 zł 99 zł
Minuty w abonamencie na połączenia do wszystkich 40 60 150 225 300
Połączenia z wybranym numerem w Orange 1200 minut z 1 numerem 2400 minut z 2 numerami 6000 minut z 5 numerami
Dodatkowe minuty do wszystkich sieci 40 60 150 225 300