Niemcy grają do końca (0)

Jarosław Konczak

10 kwietnia 2013

Niemcy grają do końca

Nic mnie tak nie wkurza jak wyrażenie „polska Borussia”, bo w końcu to mistrz Niemiec, a nie Polski. A czym różnią się te dwie szkoły piłki nożnej zobaczyliśmy właśnie wczoraj. Zawsze mówilismy, że Niemcy grają do końca i to wczoraj pokazała właśnie niemiecka Borussia.

Emocje zarówno w Maladze, jak i Dortmundzie jeszcze długo będą się utrzymywać, bo to kolejny mecz, który przechodzi do legend Ligi Mistrzów, jak kiedyś przegrana w finale Bayernu Monachium z Manchesterem United, wygrana Liverpoolu z AC Milan w Stambule (na marginesie trochę Galatasaray strachu Realowi napędził). Dziś można tylko żałować, że pojedynk w Dortmundzie nie był finałem, gdyż zapamiętalibyśmy go na dłużej.

Na marginesie pozostaje jeszcze trzeci gol dla Borusii. Żaden protest nIc zmieni tego, że był spalony i powinno być dalej 2:2 i świętowaliby Hiszpanie. Ale to kolejny przykład, że UEFA w sędziowaniu nie nadąża za piłką nożną i historię tworzą nie piłkarze, ale sędziowie i ich błędy. To jednak zapamiętają tylko w Maladze. W Dortmundzie zapamietają, ze zawsze jest nadzieja i zawsze gra się do końca. I to również my powinniśmy zapamiętać.

Udostępnij: Niemcy grają do końca
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Flaga. wybierz ikonę

Innowacje

Interaktywna mapa zasięgu Orange (0)

Wojtek Jabczyński

10 kwietnia 2013

Interaktywna mapa zasięgu Orange

Dyskusja na temat zasięgu jest stara, jak sama telefonia komórkowa. Jak doskonale wiecie decyduje o nim wiele czynników związanych m.in. z prawami fizyki, pogodą, czy ukształtowaniem terenu. Oczywiście nie ma idealnych map zasięgu i zarazem rozwiązań zapewniejących wszędzie doskonałą jakość w najlepszej, możliwej technologii. Jednak ze sporym prawdopodobieństwem można przewidzieć, co nas czeka w danym miejscu. Dlatego uruchomiliśmy interaktywną mapę zasięgu Orange, którą znajdziecie tutaj. Dzięki niej możecie sprawdzić dostępność naszych usług w danej lokalizacji na zewnątrz budynków, w podziale na technologie, a także po zalogowaniu się, zgłaszać problemy z jakością oraz proponować miejsca gdzie przydałaby się rozbudowa naszej sieci. Jestem więcej niż przekonany, że mapa będzie Wam bardzo pomocna, chociaż z drugiej strony wiem, że nic i nigdy nie zastąpi własnych testów.

691b95b56daab00fa5acfa6e58046eef567 c6b82e144749953da09f9613137123ac4e3

Udostępnij: Interaktywna mapa zasięgu Orange
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Zagłosuj na nasze programy społeczne! (0)

Monika Kulik

9 kwietnia 2013

Zagłosuj na nasze programy społeczne!

Zachęcam Was do głosowania na nasze projekty zgłoszone do konkursu Dobroczyńca roku. W tym roku w finale Konkursu znalazły się dwa nasze programy: Dźwięki marzeń i Wolontariat pracowniczy.

W kategorii „współpraca firmy z organizacją społeczną” można głosować na program „Dźwięki marzeń”, który wspiera w rozwoju małe dzieci z wadą słuchu. Do tej nagrody zostaliśmy zgłoszeni przez Stowarzyszenie Rodziców i Przyjaciół Dzieci z Wadą Słuchu w Krośnie, które jest jedną z 20 organizacji społecznych współpracujących przy tym programie z Fundacją Orange.

Drugą nagrodą, która zależy od internautów jest „wolontariat pracowniczy” – tu możecie głosować na naszych wolontariuszy, którzy uczą dzieci bezpiecznego Internetu, tworzą bajkowe kąciki, organizują ciekawe zajęcia w bibliotekach, remontują, malują, itd. Aby ułatwić Wam to zadanie i pokazać, co robią teraz – zapraszam na krótką relację z Tygodnia z Internetem, który organizowaliśmy niedawno.

PlayWyłącz głos

„Dobroczyńca Roku” to jedna z najbardziej prestiżowych nagród za działalność społeczną firm w Polsce. Konkurs organizowany jest od 1998 roku przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce, która w ten sposób zachęca przedsiębiorstwa do dobroczynności.

Głosować można codziennie na stronie www.dobroczyncaroku.pl/glosowanie/

Udostępnij: Zagłosuj na nasze programy społeczne!
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Ciężarówka. wybierz ikonę