Rozrywka

Stella Widomska Stella Widomska
12 marca 2018
Nowe spoty, czyli dwa w jednym

Od piątku możecie zobaczyć w telewizji nasz nowy spot, a właściwie dwa, bo obie wersję różnią się zakończeniem. A w spocie nasz wuj Maciej, znany Wam już jako fan zakładów, które rzadko wygrywa. Tym razem zakład dotyczy tego czy w telewizji można zobaczyć coś ciekawego. Jak myślicie, czy mając pakiet Orange Love z telewizją z Netflixem i Eleven Sport w jakości 4k (pisała o tym ostatnio Kasia Barys) można się nudzić? Zobaczcie koniecznie jak tym razem poszło wujowi.

Ja tylko dodam, że za kreację odpowiada Leo Burnett, produkcję Tyrka, postprodukcję Orka, media kupił Initiative Media, a spoty wyreżyserował Mikołaj Łepkowski.

pablo_ck
pablo_ck 21:58 12-03-2018

Reklamy fajne 🙂 Ja bym jednak zreanimował Serce i Rozum i czasem nagrał reklamę z tymi postaciami.

Piotr Domański
    Piotr Domański 20:41 13-03-2018

Serce i Rozum żyją, choć są już na emeryturze i zajęli się reklamą społeczną 😉

robert
robert 14:34 13-03-2018

Bardzo przyjemne reklamy, piękna aktorka 🙂

Rozrywka

Nowa dostawa sprzętu dla graczy

Wojtek Jabczyński Wojtek Jabczyński
12 marca 2018
Nowa dostawa sprzętu dla graczy

Nasza oferta dla graczy rośnie, a mnie coraz bardziej błyszczą się oczy na jej widok. Oprócz światłowodu, który jest i przez wiele lat z całą pewnością będzie najlepszą bazą do grania w sieci, oprócz gamingowych laptopów i najnowszych konsoli, ofert na gry i dodatki, a nawet telewizorów, mamy dla Was (tu powinienem napisać – dla nas – bo przecież ja też chcę) ;) , coraz więcej naprawdę wyczesanych akcesoriów, których nie powstydziliby się zawodowcy.

SteelSeries, Corsair i Microsoft

Do magazynów Orange właśnie wjechała kolejna dostawa sprzętu, a w niej:

• Arctis 5 PC – przewodowe słuchawki SteelSeries, z najlepszym mikrofonem do gier - ClearCast, dźwiękiem 7.1 Surround, bajeranckim podświetleniem RGB  i redukacją szumów,
  • Sensei 310 – myszka SteelSeries, uznawana za pierwszą na świecie prawdziwą mysz do esportu,

dla graczy Steelseries

• VOID PRO (RGB USB Premium) – wytrzymałe korsarskie słuchawki zapewniające doskonały komfort, Dolby Surround 7.1, redukcję szumów z mikrofonem Crystal Clear i podświetlenie RGB,
  • SCIMITAR PRO (RGB) – na prawdę zaawansowana mysz stworzona przez Corsair. Jej wyróżnikiem jest m.in. boczna „klawiatura” – Key Slide System, natywna rozdzielczość 16000 dpi, która optymalizuje precyzję i szybkość reagowania czujnika w zależności do powierzchni,
  • M65 PRO (RGB FPS) – kolejna myszka Corsair o rozdzielczości 1200 dpi w obudowie z lotniczego aluminium, wyposażonej w dokładny system wyważenia oraz „przycisk snajperski”,
  • K95 Platinum (Cherry MX Speed, RGB) – wygodna mechaniczna klawiatura Corsair dla wymagających graczy. Zbudowana na aluminiowej ramie i wyposażona w czułe, szybkie - wytrzymałe klawisze Cherry MX, klawisze programowalne i skalowalne podświetlenie RGB. Klawiatura ma własną pamięć i umożliwia zapamiętanie do trzech zaprogramowanych profili gracza.

dla graczy xbox 1

Jak mawia Ferdek Kiepski – to nie są tanie rzeczy, ale w ofercie Orange kupicie je w dobrej cenie, w której jest już wliczona dostawa. Nawet nie trzeba wychodzić z domu. Zamawiacie sprzęt i w ciągu 2-3 dni odbieracie go od kuriera płacąc przy odbiorze.

Czy warto wydać ponad 200 zł na myszkę?

Tu zdania oczywiście mogą być podzielone. Każdy ma swój wybór, a jak wiadomo mój wybór jest "najmojszy". Życie uczy jednak, że za jakość trzeba zapłacić i najczęściej warto. Warto, by uniknąć rozczarowania jakością  i nie kupować dwa razy, a w skrajnych przypadkach uniknąć uszkodzenia sprzętu czy alergii na tani plastik bez atestów. To wbrew pozorom ważne, bo myszkę trzymamy w dłoni przez wiele godzin, podgrzewając ją ciepłem swojej dłoni. Jasne, że dobrą mysz można też kupić znacznie taniej, jednak zwykle w parze z ceną idzie też funkcjonalność i możliwości.

Cała sztuka sprowadza się - jak sądzę - do wyboru sprzętu o najlepszym stosunku jakości do ceny. To chyba najlepszy drogowskaz przy większości zakupów.  Wracając do pytania - czy warto kupić sprzęt w naszym sklepie gamingowym? Na to postaram się odpowiedzieć, biorąc "na warsztat" kilka spośród oferowanych urządzeń. Mam nadzieję, że niedługo przeczytacie ich recenzje na naszym blogu - zaglądajcie.

Sportowe emocje w jakości 4K w Orange TV

Kasia Barys Kasia Barys
09 marca 2018
Sportowe emocje w jakości 4K w Orange TV

Tylko w Orange TV możecie obejrzeć wybrane mecze piłkarskie w jakości 4K na kanale Eleven Sports 1. Najważniejsze to mieć Orange Love ze światłowodem, odpowiedni dekoder Samsunga i TV. I nic Wam już nie przeszkodzi kibicować z całych sił najlepszym drużynom świata, w najlepszej jakości. A tutaj macie ode mnie ściągę na najbliższy miesiąc. Już 10 marca Bayer – Gladbach, 11 marca Inter Mediolan – Napoli. Za tydzień 17 marca Wolfsburg-Schalke. A pod koniec miesiąca 31.03 Juventus – AC Milan oraz Bayern – Borussia a także PSG –AS Monaco.

Eleven Sports 1 jest dostępny w ofercie Orange TV już od zeszłego roku. I obecnie ten kanał jest dostępny w jakości 4K na wyłączność tylko dla widzów Orange TV w technologii IPTV, jako jedynej wśród telewizji kablowych. Jeśli ktoś zastanawia się nad ofertą Orange Love – polecam ją ze względu na dostępność części kanałów właśnie w jakości 4K. I nie jest to tylko tematyka sportowa, ale także m.in. muzyczna, dzięki kanałowi np. Stingray Festival 4K. Klienci Orange TV w najwyższej jakości obrazu mogą także oglądać Netflix. Tutaj wybór materiałów wideo czy znanych seriali w jakości 4K jest naprawdę bogaty. Mamy także dostępne w jakości 4K filmy na VOD Orange TV.