Orange Ekspert – program Payback (0)

r Grunwald

1 wrze┼Ťnia 2014

Orange Ekspert – program Payback

Zbieracie punkty? ­čÖé

Ja zbieram, ale ci─ůgle mam problem ze spalaniem. Do tej pory za punkty w programie PAYBACK kupi┼éam tylko s┼éuchawk─Ö bluetooth, ale niebawem uzbieram na co┼Ť wi─Ökszego. W Orange punkty w┼éa┼Ťciwie same si─Ö zbieraj─ů, wystarczy p┼éaci─ç faktury w terminie. Niekt├│re us┼éugi i do┼éadowania premiowane s─ů dodatkowo.

Jak si─Ö zarejestrowa─ç i zbiera─ç punkty Payback w Orange podpowie Marta:

Udost─Öpnij: Orange Ekspert – program Payback
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jeste┼Ť cz┼éowiekiem wybieraj─ůc Flaga. wybierz ikon─Ö
prosz─Ö zaznaczy─ç zgod─Ö

Odsprzedaj stary telefon – dostaniesz rabat na nowy (0)

Wojtek Jabczyński

29 sierpnia 2014

Odsprzedaj stary telefon – dostaniesz rabat na nowy

Pewnie w wielu szufladach zalegaj─ů wam stare, ale jeszcze sprawne telefony. Dotychczas mogli┼Ťcie je odsprzeda─ç przez stron─Ö www.orangerecykling.pl i skorzysta─ç z oferty zakupu odnowionego telefonu w atrakcyjnej cenie. Teraz ruszyli┼Ťmy z kolejnym, proekologicznym┬á projektem. Je┼Ťli do salonu Orange Polska przyniesiecie stary, ale dzia┼éaj─ůcy telefon kom├│rkowy mo┼╝ecie dosta─ç rabat na zakup nowego smartfona, tabletu czy modemu. Warto┼Ť─ç rabatu wynosi wielokrotno┼Ť─ç 50 z┼é. Wycen─Ö zrobi nasz pracownik. Na pocz─ůtek wytypowali┼Ťmy 52 salony w po┼éudniowo-wschodniej Polsce. Po 3 miesi─ůcach sprawdzimy do┼Ťwiadczenia z akcji i b─Ödziemy ja rozszerza─ç na ca┼éy kraj. List─Ö salon├│w gdzie odsprzedacie stary telefon znajdziecie tutaj. Pami─Ötajcie te┼╝, ┼╝e ka┼╝dy wyrzucony telefon zagra┼╝a ┼Ťrodowisku, poniewa┼╝ ma w sobie sporo metali ci─Ö┼╝kich z baterii i akcesori├│w. Dlatego, je┼Ťli sko┼äczy┼é sw├│j ┼╝ywot i nie nadaje si─Ö do odsprzeda┼╝y to w naszym salonie mo┼╝ecie go nieodp┼éatnie zutylizowa─ç.

Udost─Öpnij: Odsprzedaj stary telefon – dostaniesz rabat na nowy
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jeste┼Ť cz┼éowiekiem wybieraj─ůc Dom. wybierz ikon─Ö

Bezpieczeństwo

Przetestuj podejrzany plik (0)

Michał Rosiak

28 sierpnia 2014

Przetestuj podejrzany plik

Dzisiaj bardzo kr├│tko (bo tak naprawd─Ö, to jestem na kr├│tkim urlopie, ale ciiii… ­čÖé ), ale temat jak najbardziej na czasie i wa┼╝ny. Je┼Ťli powiecie, ┼╝e ju┼╝ o nim pisa┼éem, to… b─Ödziecie mieli racj─Ö. Ale (w ko┼äcu zawsze jest jakie┼Ť ale):

• dawno temu
  • takie rzeczy warto przypomina─ç
  • nie ka┼╝dy m├│g┼é widzie─ç
  • nad ┼Ťwiadomo┼Ťci─ů bezpiecze┼ästwa internaut├│w trzeba pracowa─ç do upad┼éego

Jak wielokrotnie mogli┼Ťcie przeczyta─ç, nie tylko u nas, ale i w mediach mainstreamowych, ostatnio konikiem cyber-przest─Öpc├│w s─ů maile z za┼é─ůcznikami sugeruj─ůcymi faktury za us┼éugi telekomunikacyjne. Oczywi┼Ťcie niech Was r─Öka Boska broni to to otwiera─ç, je┼Ťli nie macie stuprocentowej pewno┼Ťci, ┼╝e to prawdziwe. A co, je┼Ťli macie dajmy na to 70-procentow─ů? Wtedy na pomoc przychodzi serwis Virus Total, na kt├│ry mo┼╝ecie wej┼Ť─ç, klikaj─ůc tutaj.

Mo┼╝ecie tam za┼éadowa─ç dowolny plik, kt├│ry podejrzewacie o z┼ée zamiary ;), kt├│rego wielko┼Ť─ç nie przekracza 64MB, wi─Öc ca┼ékiem sporo. Nast─Öpnie zostanie on przeskanowany przez ponad 40 r├│┼╝nych silnik├│w antywirusowych. A potem – c├│┼╝, je┼Ťli problem wykryje jeden-dwa, to jeszcze mo┼╝e by─ç false positive, ale je┼Ťli wi─Öcej – nie rusza┼ébym tego pliku…

Aha, no i pami─Ötajcie, ┼╝e niekt├│re programy do poczty maj─ů opcj─Ö podgl─ůdu po jednokrotnym klikni─Öciu na za┼é─ůcznik – je┼Ťli trafimy np. na „zapluskwiony” pdf, czy plik Office’a, podgl─ůd wystarczy, by pa┼Ť─ç ofiar─ů. Uwa┼╝ajcie.

Udost─Öpnij: Przetestuj podejrzany plik
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jeste┼Ť cz┼éowiekiem wybieraj─ůc Serce. wybierz ikon─Ö