;

Pisz sam – idzemy dalej (0)

Krzysztof Swidrak

7 września 2012

Pisz sam – idzemy dalej

f492c74e50b6ae2aae1bb274f6a6f6cb497

No i mamy kolejną część naszego opowiadania. Za tydzień kończymy, więc przed Wami ostatnia szansa. Co zrobią nasi bohaterowie? Czy rzeczywiście na plaży wylądowało Ufo? A jeśli nie Ufo, to co? Kto z Was potrafi nas wszystkich zaskoczyć oryginalnym zakończeniem? Jeśli macie pomysł, to jak zwykle czekam na Wasze propozycje: krzysztof.swidrak2@orange.pl. A póki co, przeczytajcie ciąg dalszy:

– Zwariowałeś? – „Piegowaty” zupełnie tego nie rozumiał. Chciał chwycić kumpla za rękaw, ale nie zdążył. Ręka ześliznęła się po dłoni „Brzdąca”. Jego sylwetka znikała mu z oczu. Po chwili widział tylko jej kontury.
– Co teraz? – pomyślał. Nie było czasu na rozczulanie się. Trzeba było działać. I to szybko, bo to, co wydarzyło się zaledwie pół godziny wcześniej nie wróżyło niczego dobrego. Przynajmniej tak ocenił to „Piegowaty”. Jeszcze raz przypomniał sobie tamte wydarzenia. Zaczęło się dziwnie. Zresztą potem wcale inaczej nie było.
Głos, który usłyszeli był miły. Zachęcał do rozmowy. Miał coś w sobie takiego – choć to może wydawać dziwne – co nie pozwalało nie odpowiedzieć. Głos zaskoczył ich już pierwszym zdaniem.
– Dajcie spokój z tym przekomarzaniem, kto pierwszy ma się przedstawiać. Jakie to ma znaczenie? Zresztą wiem, kim wy jesteście, wiem, co tu robicie i powiem szczerze trochę się wam dziwię, bo co to za wydarzenie, że na plaży wylądowało Ufo? – usłyszeli. Chłopaki popatrzyli się po sobie i trzeba przyznać, że przez chwilę nie bardzo wiedzieli, co odpowiedzieć. „Brzdąc” zaczął więc tak: Spoko. Niech ci będzie, że nie ma co się wygłupiać z tym przedstawianiem. Ale skoro wiesz, kim my jesteśmy, to może powiesz, kim ty jesteś, a w ogóle, to może tez byś się pokazał, bo tak gadać z niewiadomo, kim to trochę mi się nie chce. Postać pojawiła się nagle. Kogoś im przypominała, ale w tej chwili nie potrafili skojarzyć kogoś.
– Moje nazwisko nic wam nie powie. Mówicie do mnie Gruda. Tak nazywają mnie kumple. Jeśli powiem, że nie jestem stąd, też nic to wam nie da – tłumaczył Gruda.
– A nie możesz tak prościej i jaśniej – „Piegowaty” miał trochę dość tych zagadek. Natomiast „Brzdąc” wciągał się w ten dialog coraz bardziej. Po chwili zobaczyli twarz Grudy. Powiedzieć, że była dziwna, to tak jakby stwierdzić, że w dzień jest jasno, a w nocy ciemno. W żaden sposób nie przypominała żadnej znajomej im twarzy. I ta sylwetka. Jakaś taka mało wyrazista. Ręce jakby za długie, nogi jakby za krótkie.
„Brzdąc” nie miał żadnych wątpliwości. Gruda na pewno jest kolesiem ze statku, który wylądował na plaży.
– Dobra. Przestańmy bawić się w zgadywanki. Jesteś z tego czegoś, co stoi na plaży? – zapytał wprost.
– A wyglądam?
– No.
– No to jestem. A jak chcesz, to chodź ze mną. Pokażę ci go od środka – zachęcał.
Piegowaty” wiedział, że to nie jest dobry pomysł. Coś podpowiadało mu, żeby dać sobie spokój z całą tą wycieczką.
– Teraz, gdy już właściwie jesteśmy u celu? – „Brzdąc” nie mógł tego zrozumieć.
– Ja idę – powiedział.

– Zwariowałeś – zdążył tylko powiedzieć „Piegowaty”. Kumpel znikał mu z oczu. Gruda zresztą też.

Udostępnij: Pisz sam – idzemy dalej
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę

Urządzenia

Masowe jeżyny i nowy netbook (0)

Wojtek Jabczyński

7 września 2012

Masowe jeżyny i nowy netbook

Od dzisiaj pięć modeli BlackBerry, które dotychczas były dostępne tylko w ofertach biznesowych, trafia od cenników dla klientów indywidualnych. Zalety smartfonów RIM  wielokrotnie opisywałem, bo byłem ich fanem przez kilka lat. Za idealną do szybkiego pisania klawiatura wciąż mocno tęsknię. Nasza oferta na rynek masowy to: BB Curve 9320 w dwóch kolorach obudowy (czarna i biała), BB Curve 9360, BB Bold 9790, BB Bold 9900 i BB Torch 9810. Szczegóły znajdziecie tutaj. Ponadto zainteresowanym ofertą netbooków uprzejmie donoszę o czwartym modelu, który właśnie prowadziliśmy do oferty Orange. To Acer Aspire ONE 725  w zestawie z modemem Huawei E3131.

bez-tytulu

Udostępnij: Masowe jeżyny i nowy netbook
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę

;

Kliczko o mistrzostwo w Orange sport (0)

Marek Wajda

6 września 2012

Kliczko o mistrzostwo w Orange sport

Ciężki wybór przed nami w najbliższy weekend. Zobaczyć walkę Tomasza Adamka, który boksuje o nic lub Witalija Kliczko walczącego o mistrzostwo WBC. Ten bokserski hit możecie zobaczyć tylko w Orange sport!

Witalij Kliczko, który razem z bratem zdominował najcięższą kategorię wagową spotyka się z naprawdę godnym przeciwnikiem. Manuel Charr jest jak dotąd niepokonany, a większość walk wygrywa przez nokaut! ( 21-0, 11 KO). Tyle, że akurat ta statystyka nie robi na Kliczce wielkiego wrażenia, bo sam na 44 stoczone walki aż 40 wygrał przez nokaut. Transmisja gali od godz. 23:00 w sobotę. Możecie ją zobaczyć w Orange sport jak i w Telewizji Tu i Tam.

Na kogo stawiacie? Ja na starego mistrza – myślę, że on sam zrezygnuje z pasa mistrzowskiego jak zostanie burmistrzem Kijowa 😉

Udostępnij: Kliczko o mistrzostwo w Orange sport
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Cup. wybierz ikonę