;

Portugalia nie dla Polonii (0)

Jarosław Konczak

Portugalia nie dla Polonii

Żarty dla trenera Smudy się kończą. Na niespełna półtora roku przed Euro 2012 piłkarska reprezentacja Polski w Portugalii składem krajowym zagra z Mołdawią, a później najsilniejszym składem z drużyną z czołówki rankingu FIFA – Norwegią. Z pewnością ani w jednym, ani w drugim meczu nie zagrają wczesniej powołani zawodnicy Polinii Warszawa. Franciszek Smuda nie dogadał sie z właścicielem Czarnych Koszul i powołania dla czwórki polonistów wycofał. Ktoś powie mała strata – nie strata jest duża – bo skoro dziś trudno sie porozumieć i wypracować kompromis w sprawie powołania to ciekawe czy czy uda sie wypracować kompromis w innych trudnych sprawach, o których dziś jeszcze nie wiemy, a które na pewno czekają kadrę Franza.

Udostępnij: Portugalia nie dla Polonii
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę

;

Dodajemy Serce i Rozum do neo (0)

Wojtek Jabczyński

Dodajemy Serce i Rozum do neo

Kilka razy na blogu pisałem o naszych maskotkach Serce i Rozum i od razu miałem wiele pytań jak je zdobyć. Były konkursy, w których stały się nagrodami. Wysłałem tyle kompletów, ile mogłem osobom, które chciały zrobić komuś prezent albo niespodziankę. Media rozpisywały o ich fenomenie i kosmicznych cenach na Allegro. Dlatego obiecaliśmy, że zrobimy więcej kompletów (100 tys.), aby mogły cieszyć więcej osób. Dziś uprzejmie donoszą, że Serce i Rozum są już w ilościach hurtowych i każdy z Was, który podpisze nową umowę na neostradę na okres 12 lub 24 miesięcy może otrzymać od nas w promocji parę maskotek. Jeśli komuś pluszaki nie pasują zamiast ma pendrive (umowa na 12 miesięcy) albo GPS (24 miesiące).

Serce i Rozum

Udostępnij: Dodajemy Serce i Rozum do neo
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę

Muzyka

Od klasyki po rocka (0)

Marek Wajda

Od klasyki po rocka

Jak się okazuje Grupa TP to kuźnia talentów nie tylko menedżerskich, ale i muzycznych. Dzisiaj przedstawiam wam częstochowski zespół Maraton. Zespół Maraton istnieje od 1986 r., oczywiście zmieniał od tamtego czasu skład, ale do dziś gra w nim na perkusji Marek Fuławka, doradca klienta indywidualnego w Orange Customer Service w Częstochowie.
Jak zaczęła się jego przygoda z muzyką? „Już w dzieciństwie lubiłem stukać kredkami to w  piłkę lub jakieś pudełka. Mając 18 lat zacząłem kompletować pierwszą perkusję. Pierwszy zespół garażowy  współtworzyłem już w 1977 r.” – opowiada Marek. Wtedy zaczął też pracować w TP i jego pierwsze wypłaty szły właśnie na kompletowanie zestawu perkusyjnego.
O Maratonie już czytaliście, bo wystąpił podczas naszego koncertu charytatywnego, a także podczas inauguracji Orange Customer Service  w październiku ub. r. Zagrali wtedy w 6 miastach pokonując ok. 3300 km.

Maraton występował jako support przed takimi zespołami, jak: Wilki, Maanam, Acid Drinkers, Robertem Janowskim i Haliną Frąckowiak. Zagrali również  wspólny koncert z Anią Wyszkoni i zespołem Łzy. Ich dwie poprzednie wokalistki zostały lureatkami „Drogi do Gwiazd” w TVN oraz I edycji „Idola” Polsat.
„Lubimy łączyć ze sobą elementy różnych stylów, zajmujemy się szeroko pojęta muzyka rozrywkową łącząc je z elementami teatralnymi, dlatego też na scenie tak wiele kreacji” – opowiada Marek.
W swoim repertuarze mają przygotowanych ok. 100 coverów. Sami również komponują. Zespół ma w planach wydanie płyty i nagranie teledysku. W maju zaczyna grać koncerty, głównie na imprezach plenerowych. Może więc będziecie mieli szanse zobaczyć go w akcji.
Ja też kiedyś grałem na perkusji, choć zdecydowanie szybsze rytmy ; ) A wy na jakim instrumencie gracie lub chcielibyście się nauczyć?

Udostępnij: Od klasyki po rocka
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę