;

Tydzień z pierwiastkiem W (0)

Monika Kulik

30 października 2014

Tydzień z pierwiastkiem W

7 dni, 3500 dzieci, 500 seniorów, 260 pracowników, w biurze, w szkole, w bibliotece, nauka, zabawa, pomoc i mnóstwo pozytywnej energii ( której niestety nie umiemy  przeliczyć na kW) – tak można by podsumować Tydzień Wolontariatu w Orange.

W ciągu tego tygodnia pomogliśmy 3500 dzieciom poznać zasady bezpiecznego internetu, a ponad 500 seniorów opanowało podstawy obsługi komputera. Zajęcia toczyły się w szkołach, bibliotekach i innych placówkach w całej Polsce.

Tydzień Wolontariatu organizowaliśmy po raz czwarty. To czas, kiedy wolontariusze z Orange biorą udział w akcjach społecznych, ale to także szansa dla wszystkich pracowników, aby poznać możliwości pomagania razem z Fundacją Orange. W 18 biurach Orange zorganizowaliśmy stoiska informacyjne, a także niecodzienną akcję charytatywną – Poszukiwanie Pierwiastka „W”. Pomarańczowe litery „W” poukrywane były w różnych miejscach, a znalezienie jednej litery oznaczało paczkę kredek dla dzieci w domach dziecka i szpitalach. Dzięki naszym skutecznym poszukiwaniom do dzieci trafi 2552 kolorowych paczek.

Zobaczcie nasze filmowe podsumowanie Tygodniu Wolontariatu 2014

Udostępnij: Tydzień z pierwiastkiem W
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Truck. wybierz ikonę

Bezpieczeństwo

Socjotechniczne triki (0)

Michał Rosiak

30 października 2014

Socjotechniczne triki

Wraca (nie)Bezpieczna Sieć! Nie wiem, kto się cieszy, a kto martwi ;), tym niemniej dzisiaj chciałbym Wam opowiedzieć o socjotechnicznych trikach najczęściej wykorzystywanych przez cyber-przestępców. To tylko 4 minuty – warto posłuchać, bo ta wiedza może zaoszczędzić wielu nerwów!

No i nieustannie zapraszam do podsuwania Waszych pomysłów na kolejne odcinki! Jeśli jakieś kwestie związane z cyber-bezpieczeństwem wyjątkowo Was nurtują i chcielibyście obejrzeć o nich materiał wideo, z radością przyjmę wyzwanie.

A tymczasem – miłego oglądania i oczywiście zapraszam do dyskusji w komentarzach!

Udostępnij: Socjotechniczne triki
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

;

Nabór do Klubów Sportowych Orange przedłużony (0)

Kasia Barys

29 października 2014

Nabór do Klubów Sportowych Orange przedłużony

Nowy program społeczny, który pozwoli dzieciakom uprawiać ukochany sport już na starcie zyskał sporą popularność. Do tej pory przez stronę www.klubysportoweorange.pl zgłoszono ponad 1700 wniosków. Od razu widać, jak duże jest zainteresowanie i jednocześnie potrzeba. Dlatego też przedłużono nabór do programu – do 12 listopada b.r. Jeśli rozpoczęliście już procedurę składania wniosków uzupełnijcie pozostałe formalności do tego czasu. Jeśli ktoś jeszcze nie zaczął, a jest aktywny i sprawny, zachęcam wszystkich. Do programu zachęca też Artur Siódmiak. Ambasador Klubów Sportowych Orange, sportowiec przekonuje, że to fajna inicjatywa. Zobaczcie jego wywiad w Orange Sport.

Udostępnij: Nabór do Klubów Sportowych Orange przedłużony
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę