Uczą się i poznają Polskę

Marek Wajda Marek Wajda
08 czerwca 2011
Uczą się i poznają Polskę

Raku Tashan z Rumunii była przekonana, że "Pierścień Arabelli", film który uwielbia (ze świetną rolą Rumburaka) dzieje się w Polsce.  Zdziwiła się, że był czechosłowacki. O Polsce wie, że: „jest gdzieś na północy, a Warszawa jest pięknym miastem - widziałam ją na zdjęciach a wkrótce poznam osobiście”. Anush Manucharyan i Lilit Gevorgyan z Armenii wiedzą, że Polska jest w Unii Europejskiej, a stolica Warszawa jest pięknym miejscem. Michał Omasta ze Słowacji był już kilka razy w południowej Polsce i dosyć dobrze poznał okolice Krakowa i Częstochowy. Gabriel Ruda, który pochodzi z Wenezueli, a pracuje na Dominikanie nie wiedział o Polsce nic. „Zdążyłem się jednak już zorientować, że bardzo dbacie o kulturę, macie dużo różnego rodzaju muzeów, a Wasi mieszkańcy interesują się historią”.

Spotkałem ich wczoraj w Serocku gdzie otwarto szkołę Orange Campus, która zajmuje się rozwojem menedżerów z całej Grupy FT. Dla nas to sukces tym większy, że Serock został wybrany na jedną z trzech międzynarodowych lokalizacji obok Madrytu i Paryża. W pierwszych zajęciach wzięło udział kilkadziesiąt osób z całego świata, byli zarówno menedżerowie z Polski, Francji, Hiszpanii, Rumunii, Mołdawii, Armenii, Słowacji, Szwajcarii, Niemiec, Wielkiej Brytanii czy Dominikany i Wenezueli.

Celem Orange Campus oprócz zwiększenia kompetencji menedżerów jest wymiana doświadczeń i lepsze poznanie siebie nawzajem. Dlatego dzisiaj po dwóch dniach szkolenia wszyscy uczestnicy będą zwiedzać Warszawę. Jak spotkamy się następnym razem sprawdzę czego się nauczyli o Polsce ;)

Grupowe pakiety internetowe

Wojtek Jabczyński Wojtek Jabczyński
07 czerwca 2011
Grupowe pakiety internetowe

Klientów Orange na kartę, którzy potrzebują pakietów internetowych zachęcam do skorzystania z kolejnych zakupów grupowych. Ofertę udostępniliśmy do 8 czerwca, do godz. 12:00. Proponujemy pakiet internetowy na 1 dzień - 100 MB za 2 zł, a jeśli w czasie trwania akcji przynajmniej 100 osób zarejestruje się w aplikacji i dokona zakupu, wszyscy otrzymają drugi taki sam pakiet za darmo. Ponadto, co dziesiąta osoba otrzyma pakiet 100 MB na 30 dni. Aby skorzystać z promocji wejdźcie na stronę http://apps.facebook.com/grupowe-zakupy Nagrodę dostaniecie w 48 godzin od zakończenia akcji. Szczegóły na www.orange.pl/nakarte oraz www.facebook.com/orangepolska

Powrót do szkoły, czyli mazurski wolontariat

Marta Krajewska Marta Krajewska
07 czerwca 2011
Powrót do szkoły, czyli mazurski wolontariat

Pracownicy Orange Labs postanowili przekonać się na własnej skórze czy praca na rzecz innych i dobra zabawa idą w parze. W majowy poranek wybrali się do mazurskiej miejscowości Ruciane – Nida by pomalować i wykonać drobne remonty w tamtejszej szkole podstawowej nr 2 i zagospodarować teren wokół niej. Takie działania wspiera Fundacja Orange, w ramach akcji "Pomagamy".

„Efekt przerósł nasze oczekiwania. Pokazał, że tworzymy zgrany zespół i potrafimy świetnie współpracować, a przede wszystkim – razem możemy zrobić coś dobrego dla innych” – podsumował Sylweriusz Koprowski z Orange Labs, koordynator przedsięwzięcia.

Tak to wyglądało. Czy Wy też umawiacie się na podobne działania?