Ważne rozmowy (0)

Monika Kulik

8 kwietnia 2011

Ważne rozmowy

Czy wiecie, że w Polsce działa blisko 370 rzeczników konsumenta. Co robią? Udzielają porad prawnych, pomagają w mediacjach z firmami i w walce o prawa konsumenckie w sądach. Rocznie zajmują się ponad 300 tys. spraw. Najczęściej niezadowoleni klienci zgłaszają się do nich i organizacji konsumenckich po pomoc w egzekwowaniu praw do reklamacji i gwarancji. Oczywiście część spraw, którymi się zajmują dotyczy usług telekomunikacyjnych, ale nie brakuje i innych dziedzin – są reklamacje sprzętu RTV i AGD, komputerów, akcesoriów samochodowych, usług dostawczych (gaz, prąd), turystycznych i hotelarskich, remontowo-budowlanych, pocztowych, medycznych, transportowych etc.

Z rzecznikami oraz przedstawicielami Stowarzyszenia Konsumentów Polskich i Federacji Konsumentów spotykamy się regularnie od 2003 roku. O ile wiem, Grupa TP jest jedynym operatorem telekomunikacyjnym w Polsce, który taki dialog prowadzi. Jak możecie sobie wyobrazić, początki były burzliwe. Teraz też nie zawsze jest łatwo, ale dzięki stałym, bezpośrednim rozmowom możemy szybciej interweniować w sprawach klientów, konsultować wprowadzane zmiany czy zapoznawać rzeczników z nową ofertą. Oni z kolei zyskują większą wiedzę o usługach, szybką i pewną ścieżkę interwencji.

Uczestnicząc w tych dyskusjach wiele razy miałam wrażenie, że tak naprawdę mówimy o społecznej odpowiedzialności firmy, która  przecież zaczyna się tam, gdzie kończy się prawo. Zresztą dialog z organizacjami konsumenckimi to jedna z naszych dobrych praktyk z raportu FOB, o którym pisałam w ubiegłym tygodniu.

Mam nadzieję, że podobny dialog stanie się podstawą do innych zmian w firmie – nad czym usilnie pracuję od jakiegoś czasu;)

Udostępnij: Ważne rozmowy
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

;

Jeśli migrować, to właśnie teraz (0)

Wojtek Jabczyński

7 kwietnia 2011

Jeśli migrować, to właśnie teraz

Zdecydowaliśmy, że tylko do najbliższego poniedziałku będziecie mogli przedłużyć najstarsze plany abonamentowe. Do historii przejdą wszystkie oferty, prócz Orange Abonament i animalsów. Wiem, że część z Was (pewnie już niewielka w skali całej firmy), może być przywiązana do starszych ofert. Z drugiej strony właśnie teraz jest świetny moment na migrację do Delfina, Pantery i Pelikana. Po pierwsze, dzięki aktualnej promocji, zyskujecie dwa razy więcej minut i SMS-ów przez cały okres trwania umowy oraz smartphone`y od 1 zł. Do tego przedłużającym dajemy za staż 20 lub 40 proc. więcej minut, również na cały okres trwania umowy. Kumulując bonusy można dobrać sobie naprawdę świetną ofertę.

Udostępnij: Jeśli migrować, to właśnie teraz
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę

Muzyka

Indukti – konkurs (0)

Marek Wajda

7 kwietnia 2011

Indukti – konkurs

W najbliższą niedzielę zamierzam się wybrać na koncert „Warszawa brzmi ciężko”. Ładnych kilka godzin muzyki znanych zespołów na rodzimej scenie rockowej. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że liderem jednej z gwiazd tego koncertu – Indukti – jest kolega z pracy Piotr Kocimski (pierwszy z lewej).

Zapraszam do wysłuchania wywiadu z Piotrkiem o zespole, jego karierze, koncercie oraz jak sobie radzi rock’and’rolowiec w korporacji ; )

Ogłaszamy także szybki konkurs, w którym do wygrania są: płyta zespołu Indukti oraz wejście na niedzielny koncert. Myślę, że Piotr dorzuci gratis swój autograf ; ) Pytanie (podpowiedź w wywiadzie): w jakim znanym niemieckim zespole metalowym gra perkusista Indukti?
Na odpowiedzi czekam do jutra do godz. 16. Proszę w odpowiedzi podać kontakt do siebie oraz zaznaczyć, którą z nagród się wybiera: CD czy koncert.

Udostępnij: Indukti – konkurs
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę