Wszyscy będziemy Orange (0)

Ryszard Kaminski

Wszyscy będziemy Orange

Od jakiegoś czasu trwa dyskusja czy i kiedy TP zmieni się w Orange. Nie ma w tym nic dziwnego bo zapowiadaliśmy rebranding już w 2008 roku, gdy podpisaliśmy umowę licencyjną na sprzedaż produktów i usług pod marką Orange. No i stało się. Zarząd Telekomunikacji Polskiej zdecydował dziś o rebrandingu całości usług stacjonarnych. Oznacza to, że do końca drugiego kwartału 2012 roku Orange stanie się marką handlową wszystkich produktów i usług TP.

Na bieżąco będziemy Was informować co i jak będzie się zmieniać. Atrakcji na pewno nie zabraknie. Dziś mogę powiedzieć, że TP i PTK Centertel nadal będą dwoma odrębnymi firmami i obie będą korzystać z marki Orange. Dodatkowe informacje znajdziecie tutaj. Zapraszam Was też do obejrzenia najnowszego, premierowego spotu Serca i Rozumu, zatytułowanego „Przeprowadzka”. Ciekawe dlaczego :o)

Udostępnij: Wszyscy będziemy Orange
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

APOEL bez strzału, Barcelona bez gola (0)

Marcin Dąbrowski

29 marca 2012

APOEL bez strzału, Barcelona bez gola

3 wyjazdowe zwycięstwa i fakt, że Barcelona zagra rewanż na Camp Nou sugerują, że pary półfinałowe Ligi Mistrzów utworzą Bayern i Real oraz Chelsea i FCB.

Katalończycy zadanie mają najtrudniejsze, bo wczoraj nie potrafili pokonać Abbiatiego mimo ogromnej przewagi w posiadaniu piłki i zamykaniu Włochów we własnym polu karnym na długie minuty. Na początku meczu prosty błąd techniczny popełnił Robinho i strzelając z powietrza wewnętrzną częścią stopy posłał piłkę wysoko nad poprzeczką. Równie dobrą okazję miał Ibrahimovic – co prawda z Puyolem na plecach, ale mając przed sobą tylko Valdesa, chciał oddać sprytny strzał w krótki róg, lecz bramkarz wyczuł jego intencje. Więcej okazji miała Barcelona. Próbował Messi, próbował Xavi, często po krótkim prowadzeniu piłki w zatłoczonym polu karnym. Abbiati był jednak górą.

Po rzucie rożnym szczupakiem w długi róg uderzał piłkę Puyol – chybił minimalnie. Milan zawdzięcza remis niebywałej determinacji w defensywie. Kiedy w końcówce po uderzeniu Messiego bramkarz odbił piłkę, natychmiast ruszyło do niej trzech obrońców i sam Abbiati, przez co Tello mimo swojej szybkości nie zdołał oddać strzału. Młody Hiszpan wniósł sporo ożywienia w ataku FCB. W ostatniej akcji meczu niecelny strzał z dystansu oddał Xavi. Skończyło się 0:0.

W Lizbonie Chelsea ograła Benficę 1:0 i paradoksalnie pod wodzą Roberta di Matteo, dotychczasowego asystenta, a nie Andreasa Villasa-Boasa – którego sprowadzono wcześniej za 15 mln euro – Chelsea ma szansę na sukces w Lidze Mistrzów. Bramkę zdobył Kalou po podaniu Torresa. W Lizbonie jak w domu czuł się David Luiz – były gracz Benfici został uznany przez UEFA zawodnikiem meczu.

APOEL Nikozja nie oddał ani jednego strzału na bramkę Realu i był przy piłce jedynie 30% czasu gry. Defensywna taktyka zdawała egzamin do 74 minuty, kiedy wprowadzony na początku meczu z ławki Kaka dośrodkował wprost na głowę Benzemy, a kilka minut później sam zdobył bramkę po odważnym wejściu w pole karne Marcelo, który tracąc równowagę zdołał podać piłkę wślizgiem. W ostatniej minucie meczu na 3:0 podwyższył Benzema.

Będący w niebywałej formie Bayern wygrał 2:0 w Marsylii. Zwycięstwo Bawarczycy okupili pięcioma żółtymi kartkami, dwie zobaczyli gospodarze, a w meczu było łącznie 36 fauli. Kolejną bramkę zdobył Mario Gomez. Czy tak rozpędzony Bayern jest w stanie w lidze dogonić Borussię Dortmund z Polakami w składzie? Bezpośrednie starcie już 11 kwietnia. Wówczas  Borussia zmierzy się już nie tylko z wiceliderem i finalistą Pucharu Niemiec, ale zapewne i z półfinalistą Ligi Mistrzów. Rewanżowe mecze ćwierćfinałowe zostaną rozegrane 3 i 4 kwietnia.

Wyniki pierwszych meczów ćwierćfinałowych:
APOEL – Real Madryt  0:3   Benzema 74 i 90, Kaka 82
Benfica – Chelsea        0:1   Kalou 75
AC Milan – Barcelona   0:0
Marsylia – Bayern        0:2   Mario Gomez 44,  Robben 70

PS. We wszystkich meczach na ekranie co raz świeciły się nowiutkie modele butów Adidasa i Nike, o których przeczytacie na blogu Euro 2012.

Udostępnij: APOEL bez strzału, Barcelona bez gola
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Więcej możliwości i lepsze ceny telefonów w Zetafonie (0)

Wojtek Jabczyński

29 marca 2012

Więcej możliwości i lepsze ceny telefonów w Zetafonie

Od dzisiaj w Zetafonie do wyboru macie więcej kwot miesięcznego zobowiązania, co czyni ofertę bardziej dopasowaną do indywidualnych potrzeb. Nadal możecie korzystać ze swoich ulubionych ofert na kartę a zobowiązanie miesięczne regulować poprzez doładowania, bez żadnych rachunków i faktur. Do dotychczasowych opcji: bez zobowiązań, 25 i 50 zł, dokładamy kolejne: 30, 35, 40 i 45 zł. Taki podział wynika m.in. z faktu, że najniższe doładowanie jest za 5 zł, a kwoty sumują się, aż wypełnicie miesięczne zobowiązanie. Szczegóły znajdziecie tutaj. Ponadto już od jutra szukajcie w Zetafonie telefonów w atrakcyjniejszych cenach m.in. Sony Ericssona txt za 3 zł i Alcatela one touch 813F za złotówkę. To idealne urządzenia, dla tych co lubią dużo pisać i korzystać z portali społecznościowych.

Udostępnij: Więcej możliwości i lepsze ceny telefonów w Zetafonie
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę