;

Zmieniamy czarne na zielone (0)

Monika Kulik

12 października 2010

Zmieniamy czarne na zielone

Już prawie milion klientów Grupy TP zrezygnowało z faktury papierowej na rzecz elektronicznej. Takie zachowanie podyktowane jest nie tylko względami ekonomicznymi, ale i ekologicznymi. Coraz więcej myślimy o środowisku i coraz chętniej uczestniczymy w akcjach, które służą ratowaniu przyrody.

W ubiegłą sobotę miałam okazję wraz z prawie setką wolontariuszy – pracowników Grupy TP i ich rodzinami, Fundacją Aeris Futuro oraz przedstawicielami nadleśnictwa Rybnik czynnie włączyć się do przywracania środowisku zniszczonych przez człowieka terenów. W okolicach miasteczka Knurów na terenach szkód pogórniczych, posadziliśmy nowy las. To nasz sposób na zmienianie „czarnego na zielone”. Na razie to tylko 3 h i 27 tys. drzew, ale to dopiero początek naszej akcji. Na wiosnę zmienimy na „zielone” kolejne miejsce.
Nasz projekt wpisany został w kampanię 350.org, której celem jest stworzenie ogólnoświatowego ruchu na rzecz zażegnania kryzysu klimatycznego.

Tymczasem zapraszamy Was na stronę www.naturatp.pl, gdzie możecie wirtualnie zasadzić drzewo i zachęcić swoich znajomych do przyłączenia się do naszej akcji.

Udostępnij: Zmieniamy czarne na zielone
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę

;

VAT, miliony i wycięte drzewa (0)

Wojtek Jabczyński

12 października 2010

VAT, miliony i wycięte drzewa

Wczoraj TVN CNBC zrobił materiał, jakie dodatkowe koszty dla firm przyniesie podwyżka VAT-u o jeden procent od 2011 roku. Prawo telekomunikacyjne nakłada na wszystkich operatorów obowiązek informacyjny, by każdy abonent dowiedział się o zmianie cennika. Muszą pójść w ruch maszyny drukarskie, a listonosze będą mieli pełne torby przesyłek. Jak wstępnie obliczyliśmy, koszt produkcji + wysyłki wyniesie dla TP i Orange ok. 30-35 mln zł. Marcin Gruszka z Playa poinformował, że w ich przypadku będzie to ok. 10 mln zł. Razem cała branża pewnie wyda ponad 100 mln zł. To mega kasa, którą moim zdaniem można dużo lepiej wykorzystać z myślą o klientach. Nie licząc już wyciętych drzew. Ale cóż robić dura lex sed lex i wydatki pójdą w koszty operacyjne. A większość abonentów i tak otrzymanej informacji nawet nie przeczyta. Na koniec przypomnę, że w związku z podwyżką VAT i zmianą regulaminu, klienci nie będą mogli zerwać umowy na świadczenie usług bez konsekwencji finansowych. Taką interprepację prawa potwierdził UKE

Udostępnij: VAT, miliony i wycięte drzewa
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę

;

Orange Free na kartę z modemem Huawei E1752 (0)

Wojtek Jabczyński

11 października 2010

Orange Free na kartę z modemem Huawei E1752

Pablo_CK podrzucił mi wczoraj gotowy tekst o zestawie OFnk + modem, który jest fajnym uzupełnieniem mojego sobotniego wpisu. Myślę, że dla wielu to ciekawa propozycja, dlatego dziękując za wyręczenie z przyjemnością publikuję news`a. „Od września w salonach Orange w całej Polsce wprowadzamy sukcesywnie do sprzedaży zestaw Orange Free na kartę ze znanym Wam już modemem Huawei E1752 w cenie 199 zł. W zestawie znajdziecie starter o wartości 6 zł, na starterze gratisowy bonus w postaci 1 GB. Bonus nie wymaga aktywacji – jest przyznawany automatycznie. Wystarczy, że włożycie kartę SIM do telefonu lub modemu i już możecie swobonie korzystać z mobilnego Internetu. Na wykorzystanie kwoty startowej oraz przyznanego Wam bonusa macie miesiąc czasu. Nasz zestaw to obecnie najniższa cena mobilnego Internetu bez zobowiązań w Polsce.”

Udostępnij: Orange Free na kartę z modemem Huawei E1752
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samolot. wybierz ikonę