Baw się w Orange Strefie na Orange Warsaw Festival 2016

24 maja 2016

Baw się w Orange Strefie na Orange Warsaw Festival 2016

Orange Warsaw Festival 2016 to przede wszystkim muzyka na żywo w wykonaniu artystów z całego świata. Ale to wydarzenie, które łączy ludzi także pomiędzy koncertami. Na terenie festiwalu stanie więc Orange Strefa. Miejsce, gdzie będzie można potańczyć w rytmie charytatywnego silent disco, przyłączyć się do akcji recyklingu telefonów, odpocząć, naładować telefon i kupić festiwalowe gadżety.

Po raz kolejny fani muzyki będą mogli wziąć udział w charytatywnym silent disco. Za każdą minutę tańca w #RytmPomagania Fundacja Orange przekaże złotówkę na naukę programowania i druku 3D dla dzieci z małych miejscowości. Im więcej wytańczonych minut, tym więcej środków na rozwój młodych talentów.

Nieużywany już telefon komórkowy może pomóc. W jaki sposób? Wystarczy przynieść go do strefy Orange Recykling i przekazać do wyceny, a jego wartość wesprze dobry cel Fundacji Orange: naukę programowania i druku 3D dla dzieci z małych miejscowości. Jeśli okaże się, że telefon nie ma wartości, to Orange Polska przekaże 5 zł na ten cel.  Każdy telefon to także szansa na wygranie jednego z dwóch smartfonów iPhone 6. Aby go zdobyć, należy przekazać co najmniej jeden telefon komórkowy oraz wziąć udział w grze konkursowej  udostępnionej na tablecie na stoisku Orange Recykling.

Każdy, kto przyniesie dwa i więcej telefonów, otrzyma nagrody dodatkowe: okulary przeciwsłoneczne (za 2 oddane telefony), power bank od Orange Energia (za 3 oddane telefony), zabezpieczenie smartfona niepękającym szkłem hybrydowym Flexibleglass firmy 3 mk (za 4 oddane telefony). Liczba nagród każdego dnia jest ograniczona.

Orange kolejny rok promuje ideę recyklingu telefonów i zachęca gości festiwalowej Orange Strefy do włączenia się w działania proekologiczne. Wszystkie telefony zostaną przekazane do recyklingu, dzięki czemu zyska środowisko naturalne.

Dużo pozytywnej energii można wykorzystać ładując swój telefon. Wystarczy zaszaleć na energy dance floor w strefie Orange Energia. Na obrazie z kamer termowizyjnych będzie można zobaczyć swój taniec, jednocześnie ładując telefon w przeznaczonych do tego darmowych ładowarkach.

Warto przedłużyć koncertowy klimat, kupując festiwalowe gadżety, idealne dla każdego fana muzyki w plenerze. Można będzie kupić m.in. powerbank, matę czy plecak. Festiwalowe pamiątki można uwiecznić na zdjęciu w przygotowanej fotobudce lub zrobić selfie z Orange Warsaw Festival i wrzucić je do sieci, wykorzystując do tego aplikację Orange Warsaw Festival 2016 oraz bezpłatne wi­fi, dostarczone dzięki szybkiemu światłowodowi Orange. Za zakupy w festiwalowym sklepiku, który będzie czynny każdego dnia od 15.00 do ostatniego koncertu, można płacić kartą.

Orange Warsaw Festival to jedno z najważniejszych muzycznych wydarzeń w stolicy, a zarazem jedna z największych tego typu cyklicznych imprez w Polsce. Co roku jest to święto muzyczne pełne nowych brzmień, muzycznych odkryć i artystów na światowym poziomie. 3 i 4 czerwca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu zagrają między innymi: Lana Del Rey, Skrillex, Die Antwoord, Editors, Skunk Anansie, Tom Odell, MØ i Daughter. Festiwal potrwa 2 dni, a na dwóch scenach wystąpią artyści z całego świata.

Nasz blog:  www.blog.orange.pl

Udostępnij: Baw się w Orange Strefie na Orange Warsaw Festival 2016

Orange Polska zwycięzcą X Rankingu Odpowiedzialnych Firm

19 maja 2016

Orange Polska zwycięzcą X Rankingu Odpowiedzialnych Firm

Orange Polska zajął 1. miejsce w X Rankingu Odpowiedzialnych Firm. Jest to zestawienie największych spółek w Polsce, ocenianych pod kątem jakości zarządzania społeczną odpowiedzialnością biznesu (CSR). W tej edycji rankingu Orange zdobył najwyższą od 10 lat punktację.

Ranking powstaje na postawie wyników ankiety, która co roku jest modyfikowana, w odpowiedzi na zmiany zachodzące na rynku, trendy i wyzwania społeczne w kraju i na świecie. Pytania dotyczą pięciu obszarów: odpowiedzialne przywództwo, zaangażowanie społeczne, komunikacja z interesariuszami, innowacyjność społeczna oraz odpowiedzialne zarządzanie. Poszczególnym odpowiedziom przypisana jest określona liczba punktów. Za weryfikację prawidłowości uzyskanych odpowiedzi oraz ustalanie wyników Rankingu odpowiada firma Deloitte. Organizatorami rankingu są Dziennik Gazeta Prawna, Forum Odpowiedzialnego Biznesu i firma better.

„Orange Polska uczestniczy w Rankingu Odpowiedzialnych Firm od samego początku, systematycznie podnosząc jakość zarządzania społeczną odpowiedzialnością. W tej edycji rankingu Orange zdobywa dotąd nieosiągalny dla nikogo w ciągu dziesięciu lat poziom 99 proc. maksymalnej punktacji. To najlepszy przykład dojrzałego i poważnego podejścia do coraz szybciej rosnących oczekiwań społecznych wobec roli biznesu i liderów biznesu w społeczeństwie” – tak wyniki komentuje współtwórca Rankingu, prof. Bolesław Rok z Centrum Etyki Biznesu i Innowacji Społecznych, Akademii Leona Koźmińskiego.

To kolejna w ostatnich dniach nagroda dla Orange Polska za działania z zakresu społecznej odpowiedzialności. 17 maja br. firma otrzymała nagrodę Złoty Listek CSR. Listki CSR to wyróżnienie przyznawane przez tygodnik „Polityka”, który od 5 lat sprawdza firmy pod względem społecznej odpowiedzialności biznesu.

Dodatkowo redakcja i firma Deloitte, która jest partnerem tego rankingu, przyznały 3 Super Listki CSR, dla firm, które we wszystkich edycjach otrzymały najwyższe wyróżnienie, czyli Złoty Listek. Wśród nagrodzonych Super Listkiem CSR znalazł się też Orange Polska.

Bardzo doceniamy przyznanie nam prestiżowych nagród CSR. Są dla nas poważnym zobowiązaniem do jeszcze większego wysiłku. Wierzymy bowiem mocno, że nie tylko same cele biznesowe, ale również drogi do nich prowadzące są po prostu bardzo ważne – tak o przyznanych wyróżnieniach mówi Konrad Ciesiołkiewicz, Dyrektor Komunikacji Korporacyjnej i CSR Orange Polska.

Orange Polska przyjął nową strategię społecznej odpowiedzialności na lata 2016 – 2020. Strategia jest odpowiedzią firmy na wyzwania ekonomiczne, społeczne i ekologiczne naszego kraju. Każdy z tych obszarów oznacza konkretne zobowiązania dla całej firmy i poszczególnych jednostek w perspektywie najbliższych kilku lat. Firma wywiera także wpływ na polską gospodarkę. Skala inwestycji w ultraszybki internet światłowodowy i mobilny (LTE) sprawia, że przyczyniają się one do wzrostu produkcji, konsumpcji, zatrudnienia i wpływów do budżetu, a w dłuższej perspektywie zwiększą potencjał rozwojowy kraju.

Nasz blog:  www.blog.orange.pl

Udostępnij: Orange Polska zwycięzcą X Rankingu Odpowiedzialnych Firm

Orange Polska współorganizatorem 5G PPP Info Day w Warszawie

18 maja 2016

Orange Polska współorganizatorem 5G PPP Info Day w Warszawie

18 maja br, w Warszawie odbywa się „5G PPP Phase 2 Information day and Stakeholders event” – międzynarodowe spotkanie informacyjne dla podmiotów chcących wziąć udział w tworzeniu innowacyjnych koncepcji oraz badaniach możliwości sieci komórkowej nowej generacji 5G. Spotkanie organizuje Komisja Europejska. Orange Polska, który we współpracy z partnerami technologicznymi prowadzi już prace badawcze nad 5G, jest współorganizatorem wydarzenia. Udział w spotkaniu zapowiedzieli czołowi przedstawiciele branży ICT oraz eksperci z całej Europy.

Orange Polska widzi w 5G ogromny potencjał rozwojowy dla sieci mobilnej i zarazem kierunek, w którym nieuchronnie zmierzamy korzystając z  trwającej rewolucji technologicznej. Jako operator staramy się patrzeć w przyszłość, zarówno tę najbliższą, jak i nieco odleglejszą, szukając w niej szans na umocnienie własnej pozycji i kompleksowy rozwój całego polskiego rynku telekomunikacyjnego. Stworzenie dobrych i trwałych podstaw dla wdrożenia 5G w Polsce to jeden z fundamentalnych filarów naszej wizji przyszłości. Zorganizowanie 5G PPP Info Day w Warszawie ma naszym zdaniem ogromne znaczenie, służy bowiem upowszechnieniu 5G, pokazaniu całego spektrum jego możliwości, a także zaangażowaniu w jego wdrożenie jak największej liczby polskich firm i organizacji oraz nawiązaniu między nimi skutecznej współpracy – powiedział Piotr Muszyński, Wiceprezes Zarządu Orange Polska ds. Operacyjnych.

Warszawskie spotkanie służy prezentacji warunków uczestnictwa w zbliżającym się, drugim etapie konkursu, którego celem jest wyłonienie innowacyjnych koncepcji i rozwiązań wspierających rozwój technologii 5G oraz możliwości jej praktycznego wykorzystania.

Konkurs, którego budżet na realizację projektów badawczo – rozwojowych wynosi 154 miliony euro jest elementem największego w historii programu finansowania badań naukowych i innowacji w Unii Europejskiej – Horyzont 2020. Program ten w latach 2014 – 2020 dysponuje budżetem blisko 80 mld euro, przeznaczonym na stworzenie spójnego systemu finansowania innowacji: od koncepcji naukowej, poprzez etap badań, aż po wdrożenie nowych rozwiązań, produktów czy technologii.

Organizatorem spotkania jest Komisja Europejska (DG Connect) oraz europejskie Partnerstwo Publiczno-Prywatne 5G (5G PPP). Współorganizatorami są Krajowy Punkt Kontaktowy Programów Badawczych UE, Politechnika Warszawska oraz Orange Polska.

W spotkaniu wezmą udział goście z Komisji Europejskiej, jaki i przedstawiciele europejskiego Partnerstwa Publiczno-Prywatnego 5G, w tym między innymi:

• Ari Sorsaniemi, European Commission, Unit Network Technologies
  • Jacques Magen, Member of the Board of the 5G Infrastructure Association
  • Dr. Didier Bourse, Director, European Research Cooperation
  • Werner Mohr, Chair of the Board of the 5G Infrastructure PPP Association
  • Jean-Sébastien Bedo, Head of Networks Foresight and Strategy, Orange Labs Research.

Impreza odbywa się w nowym budynku Wydziału Matematyki i Nauk Informacyjnych Politechniki Warszawskiej, przy ulicy Koszykowej 75.

Agenda spotkania dostępna jest na stronie:

Więcej informacji o spotkaniu i prelegentach:

O programie Horyzont 2020:

* * *

Orange Polska aktywnie uczestniczy w programach UE w ramach Horizon 2020. Obecnie realizuje w nim dwa projekty w obszarze technologii informacyjnych i telekomunikacyjnych. Ma w nich status partnera. Łączna wartość dofinansowania wynosi  511 000 euro. Orange jest jedynym w Polsce operatorem inwestującym na bardzo dużą skalę w budowę sieci światłowodowych i rozwój zasięgu bardzo szybkiego internetu mobilnego LTE. Już teraz obejmuje on ponad 90 procent Polaków, a na koniec roku odsetek ten może wzrosnąć do 98 proc. Orange jest też rekordzistą prędkości transmisji mobilnego internetu. Dzięki agregacji pasm LTE, we współpracy z Huawei – dostawcą sprzętu dla sieci komórkowej – zrealizował testową transmisję danych o prędkości 1 Gb/s. To pierwszy krok w kierunku sieci 5G w Polsce.

Nasz blog: www.blog.orange.pl

Udostępnij: Orange Polska współorganizatorem 5G PPP Info Day w Warszawie