Internet światłowodowy Orange szybszy także dla firm

21 czerwca 2019

Internet światłowodowy Orange szybszy także dla firm

Kilka dni temu Orange Polska zwiększył prędkość światłowodu dla klientów indywidualnych. Teraz zrobił to samo dla biznesu.

Firmy potrzebują niezawodnego i szybkiego dostępu do sieci. Prowadząc biznes trzeba wiedzieć, co dzieje się na rynku i szybko reagować na zmiany. Znaczenie ma przy tym nie tylko szybkość pobierania danych, ale również ich wysyłania.

Dlatego od teraz klienci biznesowi Orange mogą skorzystać z opcji o prędkości pobierania 900 Mb/s i wysyłania 300  Mb/s.

Nowi i przedłużający umowy klienci będą mogli kupić „Światłowód dla Biznesu” w następujących pakietach:

– prędkość 300/50 Mb/s za 109 zł  + VAT (internet + VOIP 1 kanał)

– prędkość 900/100 Mb/s za 119 zł + VAT (internet + VOIP 1 kanał)

– prędkość 900/300 Mb/s za 139 zł + VAT (internet + VOIP 1 kanał)

Ceny uwzględniają 5 zł rabatu za e-fakturę.

Dodatkowo Orange daje możliwość lepszego dostosowania oferty do wielkości biznesu i rozwoju firmy proponując nawet 30 linii telefonicznych VoIP w Biznes Pakiet Fiber z planem nielimitowanym (w opcji z abonencką centralą telefoniczną PABX). W ramach promocji „Światłowód dla biznesu PABX” dostępne są pakiety internetu z odpowiednio dobranymi do liczby numerów planami nielimitowanymi już od 249 zł + VAT.

Więcej o najnowszych promocjach i ofercie Orange Polska dowiesz się na stronie naszego bloga i biura prasowego.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Udostępnij: Internet światłowodowy Orange szybszy także dla firm

19 czerwca 2019

Złośliwe oprogramowanie, wyciek informacji, czy stegomalware, polegający na ukrywaniu wykradanych od firm danych w legalnych treściach – to dziś jedne z najbardziej palących wyzwań w dziedzinie cyberbezpieczeństwa. Rozpoczęty właśnie trzyletni europejski projekt SIMARGL ma się zająć opracowaniem narzędzi bardziej skutecznego wykrywania tych zagrożeń. Skupia on ekspertów z kilkunastu europejskich instytucji naukowych i firm – wśród nich Orange Polska.

– Międzynarodowa współpraca w projekcie SIMARGL to dla nas kolejna okazja by doskonalić kompetencje w dziedzinie cyberbezpieczeństwa, a także dzielić się naszą wiedzą i doświadczeniem. Robimy wszystko, by zminimalizować ryzyko zagrożeń w sieci dla naszych klientów, rozwijamy nasze własne narzędzia, takie jak CyberTarcza. Jeśli połączymy siły z firmami i jednostkami badawczymi z innych krajów, walka z cyberzagrożeniami będzie jeszcze bardziej skuteczna – powiedział Piotr Jaworski, członek zarządu Orange Polska ds. Sieci i Technologii.

SIMARGL (Secure Intelligent Methods for Advanced Recognition of Malware and Stegomalware) jest współfinansowany przez Komisję Europejską w ramach programu „Horyzont 2020”.  Uczestnicy projektu skupią się przede wszystkim na rozbudowaniu i stworzeniu rozwiązań wykrywających złośliwe oprogramowanie, opartych m.in. o analizę anomalii ruchu sieciowego, statystyczną analizę danych, korelowanie informacji
z różnych źródeł czy uczenie maszynowe.

Pilotaż rozwiązań będzie prowadzony w sieci Orange Polska oraz rumuńskiej sieci akademickiej RoEduNet. Po jego zakończeniu, nowe narzędzia i metody będą mogły zostać komercyjnie zastosowane w sieciach innych operatorów.

W projekcie SIMARGL współpracuje 14 partnerów m.in. z Niemiec, Rumunii, Francji, Czech, Włoch, Holandii, a Polskę reprezentują Politechnika Warszawska, ITTI i Orange Polska. Projekt angażuje także specjalistów z takich instytucji jak Europol (Europejski Urząd Policji), Airbus Cybersecurity (centrum kompetencji w zakresie cyberbezpieczeństwa w konsorcjum europejskim zajmującym się produkcją samolotów) czy Thales (francuski koncern elektroniczny specjalizujący się w cyberbezpieczeństwie produkujący m.in. tokeny bezpiecznej poczty wykorzystywane w Orange Polska).

Napisz do Nas
Udostępnij: CERT Orange Polska w projekcie SIMARGL. Bardziej skuteczna walka z cyberzagrożeniami w Europie.

Szybszy światłowód w Orange Love

18 czerwca 2019

Szybszy światłowód w Orange Love

Orange Polska podnosi prędkości internetu światłowodowego. Klienci Orange Love dostaną większe pakiety danych do wykorzystania na smartfonach.

W naszych domach korzystamy z coraz większej liczby urządzeń podpiętych do internetu. Dlatego potrzebujemy niezawodnego i szybszego dostępu do sieci.

Od dzisiaj (18 czerwca) Orange Polska zwiększa prędkość zarówno pobierania, jak i wysyłania danych internetu światłowodowego, także w pakiecie Orange Love.

Operator powiększył także pakiety danych komórkowych we wszystkich ofertach Orange Love, co umożliwia komfortowe korzystanie z internetu w smartfonie.

Orange Love to zestaw kilku usług w atrakcyjnej cenie. Oferta została wprowadzona ponad 2 lata temu, a obecnie korzysta z niej już ponad 1,2 mln klientów. W ramach pakietu klienci mogą wybrać:

• internet domowy np. Orange Światłowód o prędkości do 1 Gb/s,
  • telefon komórkowy z nielimitowanymi rozmowami, SMS, MMS w Polsce i Unii Europejskiej oraz internetem bez limitu GB (nawet 30 GB z pełną prędkością, potem prędkość do 1 Mb/s),
  • telefon domowy z nielimitowanymi rozmowami na numery stacjonarne w Polsce, UE, USA i Kanadzie oraz na telefony komórkowe w USA i Kanadzie,
  • telewizję z pakietem nawet 181 kanałów, w tym 113 w jakości HD,
  • nowoczesny modem i dekoder w cenie pakietu.

W zależności od wybranego pakietu Orange Love z telewizją, klient ma możliwość skorzystania z elastycznych pakietów telewizyjnych z oferty Orange, bez umowy terminowej i z pierwszym miesiącem gratis. Pakiety można  testować i rezygnować z nich bez konsekwencji.

Po zmianach w ofercie Orange Love, klienci mogą teraz wybrać pakiety w następujących cenach:

• Love Mini z internetem światłowodowym do 300 Mb/s i abonamentem komórkowym w cenie 79,99 zł miesięcznie,
  • Love Standard złożony z 4 usług (internet domowy, TV do 104 kanałów, telefon domowy i komórkowy) dostępny za 109,99 zł miesięcznie,
  • Love Extra, w tym TV ze 168 kanałami (100 HD) i aplikacją Orange TV Go za 149,99 zł miesięcznie,
  • Love Premium, w którym za 219,99 zł/mies. można mieć 181 kanałów telewizyjnych (w tym 113 HD) oraz dostęp do TV na urządzeniach mobilnych w Orange TV Go i HBO GO.

W ofercie dla domu można także znaleźć pakiet złożony z 3 usług (internetu domowego, TV i telefonu domowego) w cenie 99 zł miesięcznie. Cena samego internetu w dowolnej technologii wynosi 59,99 zł miesięcznie przez cały czas trwania umowy (w światłowodzie dotyczy to opcji prędkości 300 Mb/s).

Polacy chętnie wybierają pakiety usług. Wg danych UKE już ¼ klientów korzysta z podstawowego pakietu usług telekomunikacyjnych złożonego z internetu stacjonarnego, TV i telefonu komórkowego.

Udostępnij: Szybszy światłowód w Orange Love