Niższe stawki roamingowe i nowości na powitanie wakacji w Orange

28 czerwca 2013

Niższe stawki roamingowe i nowości na powitanie wakacji w Orange

Od dzisiaj w ofercie roamingowej Orange klienci mogą korzystać z usługi Go Europe,  umożliwiającej wykorzystywanie pakietu minut i SMS-ów otrzymanych w abonamencie, a także bezpłatne odbieranie połączeń przychodzących we wszystkich krajach objętych Eurotaryfą. Nowością dostępną tylko w Orange jest też pakiet Orange Travel z ubezpieczeniem podróżnym, w którym rozmowy i SMS-y w roamingu są tak tanie, jak w kraju. Tanieją także połączenia z Internetem w pakiecie Travel Data Daily. Podobnie jak pozostali operatorzy, Orange wprowadza od 1 lipca br. niższe ceny usług w roamingu na terenie Unii Europejskiej.

Go Europe to usługa, która pozwala na korzystanie z roamingu we wszystkich krajach Unii Europejskiej rozliczanego w ramach krajowego abonamentu oraz bezpłatne odbieranie do 1000 minut połączeń. Mogą z niej skorzystać abonenci w ofercie Smart Plan Halo oraz Smart Plan Multi. Aby włączyć usługę na 24 godziny, wystarczy skorzystać z jednej z trzech możliwości:
• wysłać SMS o treści EUROPA pod numer 803,
• złożyć zlecenie za pośrednictwem Orange On-line na stronie www.orange.pl,
• skontaktować się z konsultantem Biura Obsługi Klienta pod numerem *100.

Usługa zostanie aktywowana do 24 godzin od zlecenia aktywacji, a klient otrzyma SMS potwierdzający. Koszt każdorazowej aktywacji – 4,90 zł z VAT zostanie doliczony do rachunku klienta.

Kolejną propozycją jest Orange Travel z ubezpieczeniem – pakiet podróżny, przygotowany we współpracy z Towarzystwem Ubezpieczeń  Europa, łączący ubezpieczenie podróżne z możliwością rozmawiania i SMS-owania w roamingu tak tanio, jak w kraju. Na przykład w ofercie Rozmowy Bez Limitu stawka za połączenia przychodzące i wychodzące w roamingu wyniesie 29 gr/min, a w przypadku SMS-a 20 gr.
Usługa jest dostępna dla klientów ofert: Delfin, Pelikan, Pantera w Orange, Delfin II, Pelikan II, Pantera II w Orange, Orange Free, Rozmowy Bez limitu, Smart Plan Halo, Smart Plan Multi.
Aby z niej skorzystać wystarczy po przekroczeniu granicy wysłać SMS o treści UBEZ pod numer 80015.  Pakiet działa na terenie Unii Europejskiej i Rosji oraz Islandii, Liechtensteinu, Norwegii, Gibraltaru, Gujany Francuskiej, Gwadelupy, Martyniki i Reunion.
Opłata za 7 dni wynosi 18 zł z VAT. Z pakietu można korzystać wielokrotnie.

Od 1 lipca br. obniżona zostanie opłata za usługę Travel Data Daily, dzięki czemu klienci będą mogli jeszcze taniej surfować po Internecie w czasie zagranicznych podróży. Koszt dziennego pakietu 2 MB, jaki otrzymuje klient do wykorzystania na przesyłanie danych w roamingu w Strefie 1. i Rosji, zostaje zmniejszony z 4 zł z VAT do 1,50 zł z VAT.

Podobnie jak pozostali operatorzy, od 1 lipca Orange wprowadza nowe ceny połączeń w roamingu w Strefie 1.

Więcej informacji na stronie: www.orange.pl/travel

*  *  *
biuro.prasowe@orange.com

Od 15.06.2017 obowiązują nowe stawki roamingu w Orange Polska i nju mobile zgodne z zasadą Roam Like At Home. Więcej na ich temat można znaleźć w komunikacie: Roaming jak w kraju w ofercie Orange

Udostępnij: Niższe stawki roamingowe i nowości na powitanie wakacji w Orange

Orange Polska współtworzy nowy kierunek studiów na Akademii Leona Koźmińskiego

27 czerwca 2013

Orange Polska współtworzy nowy kierunek studiów na Akademii Leona Koźmińskiego

Orange Polska zostało partnerem strategicznym Akademii Leona Koźmińskiego, jednej z najlepszych uczelni biznesowych w Europie Środkowo-Wschodniej. Dzięki tej współpracy powstanie nowy kierunek studiów magisterskich kształcący menedżerów e-biznesu. Specjaliści z Orange będą m.in. prowadzić wykłady i seminaria przedstawiając praktyczny aspekt omawianych zagadnień. Współpraca przewiduje również stypendia Orange oraz staże dla najlepszych studentów, a także wspólne badania naukowe i projekty z udziałem studentów i wykładowców Akademii Leona Koźmińskiego.

– Studia Zarządzanie w wirtualnym środowisku są odpowiedzią na zapotrzebowanie firm polskich i zagranicznych na wysokiej klasy menedżerów i specjalistów w dziedzinie e-biznesu. Współpraca uczelni i biznesu gwarantuje, że sposób kształcenia studentów będzie spójny z najnowszymi trendami na rynku, a słuchacze otrzymają dokładnie taką wiedzę, jaką powinni posiadać aplikując dziś do pracy  – mówi Jacek Kowalski, członek Zarządu ds. Zasobów Ludzkich Orange Polska

– Studenci zdobędą konkretne kompetencje i umiejętności niezbędne w budowaniu kariery zawodowej w świecie, w którym Internet i zarządzanie w sieci odgrywa kluczowe znaczenie. Nauczą się m.in. jak zarządzać internetowym start-upem, jak tworzyć i komercjalizować innowacje, jak prowadzić działania e-marketingowe, poznają zachowania konsumentów w sieci, dowiedzą się, jak  wykorzystać Internet do budowania sukcesu firmy. W programie przewidziano także m.in. gry symulacyjne e-commerce czy laboratoria z wykorzystania mediów społecznościowych w działaniach marketingowych – mówi prof. Grzegorz Mazurek, opiekun studiów Zarządzanie w wirtualnym środowisku.

Dzięki współpracy z Orange Polska wybrani studenci będą mogli wykorzystać nabytą wiedzę w praktyce m.in. poprzez staże zawodowe. Na najlepszych czeka możliwość zatrudnienia w Orange Polska. Nowopowstały dwuletni kierunek studiów magisterskich jest skierowany do absolwentów studiów licencjackich zainteresowanych pogłębianiem wiedzy o biznesie w internecie. Studia magisterskie  z dziedziny zarządzania Akademii Leona Koźmińskiego cieszą się  znakomitą reputacją w środowisku akademickim i znajdują się w czołówce europejskich rankingów.

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Polska współtworzy nowy kierunek studiów na Akademii Leona Koźmińskiego

Smart plany Orange z pakietami platformy nc+

27 czerwca 2013

Smart plany Orange z pakietami platformy nc+

Od dziś jest dostępna kolejna wspólna oferta przygotowana przez Orange Polska i platformę nc+. Klienci mogą taniej kupić zestaw składający się z atrakcyjnego smartfona z planem taryfowym Smart Plan Halo i pakietem telewizyjnym Universe+ lub ze Smart Planem Multi i pakietem CANAL+ Silver. Dzięki wspólnej ofercie zaoszczędzą na opłatach abonamentowych 477 zł, a do tego skorzystają z tańszej o 150 zł aktywacji usług.
W nowej ofercie klienci mogą wybierać nowoczesne smartfony w cenie od 5 zł np.: Samsung Galaxy III mini, Sony Xperia J czy Windows Phone 8S by HTC oraz jedną z poniższych opcji abonamentu, dostępnych z umową na okres  24 miesięcy:
• Smart plan Halo 59,90 i TV z pakietem Universe+ w cenie 99 zł z VAT miesięcznie,
• Smart Plan Multi 89,90 i TV z pakietem CANAL+ Silver w cenie 149 zł z VAT miesięcznie.
W obu pakietach telewizyjnych klienci otrzymują też nowoczesny dekoder z twardym dyskiem, m.in. mediaBOX+.
Wybierając Smart Plan Halo 59,90 z pakietem Universe+, klienci otrzymają miesięcznie 500 minut do wykorzystania na rozmowy telefoniczne do wszystkich sieci komórkowych w Polsce oraz nielimitowane rozmowy w sieci Orange przez 6 miesięcy, a w ramach oferty telewizyjnej 109 kanałów, w tym 34 w jakości HD. Dodatkowo, nawet przez 2 miesiące będą mogli bez opłat oglądać kanały CANAL+ Family HD i CANAL+ Family2 HD.
Z kolei pakiet  CANAL+ Silver z Smart Planem Multi 89,90 zawiera aż 700 minut na połączenia do wszystkich sieci, nieograniczone rozmowy w Orange przez cały czas trwania umowy i pakiet 1,5 GB na Internet. Ponadto, oprócz zawartości pakietu Universe+, oferta obejmuje także 2 kanały premium z rodziny CANAL+ (CANAL+ Family, CANAL+ Family2) dostępne przez cały okres umowy. Klienci znajdą w nich najnowsze kinowe hity i seriale oraz najciekawsze wydarzenia sportowe. Ci, którzy zakupią ofertę przez internet, będą mogli dodatkowo przez 2 miesiące oglądać bez opłat wszystkie 6  kanałów TV dostępnych w ofercie CANAL+ Platinum.
Prócz wprowadzonej dziś oferty, klienci mogą nadal korzystać z wcześniejszych, wspólnych propozycji przygotowanych przez Orange i nc+. Chodzi o usługi łączące pakiety nc+ z szybkim Internetem stacjonarnym i mobilnym. Od 27 czerwca ich oferta zostaje wzbogacona o darmowy dostęp do pakietu CANAL+ Silver przez okres do 4 miesięcy. Otrzymają go nowi klienci zamawiający pakiety nc+ z Internetem mobilnym Orange.
Oferty łączone można kupić w Salonach Orange oraz telewizji nc+ lub zamówić przez Internet na stronie http://ncplus.pl/sklep/ a także zamówić telefonicznie za pośrednictwem Call Center pod numerem
22 22 00 000.

Udostępnij: Smart plany Orange z pakietami platformy nc+