Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

5 lipca 2018

Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską
Klienci Orange Polska wyjeżdżający na wakacje do krajów nie należących do Unii Europejskiej mogą teraz skorzystać z pakietów roamingowych GO 150 i GO 500, dzięki którym znacząco obniżą koszty mobilnych połączeń, transmisji danych, smsów i mmsów. Ułatwi im to kontakt i dzielenie się wrażeniami z bliskimi i przyjaciółmi. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów.

Z pakietów można skorzystać w krajach europejskich, takich jak Rosja, Ukraina czy Szwajcaria, a także w państwach na innych kontynentach, m.in. w USA, Kanadzie, Izraelu, Australii, Chinach, Japonii, Egipcie, Tajlandii, Turcji i Meksyku.W ramach ważnego 10 dni pakietu GO 150 jest 150 MB transmisji danych oraz obniżona do 1,5 zł cena minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Cena pakietu to 50 zł.

Ważny 30 dni pakiet GO 500 zawiera 500 MB transferu danych oraz obniżoną do 1,5 zł cenę minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Ten pakiet kosztuje 150 zł.

Z pakietów mogą korzystać użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska. Pakiet włącza się poprzez wysłanie sms-a o treści GO150 lub GO500 na numer 80060. Sprawdzanie stanu wykorzystania transferu wymaga wysłania sms-a o treści ILE na ten sam numer. Użytkownik automatycznie jest informowany sms-em o wykorzystaniu 80 proc. a następnie 100 proc. transferu danych.

Można aktywować dowolną liczbę pakietów. Wtedy limity transferu danych wszystkich aktywnych pakietów sumują się i są dostępne do końca ważności ostatniego pakietu. Aktywacja pakietów powoduje automatyczną aktywację usługi roamingu o ile jest ona nieaktywna. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów. Automatycznie blokowana jest także transmisja danych w krajach, których Pakiety nie obejmują. Blokady te można bezpłatnie dezaktywować.

Dowiedz się więcej na temat roamingu w Orange Polska

Pełna lista krajów, w których można korzystać z pakietów GO 150 i GO 500:

Europa: Armenia, Białoruś, Czarnogóra, Mołdawia, Rosja, Serbia, Szwajcaria, Ukraina.

Poza Europą: Afganistan, Arabia Saudyjska, Argentyna, Australia, Benin, Burkina Faso, Chile, Chiny, Dem. Rep. Kongo, Egipt, Ekwador, Emiraty Arabskie, Ghana, Grenlandia, Honduras, Indonezja, Izrael, Japonia, Jemen, Kanada, Katar, Kazachstan, Kuwejt, Malawi, Meksyk, Niger, Nigeria, Nikaragua, Oman, Palestyna, Paragwaj, Peru, Rep. Kongo, RPA, Salwador, Sri Lanka, Sudan, Tajlandia, Turcja, Urugwaj, USA, Wyspy Owcze.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl

Więcej o roamingu w Orange przeczytasz w tekście: O czym trzeba pamiętać, gdy jedzie za granicę? – roaming w Orange

Udostępnij: Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

10 GB z okazji Open’er Festival Powered by Orange

4 lipca 2018

10 GB z okazji Open’er Festival Powered by Orange
Od dzisiaj do 7 lipca zbliżą nas muzyczne emocje. Kilkadziesiąt wykonawców zagra podczas Open’er Festival Powered by Orange. Z tej okazji każdy, kto ma usługi mobilne Orange może odebrać darmowy pakiet 10 GB w prezencie. Pakiet będzie można aktywować w czasie trwania festiwalu. Dla jeszcze większych emocji warto nabyć muzyczny zestaw: najnowszy Huawei P20 lite dual SIM z głośnikiem w supercenie.

Pakiet 10 GB w prezencie może aktywować klient usług mobilnych Orange. Dotyczy to wszystkich klientów, zarówno klientów biznesowych i indywidualnych. Z jednorazowego pakietu będzie można korzystać na terenie Polski przez 7 dni od momentu aktywacji. Będzie on wykorzystywany przed innymi pakietami danych, bonusami za doładowanie czy usługami na kartę (nie dotyczy to Klientów planu biznesowego Firma). Żeby go aktywować, wystarczy wysłać w oficjalnych dniach festiwal czyli odpowiednio 4, 5, 6 i 7 lipca bezpłatny SMS o treści FESTIWAL pod numer 80830.

Niezależnie od darmowych pakietów GB klienci Orange mogą kupić najnowszy telefon Huawei P20 lite dual SIM z głośnikiem Huawei AM08 Bluetooth w zestawie za 0 zł na start i 58 zł miesięcznie w Planie Optymalnym. Fani muzyki mogą zaopatrzyć się także w kolorowe akcesoria muzyczne Fresh ‘n Rebel i czerpać radość z muzyki jeszcze długo po letnich festiwalach. Przy zakupie dowolnego akcesorium muzycznego tej marki w Orange, każdy klient będzie mógł dokupić głośnik Slice Fresh ‘n Rebel za pół ceny.

Orange po raz kolejny wspiera Open’er Festival Powered by Orange. Największymi gwiazdami będą tam m.in. Arctic Monkeys, Depeche Mode, Massive Attack i Bruno Mars.

Udostępnij: 10 GB z okazji Open’er Festival Powered by Orange

Orange rozwiąże problem ładowania komórek na imprezach masowych

4 lipca 2018

Orange rozwiąże problem ładowania komórek na imprezach masowych
Orange Polska wdraża usługę IoT (Internetu Rzeczy) umożliwiającą jednoczesne  ładowanie tysiąca telefonów komórkowych podczas imprez masowych. Współpracuje przy tym ze startupem Erly, wybranym w trakcie programu Orange FAB. Rozwiązanie będzie wkrótce testowane podczas jednego z największych  festiwali muzycznych w Polsce. Teraz Orange zaprasza do współpracy kolejne firmy i start-upy tworzące innowacyjne rozwiązania z dziedziny Internetu Rzeczy (IoT).

– Jesteśmy otwarci na nowe usługi oraz kreatywnych przedsiębiorców chcących wspólnie z Orange tworzyć swoje rozwiązania w oparciu o ekosystem IoT. Uruchomiliśmy technologię LTE-M oraz platformę Live Objects, jako pierwsi w Polsce masowo udostępniamy komercyjne usługi API (Aplication Programming Interfaces) po to, aby takie firmy jak Erly osiągnęły sukces biznesowy – mówi  Sebastian Grabowski Dyrektor IoT i Zaawansowanych Technologii w Orange Polska.

Nowa usługa polega na tym, że w specjalnej strefie festiwalowej będzie można wypożyczać powerbanki  z funkcją szybkiego ładowania, obsługujące wszystkie smartfony (wejścia usb-C, micro-USB, Lightning). Powerbanki będą ładowane na bieżąco dzięki sieci stacji korzystających ze standardowego gniazdka elektrycznego (230V). To intuicyjne i wygodne w obsłudze rozwiązanie pozwoli cieszyć się użytkownikom telefonów nieprzerwaną komunikacją ze światem.

By przetestować praktyczne zastosowania i zaprezentować pełnię możliwości, jakie niesie rozwój Internetu Rzeczy bazujący na LTE-M, Orange Polska zaprasza do współpracy mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa, w tym start-upy. Przyjmowanie zgłoszeń rozpoczęło się 20 czerwca i potrwa do 10 września.  Zgłaszać się mogą podmioty realizujące projekty Smart city, Smart home, Smart car, Smart industry, Smart building, Assets tracking, Smart Metering, Smart Health itp. Uczestnicy będą mieli do dyspozycji ekspertów, systemy, technologie i laboratoria Orange wspierające tworzenie nowych rozwiązań. Wypracowane produkty i usługi będą testowanie i rozwijane z wykorzystaniem specjalistycznych urządzeń oraz platformy Orange Live Object IoT. Startupy zostaną zaproszone do akceleracji w ramach Programu Orange FAB.

Więcej informacji dostępnych jest na stronie https://orangefab.pl/

Udostępnij: Orange rozwiąże problem ładowania komórek na imprezach masowych