Testuj telefony z Orange – przez cały rok

19 stycznia 2012

Testuj telefony z Orange – przez cały rok

Nokia Lumia 800 z systemem Windows Phone będzie telefonem kolejnej edycji akcji „Testuj z Orange, z nami zabawa trwa przez cały rok” – zdecydowali w głosowaniu internauci. Już w lutym trafi ona do 100 testerów, którzy zostaną wyłonieni spośród kandydatów zarejestrowanych na stronie www.testuj.orange.pl. Połowa z nich otrzyma testowaną Lumię na własność. Uczestnicy zabawy będą mogli także wygrać bilety na przedpremierowe pokazy filmu Martina Scorsese ”Hugo i jego wynalazek” od dystrybutora United International Pictures.

Testuj z Orange telefony Nokia Lumia, to już piąty tego typu konkurs, który Orange organizuje od ponad roku. Zadaniem biorących w nim udział osób jest przetestowanie nowoczesnych telefonów i opisanie swoich wrażeń i uwag.

W eliminacjach do konkursu może wziąć udział każdy, kto do 30 stycznia br., wypełni formularz rejestracyjny zamieszczony na stronie www.testuj.orange.pl. O wynikach eliminacji zdecydują odpowiedzi na zawarte w nim pytania konkursowe. Lista osób, które pomyślnie przejdą eliminacje zostanie opublikowana 6 lutego br., a zwycięzcy otrzymają powiadomienia drogą e-mailową.

Finaliści otrzymają do testowania telefony Nokia Lumia 800 z Windows Phone oraz startery Orange Free na Kartę, które umożliwią im mobilną realizację zadań konkursowych. W czasie testów, które potrwają do 11 marca, uczestnicy będą dzielili się swoimi wrażeniami na blogach poświęconych poszczególnym zadaniom, na stronie www.testuj.orange.pl. Będą też mieli do wykonania zadania konkursowe nawiązujące do tematyki filmowej, towarzyszącej najnowszej edycji zabawy. Jakość wykonanych zadań oraz zawartość merytoryczna wpisów na blogach będzie przedmiotem oceny jury, które wyłoni laureatów konkursu.

Nagrodą dla 50-ciu najlepszych testerów będzie testowana Nokia Lumia 800, która stanie się ich własnością.

W poprzednich edycjach konkursu testowane były Motorola Flipout, Motorola Defy, HTC ChaCha oraz HTC 7 Mozart (www.chacha.orange.pl, www.defy.orange.pl, www.flipout.orange.pl oraz http://testuj.orange.pl/mozart).

Więcej informacji na ten temat na stronie www.testuj.orange.pl

Więcej o filmie „HUGO i JEGO WYNALAZEK”: http://www.tylkohity.pl/film/42/Hugo-i-jego-wynalazek

Więcej o telefonie Nokia Lumia 800 na: http://www.lumia.pl

Udostępnij: Testuj telefony z Orange – przez cały rok

Koncerty na dużym ekranie z Orange

18 stycznia 2012

Koncerty na dużym ekranie z Orange

Orange zaprasza dziś swoich klientów na występ Shakiry „Live from Paris” do Multikina. O następnych koncertach na dużym ekranie poinformujemy w kolejnych miesiącach. Na każde środowe wydarzenie muzyczne można kupić dwa bilety w cenie jednego.

To pierwszy koncert gwiazdy pop światowego formatu dla klientów Orange, który można obejrzeć dzięki współpracy Orange i Multikina. Pokazy koncertów będą się odbywały raz w miesiącu. Dzisiaj zapraszamy na koncert Shakiry „Live from Paris”, który zarejestrowano w Palais de Barcy, będący częścią światowej trasy koncertowe Shakiry „The Sun Comes Out World Tour”. Usłyszymy 20 z 22 zarejestrowanych utworów – zarówno znanych oraz tych pochodzących z  ostatniej płyty.

– Nasi klienci oprócz filmów kochają również muzykę. Nie każdy jednak może sobie pozwolić na wycieczkę do Paryża, Berlina czy Amsterdamu, by spotkać  ukochaną gwiazdę. W Orange klienci mają lepiej – mogą na dużym ekranie zobaczyć wymarzone koncerty tak, jakby w nich uczestniczyli – powiedział Konrad Ciesiołkiewicz, dyrektor PR i Sponsoringu Grupy TP.

Koncerty gwiazd to kolejna atrakcja przygotowana przez Orange. Każdy pokaz odbywający się w środę, podlega regułom akcji Środy z Orange. Wysyłając SMS o treści FILM na numer 241, można kupić dwa bilety w cenie jednego. Ponadto, każdy uczestnik akcji Środy z Orange będzie mógł skorzystać z 15-procentowego rabatu na zakup specjalnego zestawu w barach kinowych.

Od 1 stycznia 2012 r. Środy z Orange kontynuowane są w sieci kin Multikino (24 kina w Polsce), która obecna jest w 18 miastach Polski i planuje otwarcie kolejnych 18 kin w kolejnych 17 miastach.

Środy z Orange w Polsce towarzyszą miłośnikom kina już od kwietnia 2009 r. Od tego czasu kina odwiedziło już ponad 3 mln osób. Od samego początku akcja cieszy się ogromnym zainteresowaniem.

Udostępnij: Koncerty na dużym ekranie z Orange

16 stycznia 2012

TP analizuje decyzję Prezesa UKE w sprawie wysokości dopłaty do deficytu kosztu netto usługi powszechnej za 2010 rok. Od wyniku analizy uzależniamy podjęcie kroków odwoławczych.

10 stycznia b.r. Prezes UKE wydała decyzję w sprawie deficytu kosztu netto usługi powszechnej za 2010 rok. Przyznała TP dopłatę do kosztu netto świadczenia usługi udogodnień dla osób niepełnosprawnych oraz kosztu netto świadczenia usługi aparatów publicznych za rok 2010, na łączną kwotę 55 102 375 zł. Przyznana dopłata jest niższa od wnioskowanej przez TP  –  zgodnie z wnioskiem koszt netto usługi powszechnej za 2010 rok wyniósł 269 436 355 zł.

Udostępnij: Komentarz TP do decyzji Prezesa UKE w sprawie wysokości dopłaty do deficytu kosztu netto usługi powszechnej za 2010 rok