Warto sprawdzić, ile można zyskać z Orange Love

2 lutego 2018

Warto sprawdzić, ile można zyskać z Orange Love

Orange Polska zachęca klientów, by podsumowali swoje wydatki na usługi telekomunikacyjne i telewizję, z których korzystają u różnych operatorów i sprawdzili, ile zyskaliby decydując się na pakiet Orange Love. Za jedynie 99,99 zł miesięcznie otrzymają w nim cztery usługi: szybki domowy internet, abonament komórkowy i telefon domowy oraz telewizję. Korzystając z kalkulatora na orange.pl można łatwo obliczyć oszczędności, jakie daje pakiet.

Klienci korzystają z usług u różnych dostawców. Zakładamy, że jeśli wezmą do ręki wszystkie faktury, podsumują je i porównają z pakietem Orange Love, zauważą oszczędności. Ale to nie koniec zalet Orange Love. Liczy się także wygoda w postaci jednej faktury i jednej umowy. Możliwość dokupienia abonamentów komórkowych dla bliskich w najlepszej cenie na rynku, a także telewizja dla całej rodziny – na telewizorze, laptopie lub smartfonie. Do tego dostęp do serwisu Netflix na jedno kliknięcie pilotem telewizyjnym. Ponadto, tylko w Orange fani sportu mogą oglądać kanał Eleven Sports 1 w jakości 4K . Jestem przekonany, że nie ma lepszego pakietu niż Orange Love – mówi Artur Stankiewicz, dyrektor marketingu rynku konsumenckiego w Orange Polska.

Aby sprawdzić, ile można zyskać wybierając Orange Love, wystarczy wejść na stronę www.orange.pl/kalkulator i wpisać w kalkulator opłaty, jakie klient ponosi obecnie za usługi telekomunikacyjne u różnych dostawców. Aby skorzystać z kalkulatora, należy wybrać przynajmniej dwie usługi: internet domowy oraz abonament komórkowy. Następnie klient otrzyma podsumowanie obecnych miesięcznych kosztów jakie ponosiłby w Orange Love oraz kwotę oszczędności w skali roku.

Ofercie Orange Love towarzyszy kampania reklamowa pod hasłem: „Załóż się z Orange”. Ten interaktywny koncept komunikacji z klientami zachęca klientów, by policzyli, ile płacą obecnie za usługi i przyszli do Orange by sprawdzić, ile mogą zyskać.

Orange Love to nie tylko niższa cena usług wchodzących w skład pakietu, ale też wiele innych korzyści. Przykładowo, wybierając pakiet 4 usług, można także skorzystać z możliwości zakupu smartfona w atrakcyjnej cenie. Orange poleca zwłaszcza Samsung Galaxy S8 oraz LG V30 – każdy z nich dostępny jest na raty, w cenie 69 zł miesięcznie (x 36 miesięcy).

Ponadto dokupując do Orange Love kolejne abonamenty komórkowe dla bliskich osób, zapłacimy za każdy tylko 19,99 zł miesięcznie otrzymując nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y w kraju i w roamingu w UE oraz 5GB (3,22 GB w roamingu w UE) danych. Ponadto, do każdego abonamentu można dobrać smartfon w atrakcyjnej cenie, np. Huawei Mate 10 Lite dual SIM za 29 zł miesięcznie (x 36 miesięcy).

*****

Orange Love to unikatowy pakiet usług dla domu, który w najbogatszej wersji zawiera 4 usługi:

• szybki domowy internet, także światłowodowy o prędkości nawet 600 Mb/s, z nowoczesnym modemem FunBox 3.0 w pakiecie, zapewniającym szybkie Wi-Fi w całym domu. Każdy klient może dodatkowo skorzystać z darmowej aplikacji Mój FunBox, dzięki której będzie mógł zarządzać domowym Wi-Fi i sprawować kontrolę nad siecią domową.
  • abonament komórkowy z nielimitowanymi rozmowami, SMS-ami i MMS-ami oraz pakietem 5GB danych (3,22 GB w roamingu w UE)
  • telewizję z ponad 100 kanałami dla całej rodziny, także w jakości 4K i możliwością dokupienia kolejnych (m.in. paczka kanałów Polsatu, HBO, Canal+ i wiele innych).  Dodatkowo, tylko w Orange klienci mogą korzystać z dostępu do serwisu Netflix w jakości 4K bezpośrednio z dekodera telewizyjnego i zapłacić za niego na fakturze za usługi Orange. Do odbioru telewizji klient dostaje nowoczesny dekoder Samsung ICU 100 4K UHD
  • telefon domowy  z nielimitowanymi rozmowami na numery stacjonarne w Polsce, UE, USA i Kanadzie (oraz komórkowe w USA i Kanadzie).

Szczegółowe informacje na www.orange.pl

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Warto sprawdzić, ile można zyskać z Orange Love

Sto Pracowni Orange na stulecie niepodległości

1 lutego 2018

Sto Pracowni Orange na stulecie niepodległości

Już 900 tysięcy Polaków może korzystać ze stu Pracowni Orange w całym kraju. Multimedialne świetlice, wyposażone w sprzęt i internet, dają mieszkańcom małych miejscowości lepszy dostęp do nowoczesnych technologii i zasobów sieci, wzmacniają ich cyfrowe umiejętności, integrują lokalne społeczności i zachęcają do wspólnych działań.

Fundując setną Pracownię chcemy uczcić stulecie odzyskania przez Polskę niepodległości i pokazać poprzez oddolne, obywatelskie inicjatywy nowoczesny wymiar patriotyzmu. Widzimy, że program już na etapie przygotowania zgłoszeń jednoczy i mobilizuje lokalne społeczności. Cieszę się, że tworzymy w ten sposób nie tylko miejsca, gdzie można za darmo skorzystać z internetu, ale coś o wiele bardziej wartościowego: lokalne centra aktywności społecznej- powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Setna Pracownia Orange w Kozerkach, jako jedna z 26 nowych lokalizacji, została wybrana w otwartym głosowaniu przez internautów w trzeciej edycji programu. Oddano na nią  ponad 18 tysięcy głosów , czyli 30-krotność liczby mieszkańców. Pracownie powstają tam, gdzie lokalne grupy inicjatywne przedstawią najciekawszą i najbardziej różnorodną ofertę zajęć dla wszystkich grup społecznych ze swojej okolicy. Prowadzący Pracownie to lokalni  społecznicy angażujący się w działalność na rzecz swojej miejscowości.

W ramach programu każda ze stu stworzonych placówek  otrzymała komputery, bezpłatny internet, konsolę do gier, telewizor LCD, a także  meble oraz pomoce dydaktyczne (m.in. roboty edukacyjne, dzięki którym dzieci i młodzież będą uczyć się programowania). Fundacja Orange wkrótce zorganizuje w Pracowniach warsztaty cyfrowe z druku 3D i modelowania.

Pracownie prowadzą własne,  autorskie programy dopasowane do potrzeb i zainteresowań lokalnych społeczności. Pozwalają one rozwijać innowacyjność i kreatywność młodego pokolenia, przygotowywać je do wyzwań zmieniającego się rynku pracy, ale także przeciwdziałać cyfrowemu wykluczeniu osób dorosłych, w tym seniorów. Aż 3/4 osób odwiedzających Pracownie to dzieci i młodzież. To oni najczęściej aktywnie współtworzą realizowane później projekty. Są to m.in. warsztaty (fotograficzne, nowych technologii, kodowania), akcje charytatywne, działania społeczne oraz imprezy plenerowe. Co trzecia Pracownia organizuje zajęcia z programowania. Seniorzy najchętniej korzystają natomiast ze szkoleń z obsługi podstawowych programów komputerowych i poczty elektronicznej.

Pracownie Orange są też miejscem, gdzie mieszkańcy wspierani przez lokalnych liderów mogą realizować własne pomysły. W ubiegłym roku projekty zaproponowane przez samych mieszkańców były realizowanie w ponad połowie działających już Pracowni.

Lokalni liderzy Pracowni mają szansę rozwijać swoje umiejętności: aż 70% z nich czuje, że dzięki udziałowi w programie zwiększyło swoje kompetencje cyfrowe, a 83% deklaruje, że zdobyli nowe umiejętności w obszarze animowania lokalnych społeczności.

Sto Pracowni Orange w całym kraju to rezultat trzech edycji programu. Łącznie, od 2012 roku, o multimedialną pracownię walczyło niemal 2 tys. miejscowości. W rywalizacji internauci oddali w sumie blisko 4,5 mln głosów. Głosowanie na Pracownie pokazuje, jak wielki potencjał drzemie w małych miejscowościach. W ostatniej, trzeciej edycji wystartowało 201 lokalnych grup z miejscowości w całym kraju. Spośród nich wyłoniono 26 zwycięskich projektów.

Program Pracownie Orange został objęty patronatem Ministerstwo Cyfryzacji.

Orange Polska pomaga rozwijać kompetencje cyfrowe Polaków także poprzez wsparcie  rządowych planów podłączenia szybkiego internetu do każdej szkoły w Polsce. Operator doprowadzi łącze światłowodowe do ponad 4,5 tys. szkół jako największy inwestor programu „100 megabitów na stulecie”, a do kolejnych 3,7 tys. szkół w ramach wygranych konkursów Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa. Łącznie Orange doprowadzi szybkie łącznie internetowe do blisko połowy polskich szkół.

Kontakt dla mediów:
Wojciech Jabczyński,
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com
Twitter:  @RzecznikOrange

Bartłomiej Kuczyński,
Koordynator Projektów Strategicznych i Komunikacji – Fundacja Orange
bartlomiej.kuczynski@orange.com
Tel.  +48 518 278 522

Mediateka

Udostępnij: Sto Pracowni Orange na stulecie niepodległości

Dua Lipa na Orange Warsaw Festival 2018!

5 stycznia 2018

Dua Lipa na Orange Warsaw Festival 2018!

Młoda brytyjska gwiazda – Dua Lipa będzie kolejną gwiazdą w składzie tegorocznego Orange Warsaw Festival. Pojawi się 1 czerwca na Orange Stage obok Sama Smitha i LCD Soundsystem. Drugiego dnia na festiwalu zobaczymy już wcześniej potwierdzonych wykonawców: Florence & The Machine oraz Tyler, The Creator. Koncerty zaplanowano na terenie Toru Wyścigów Konnych Warszawa-Służewiec.

Debiutancki album artystki, która dołączyła do line-up Orange Warsaw Festival ukazał się na rynku na początku czerwca 2017. Nosił tytuł „Dua Lipa”, a za sprawą wcześniejszych singli była to jedna z najbardziej oczekiwanych płyt roku.

W Wielkiej Brytanii Dua Lipa była najchętniej słuchaną artystką w serwisie Spotify, wyprzedziła takie gwiazdy jak Taylor Swift czy Lorde. Do tej pory artystka sprzedała ponad milion egzemplarzy debiutanckiego albumu na całym świecie. Poszczególne single gwiazdy słuchano nawet pół miliarda razy, a teledysk do „New Rules” po pół roku od opublikowania zbliża się do miliarda wyświetleń.

Autorska płyta przyniosła jej szereg nagród, m.in. NME Award dla Najlepszej Nowej Artystki; MTV Europe Award dla Najlepszego Nowego Wykonawcy, a „New Rules” zgarnęło wyróżnienia dla singla (BBC) oraz klipu (ponownie MTV). W tym roku artystka zaplanowała trasę koncertową, w ramach której odwiedzi także po raz pierwszy Warszawę, oczywiście na Orange Warsaw Festival. Zobaczymy ją dokładnie dzień przed pierwszą rocznicą wydania swojej przełomowej płyty.

Orange Warsaw Festival 2018

Orange Warsaw Festival każdego roku przyciąga kilkadziesiąt tysięcy fanów muzyki i jest jednym z najważniejszych wydarzeń kulturalnych w stolicy Polski. Obok swojego wyjątkowego, miejskiego charakteru, to także jeden z najlepiej przystosowanych festiwali muzycznych dla osób z niepełnosprawnościami. To także miejsce, gdzie po raz pierwszy wystąpiła w Polsce m.in. Beyonce Knowles. Festiwal gościł w trakcie dziesięciu kolejnych edycji także m.in. Lanę Del Rey, Editors, Die Antwoord, Muse, Queens of the Stone Age, Snoop Dogg, The Prodigy i wielu innych światowych i polskich artystów.

Gwiazdy, które każdego roku goszczą na Orange Warsaw Festival oraz wyjątkowa, otwarta atmosfera sprawiły, że w tym roku Orange – sponsor tytularny festiwalu – został nominowany do nagrody specjalnej Wdechy2017 serwisu CoJestGrane24. Nagroda, która zostanie w tym roku przyznana po raz pierwszy, ma wyróżnić firmę, która dobrze wydaje pieniądze na kulturę i łączy swoją nazwę z muzyką czy filmem. Zwycięzca zostanie wyłoniony na podstawie głosowania fanów.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2018 są dostępne w kilku opcjach cenowych, zależnych od momentu zakupu. Dodatkowo klienci Orange mogą skorzystać z 15% zniżki.

Udostępnij: Dua Lipa na Orange Warsaw Festival 2018!

5 stycznia 2018

Orange Polska zdecydował się anulować klientom opłaty za połączenia telefoniczne z kubańskimi numerami, które wykorzystywali oszuści. Poszkodowanych było kilkadziesiąt tysięcy użytkowników Orange i nju mobile. Umorzenie opłat jest dobrowolną decyzją firmy, biorącą pod uwagę okres świąteczny i dobro klientów, ale należy ją traktować jako wyjątkową. Prosimy klientów, aby w przyszłości uważali i nigdy nie oddzwaniali na nieznane numery.

Między 28 grudnia 2017 a 1 stycznia 2018 oraz w nocy z 3 na 4 stycznia klienci Orange Polska oraz nju mobile otrzymywali krótkie połączenia wykonywane z numerów z kubańskim prefixem +53. Oszuści wykorzystali świąteczny czas, który poświęcamy zwłaszcza rodzinie i najbliższym, licząc że ludzie będą na nie oddzwaniać i tym samym zapłacą za droższe połączenia.

Niestety wielu klientów dało się nabrać. Dlatego biorąc pod uwagę wyjątkowość czasu i skalę ataku, Orange Polska podjął decyzję o anulowaniu opłat naliczonych klientom dzwoniącym na kubańskie numery wykorzystywane przez oszustów w okresie od 28 grudnia 2017 do 4 stycznia 2018. Dotyczy to klientów wszystkich usług abonamentowych, na kartę, ofert biznesowych, a także klientów nju mobile.

Próby wyłudzenia pieniędzy polegające na wykonywaniu krótkich połączeń na losowo wybierane numery w nadziei, że oddzwonią, niestety zdarzają się coraz częściej. Oszuści wykorzystują naturalną chęć sprawdzenia, kto i w jakim celu do nas dzwonił. Oszustom pomaga także podobieństwo prefiksów wielu krajów do stref numeracyjnych w Polsce. Gdy klient oddzwoni na numer należący do oszusta, usłyszy w słuchawce ciszę, sprawiającą wrażenie, że połączenie nie zostało nawiązane. Opłaty za połączenie są jednak naliczane i są wysokie, gdy klient dzwoni na numer znajdujący się np. w egzotycznym kraju. Przed taką formą wyłudzeń przestrzegał między innymi Urząd Komunikacji Elektronicznej. Orange Polska w najbliższym czasie dodatkowo przygotuje i przeprowadzi akcję edukacyjną, aby klienci potrafili skutecznie bronić się przed próbami oszustwa.

Udostępnij: Klienci Orange Polska nie zapłacą za oddzwanianie na kubańskie numery, z których korzystali oszuści

Smartfony w atrakcyjnej cenie na wyprzedaży w Orange

27 grudnia 2017

Smartfony w atrakcyjnej cenie na wyprzedaży w Orange

Tuż po Świętach tradycyjnie rozpoczyna się okres wyprzedaży. To dobry moment na zakup nowoczesnego smartfona w okazyjnej cenie – dla siebie, bliskich czy do firmy. Na wyprzedaży w Orange klienci znajdą m.in. flagowy smartfon firmy Samsung, Galaxy S8, tańszy w sumie nawet o ponad 700 złotych.

Oferta wyprzedażowa Orange Polska dla klientów indywidualnych to przede wszystkim nowoczesne smartfony w atrakcyjnych cenach, dostępne przy zakupie pakietu usług Orange Love na 24 miesiące. Z oferty mogą skorzystać zarówno nowi klienci, jak i przedłużający umowę. Wszystkie smartfony są dostępne za 0 zł na start, a koszt rozłożony jest na 24 lub 36 niewysokich miesięcznych opłata. Orange poleca szczególnie:

• Samsung Galaxy S8 za 69 zł miesięcznie (x 36 miesięcy ). Najnowszy flagowiec Samsunga, kontynuujący świetny design serii EDGE, z dużym 5,7” zaokrąglonym wyświetlaczem Infinity i doskonałym aparatem.
  • LG V30 za 69 zł miesięcznie (x 36 miesięcy ). To smartfon, który docenią zwłaszcza amatorzy zdjęć: jest wyposażony w najjaśniejszy obiektyw jaki dotychczas zastosowano w smartfonie i dodatkowy obiektyw szerokokątny, który sprawdzi się w podróży. Tryb Cine Video i profil LG-Cine LOG zapewniają doskonałą jakość materiałów wideo.
  • Huawei Mate 10 lite za 39 zł miesięcznie  (x 24 miesiące), elegancki i wydajny smartfon, w bardzo dobrej cenie. Wyposażony w ośmiordzeniowy procesor Kirin 658 i baterię o pojemności 3340mAh daje możliwość efektywnej pracy przez długi czas, bez konieczności ładowania.

Kolejne warte uwagi smartfony na wyprzedaży to: Samsung Galaxy J7 (2017) dual SIM za 39 zł miesięcznie (x 24 miesiące), LG Q6 za 37 zł miesięcznie (x 24 miesiące) i Samsung Galaxy J3 (2016) dual SIM w zestawie ze szkłem i etui za 21 zł miesięcznie (x 24 miesiące).

Prócz smartfonów, w wyprzedażowej cenie można nabyć także inne urządzenia, które doskonale uzupełniają usługi zawarte w pakiecie Orange Love: konsolę Xbox One S 500 GB za 27zł miesięcznie (x 36 miesięcy) oraz telewizory:  32” Samsung Full HD Smart TV M5602 za 39 zł miesięcznie (x 36 miesięcy),50” Samsung UHD (4K) Smart TV MU6102 za 59 zł miesięcznie (x 36 miesięcy) oraz 55” Samsung UHD (4K) Smart TV MU6102 za 71 zł miesięcznie (x 36 miesięcy).

Smartfony dla duetów – tylko kilkanaście złotych miesięcznie za każdy

Z wyprzedaży smartfonów można skorzystać także przy zakupie 2 planów komórkowych – dla siebie i bliskiej osoby. W tej ofercie Orange poleca Huawei P9 lite mini dual SIM  za 15 zł miesięcznie oraz LG K10 (2017) za 16 zł miesięcznie (36 rat w przypadku obydwu). Ceny obowiązują przy zakupie 2 planów komórkowych standardowych, z nielimitowanymi rozmowami, SMS-ami i MMS-ami w kraju i w roamingu w UE oraz 5 GB internetu (w tym 2,02 GB w roamingu w UE). Miesięczny abonament za każdy plan wynosi tylko 29,99 miesięcznie.

Smartfon na firmę – tańszy nawet o 546 zł

Oferta wyprzedaży dla biznesu w Orange to dobra okazja by wymienić smartfon pracownika na nowy lub kupić do firmy tablet w dobrej cenie.

W ofercie dla firm znajdziemy m.in.

• LG V30 , tańszy o 504 zł, za 98,75 zł + VAT miesięcznie
  • Samsung Galaxy S8+ tańszy aż o 546 złotych, za 79 zł + VAT miesięcznie
  • Samsung Galaxy S8, tańszy o 504 zł, za 72,75 zł + VAT miesięcznie

Jeśli chodzi o tablety, do wyboru są:

• Huawei MediaPad T2 8.0 Pro za 21 zł + VAT miesięcznie (tańszy o 96 zł)
  • Huawei MediaPad T2 10.0 – za 23 zł + VAT miesięcznie (tańszy o 48 zł).

Powyższe ceny smartfonów obowiązują przy zakupie pakietu Orange Love dla Firm, wzbogaconego o Multipak XXL, a tabletów – przy zakupie Internetu Mobilnego dla Firm.

Dodatkowo klienci biznesowi mogą kupić w Orange Love dla Firm LG K10 (2017) dual SIM oraz Huawei P9 lite mini dual SIM tańsze o 144 zł. W tej samej ofercie wzbogaconej o Multipak XL  polecamy Huawei Mate 10 lite dual SIM, LG Q6 oraz Samsunga Galaxy J7 (2017) dual SIM tańsze aż o 168 zł.

Orange Love i Orange Love dla Firm to unikatowe oferty, która łączą wiele usług w jednym pakiecie, w korzystnej cenie. Najbogatsza opcja Orange Love z usługami dla domu zawiera: szybki domowy internet, abonament komórkowy, telewizję i telefon domowy. To wszystko można kupić nawet poniżej 100 zł miesięcznie.  Z kolei Orange Love dla Firm łączy usługi przydatne w biznesie, m.in. szybki internet, 2 lub więcej kart SIM oraz telefon stacjonarny. Można go rozbudować o kolejne usługi, przykładowo, dopłacając 30 zł + VAT miesięcznie za Multipak XXL, firma  otrzymuje internet bez limitu danych w Polsce, 5,15 GB w roamingu w UE, rozmowy międzynarodowe, SMS-y, MMS-y bez limitu z Polski do UE, USA i Kanady
i 200 minut w roamingu, w wybranych krajach poza UE.

Coraz więcej klientów docenia zalety pakietów usług od jednego dostawcy – w ciągu 10 miesięcy od wdrożenia, z Orange Love skorzystało już ponad 500 tysięcy klientów.
Szczegółowe informacje na www.orange.pl

Udostępnij: Smartfony w atrakcyjnej cenie na wyprzedaży w Orange