Zdjęcia do pobrania – Unikatowa radiostacja trafi do Muzeum Historii Polski

21 listopada 2018

Konspiracyjny nadajnik typu NSP-1, o numerze seryjnym 84, to jedno z ok. stu urządzeń, jakie zbudowano podczas Drugiej Wojny Światowej dzięki metodzie tzw. odwróconej inżynierii. Budowane były z podzespołów wynoszonych nielegalnie z zakładów, które produkowały części na zlecenie niemieckiego okupanta. To jeden z dwóch znanych nadajników radiowych NSP, które można będzie oglądać. Egzemplarz, który zasila zbiory Muzeum Historii Polski to zarazem jedyna radiostacja tego typu, pokazywana na ekspozycji stałej w polskim muzeum. Drugi zachowany nadajnik znajduje się w zbiorach Muzeum Powstania Warszawskiego.

Poniżej mogą Państwo pobrać wysokiej jakości zdjęcia radiostacji. Natomiast pod tym linkiem znajduje się animacja opisująca urządzenie. Zapraszamy do korzystania z tych materiałów

nadajnik-nsp-84-mediateka-biuro-prasowe-orange-polska (1)
nadajnik-nsp-84-mediateka-biuro-prasowe-orange-polska (2)
nadajnik-nsp-84-mediateka-biuro-prasowe-orange-polska (3)
nadajnik-nsp-84-mediateka-biuro-prasowe-orange-polska (9)
nadajnik-nsp-84-mediateka-biuro-prasowe-orange-polska (10)
nadajnik-nsp-84-mediateka-biuro-prasowe-orange-polska (4)
nadajnik-nsp-84-mediateka-biuro-prasowe-orange-polska (6)
Pobierz wszystkie pliki
Udostępnij: Zdjęcia do pobrania – Unikatowa radiostacja trafi do Muzeum Historii Polski

Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

16 października 2018

Zapraszamy do pobrania wysokiej jakości zdjęć z ogłoszenia zwycięzców kolejnej edycji Orange, która tym razem dotyczyła Internetu Rzeczy (IoT).

Orange Polska jest liderem we wdrażaniu rozwiązań opartych na internecie Rzeczy (IoT). Oferuje szeroki zakres usług – od zdalnego odczytu liczników wody po bike sharing. Przekłada się to na 40-procentowy udział w rynku IoT w naszym kraju. Ważnym elementem rozwoju naszej oferty jest współpraca ze start-upami proponującymi niekonwencjonalne rozwiązania. W ramach programu Orange Fab start-upy zyskują wsparcie ekspertów, dostęp do systemów, technologii i laboratoriów Orange umożliwiający dopracowanie nowych rozwiązań i dostosowanie ich do wymogów rynku – powiedziała Bożena Leśniewska, wiceprezes Orange Polska ds. rynku biznesowego w trakcie wydarzenia.

Więcej na temat Orange FAB dowiecie się z komunikatu prasowego Orange z partnerami tworzy ekosystem IoT w Polsce

orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (1)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (2)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (3)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (5)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (6)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (6)
orange-fab-zdjecia-internet-rzeczy-iot-orange-polska (7)
Udostępnij: Orange FAB i IoT – ogłoszenie finalistów programu

Jean-François Fallacher, prezes zarządu Orange Polska

10 października 2018

jean-francois_fallacher_prezes_zarzadu_orange_polska (3) jean-francois_fallacher_prezes_zarzadu_orange_polska (2) jean-francois_fallacher_prezes_zarzadu_orange_polska (1)

Jean-François Fallacher (ur.1967r.), od 1 maja 2016 jest prezesem Orange Polska. W latach 2011-2016 pełnił funkcję prezesa spółki Orange Romania, wiodącego operatora komórkowego na rumuńskim rynku.

Wcześniej, przez 20 lat, Jean-François Fallacher pełnił kluczowe funkcje w Grupie Orange, ostatnio jako prezes Sofrecom, należącej do grupy międzynarodowej spółki konsultingowej oraz w Holandii jako dyrektor operacyjny w spółce Wanadoo, dostawcy usług internetowych, a także zarządzając marketingiem segmentu B2B w EuroNet Internet.

Jean-François ma rozległą wiedzę na temat rynku telekomunikacyjnego w zakresie zarówno klientów biznesowych, jak i indywidualnych, zdobytą na różnych europejskich rynkach.

Absolwent kierunków inżynieryjnych na École Polytechnique, École Nationale Supérieure des Télécommunications w Paryżu oraz programu Rozwoju Biznesu Międzynarodowego w ESSEC Business School, Jean-François zdobywał doświadczenie w okresie ekspansji Internetu.

jean-francois_fallacher_prezes_zarzadu_orange_polska (3)
jean-francois_fallacher_prezes_zarzadu_orange_polska (2)