Promocja kuponowa na Allegro

11 marca 2016

Promocja kuponowa na Allegro

Od rana na blogu pojawiło się już kilka komentarzy dotyczących naszej najnowszej promocji na Allegro. Choć zdaję sobie sprawę, że możliwość kupna kosztującego mniej niż 10 złotych kuponu, który pozwala na obniżkę abonamentu o 20% brzmi bardziej niż niewiarygodnie, to oferta jest jak najbardziej wiarygodna ;-). Owe 20% rabatu dotyczy prawie wszystkich Smart Planów LTE, wyłączając plany Wspólne, a do tego sporo planów internetowych jak choćby LTE FreeNet, Internet LTE dla domu czy LTE FreeNet SIMO. Dlatego warto zajrzeć do regulaminu, by upewnić się, że plan, którym jesteście zainteresowany jest uwzględniony w tej promocji.

Cała akcja trwa do 17 marca, więc macie jeszcze chwilę. A tu znajdziecie link do stronu aukcji na Allegro.

Udostępnij: Promocja kuponowa na Allegro

Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

31 grudnia 2015

Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

Od kilku lat sprzedajemy na naszej stronie www.orange.pl odnowione telefony, które mają niską cenę, wyglądają jak nowe i do tego są objęte rękojmią. Do tego można je wybrać z różnymi planami taryfowymi. W przeważającej większości pochodzą z tzw. odstąpień od umowy, więc są praktycznie nieużywane. Nic dziwnego, że schodzą jak ciepłe bułeczki. Wracam do tego tematu, ponieważ robimy właśnie kolejne kroki i zaczęliśmy sprzedawać odnowione telefony przez Allegro. W ramach testu w tej chwili wystawionych jest 5 modeli: LG G90, Nokia Lumia 630, Nokia Lumia 635, Huawei Y530 i Samsung Galaxy Trend Plus. Ceny od 199 zł do 399 zł. Do kupienia jest 150 sztuk. Zainteresowanie jak na nowość spore, więc jesteśmy dobrej myśli. Wkrótce chcemy na Allegro wystawiać również telefony poekspozycyjne, czyli te które pokazywaliśmy klientom w salonach. Będą one mogły nosić niewielkie ślady używania, jednak w żaden sposób nie mające wpływu na ich sprawność techniczną. Póki co jednak, zasady odnawiania telefonów pozostają bez zmian, pozostaje standard „Jak nowy”, co oznacza, że telefon ma nie tylko prawidłowo działać, ale też wyglądać jak nowy. Dlatego w razie potrzeby wymieniamy części obudowy, czy wyświetlacz, jeśli mają ślady używania. Wszystkie części są oryginalne. Na zakończenie telefony przechodzą solidną weryfikację techniczną.

9b14a4097b78f7d2cbb15fb383a6cd6790a

Udostępnij: Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

Bezpieczeństwo

Znów phishing na użytkowników Allegro!

30 stycznia 2012

Znów phishing na użytkowników Allegro!

Sieciowi przestępcy znów wzięli pod lupę użytkowników Allegro. Tym razem niestety przyłożyli się trochę więcej, niż standardowo, w efekcie czego nieostrożni internauci mogą się nabrać!
Mail od „Allegro” na pierwszy rzut oka nie wygląda podejrzanie:

Czesc [tutaj adres e-mail użytkownika],
Masz jedna prywatna wiadomosc.
Prosze pojsc do tej strony:
Dziekujemy za korzystanie z Allegro!

Jeśli jednak uważny internauta rzuci okiem po raz drugi, zobaczy, że:
•    Brakuje polskich liter
•    Wpisany jest adres e-mail, a nie login Allegro
•    Prywatna wiadomość? Od kiedy Allegro ma system prywatnych wiadomości?
•    Protokół SSL oznacza bezpieczne, szyfrowane połączenie, co oznacza, że adres powinien być poprzedzony literami https, a nie http. Chyba, że mamy do czynienia z oszustwem.

Trzeci rzut oka, czyli skopiowanie adresu spod podanego linku, pokaże, że wcale nie prowadzi on do Allegro (cóż za zaskoczenie), tylko do podstrony na witrynie danpetrescu.net (prawdopodobnie przejętej bez wiedzy właściciela, bo kto przy zdrowych zmysłach stawiałby stronę phishingową na serwerze ze swoim nazwiskiem!). Wg. Url Void witryna jest bezpieczna, ale w tym przypadku bezpieczeństwo oznacza tyle, że wchodząc na nią nie nabawimy się wirusów, ale nieopatrznie wpisując i zatwierdzając nasz login i hasło, przekażemy je cyber-przestępcom. Uważajcie. Chyba, że jesteście użytkownikami usług TP – u nas opisywana strona została już wpisana na czarną listę.

Udostępnij: Znów phishing na użytkowników Allegro!