Inne

Świętujemy 10 urodziny bloga. Dziękuję, że jesteście z nami!

3 grudnia 2018

Świętujemy 10 urodziny bloga. Dziękuję, że jesteście z nami!

Jak ten czas leci! Świetnie jednak pamiętam 1 grudnia 2008. Podekscytowany, wszystko dwa razy sprawdzone i przeczytane. Wystarczyło kliknąć „enter” i czekać. Kliknąłem! Pierwszy wpis na blogu Orange został opublikowany. Od tego czasu 60 blogerów kliknęło tak samo ponad 5800 razy – tyle właśnie wpisów pojawiło się przez 10 lat. Przez ten czas blog Orange miał 6,8 mln odsłon. Gdyby ktoś dekadę temu powiedział mi, jaki osiągniemy sukces nie uwierzyłbym. Zdobyliśmy trzy tytuły Firmowy Blog Roku i Złoty Spinacz – za PR korporacyjny. Mieliśmy pierwszą w Polsce firmową platformę blogową. Stworzyliśmy kilkanaście formatów video. Pisaliśmy głównie o ofertach, telefonach i usługach telekomunikacyjnych, ale także o sporcie, muzyce, filmie, bezpieczeństwie i biznesowej odpowiedzialności. Dyskutowaliśmy z klientami, konkurencją, dziennikarzami i urzędnikami. Przełamaliśmy wiele stereotypów.

Jubileusz jest najlepszą okazją aby przede wszystkim podziękować wszystkim czytelnikom bloga Orange. Bez Was nasza praca nie miałaby sensu. Wpisy skomentowaliście, jak policzyliśmy, w przybliżeniu aż… 77 tys. razy. Słyszeliśmy zarówno pochwały, jak i krytykę. I dokładnie tak powinno być.

Chcę też podziękować i przeprosić dziennikarzy. Dziękujemy za artykuły inspirowane newsami publikowanymi na blogu, których powstaje niemal 1000 rocznie. Zarazem przepraszamy, że stworzyliśmy własne media, które odbierają Wam newsy na wyłączność. Takie czasy 😉

Na koniec dziękuje bardzo wielu ludziom z Orange Polska i spoza firmy za pomoc, wsparcie i naukę. Wszyscy blogerzy i ja jesteśmy Wam bardzo wdzięczni.

Dziś świętujemy, a jutro znów bierzemy się do ciężkiej pracy. Dokładnie takiej jak na tym filmie 🙂

Aktualizacja 04.12.2018 r 15:10

Dostaliśmy niezwykły i bardzo miły prezent do naszych stałych czytelników! Dziękujemy pablo_ck i Piotrekk85!

Udostępnij: Świętujemy 10 urodziny bloga. Dziękuję, że jesteście z nami!

Byliśmy na premierze książki „Halo Człowiek”

20 maja 2016

Byliśmy na premierze książki „Halo Człowiek”

„Halo Człowiek” to niezwykły projekt. Jego twórca – Konrad Kruczkowski, autor bloga haloziemia.pl podjął się trudnego wbrew pozorom zadania – rozmowy z ludźmi. Nie szybkiej wymiany zdań, lecz długiej, spokojnej rozmowy o sprawach istotnych. Również bohaterowie jego wywiadów to ludzie niepospolici. Znaleźli się wśród nich Ewa Błaszyk – twórczyni kliniki „Budzik”, krytyk filmowy – Tomasz Raczek, Marcin Meller – dziennikarz i podróżnik, a także Anna Dymna, prezeska Fundacji „Mimo Wszystko”. Konrad Kruczkowski rozmawiał także z ojcem Leonem Knabitem i Henryką Bochniarz. Stella pisała już o tym na blogu.

Czemu o tym wszystkim piszę? Do tej pory wywiady te funkcjonowały w internecie, teraz opublikowano je także w wersji papierowej. Miałem wielką przyjemność być na premierze książki (dziękuję Stella 😉 ). A co widziałem, zobaczycie i Wy, bo razem ze mną pojawiła się tam blogowa kamera.

Orange jest mecenasem całego projektu. Z powyższego reportażu dowiecie się dlaczego.

Ja już czytałem część z tych rozmów. Was też do tego zachęcam. I nawet nieco pomogę – mam dla Was trzy podpisane przez autora egzemplarze. By je wygrać napiszcie z kim i o czym chcielibyście najbardziej porozmawiać. Bawimy się do 25 maja. Później w rozsądnym czasie postaram się podać zwycięzców.

Zapisz

Udostępnij: Byliśmy na premierze książki „Halo Człowiek”

Zapraszamy na siódmy zlot blogowy Orange!

19 maja 2016

Zapraszamy na siódmy zlot blogowy Orange!

Aktualizacja 04.12.2018 r 15:10

Udostępnij: Zapraszamy na siódmy zlot blogowy Orange!

Blog Orange najlepszym profesjonalnym blogiem firmowym roku!

8 grudnia 2015

Blog Orange najlepszym profesjonalnym blogiem firmowym roku!

Takie wiadomości to zawsze satysfakcja, ale też świetna okazja do podziękowań. Dlatego naszym blogerom i przede wszystkim Wam czytelnikom, bez których całe to przedsięwzięcie nie miałoby sensu – bardzo dziękuję. Cieszę się, że zaglądacie tutaj, czytacie nasze wpisy i komentujecie. Skąd ten początek?

W konkursie na najlepsze firmowe blogi w Polsce, blog Orange Polska został nagrodzony w dwóch kategoriach – zajął pierwsze miejsce w kategorii Blog Profesjonalny Roku 2015 oraz zajął drugie miejsce w kategorii Blog Firmowy Roku Dużych Firm. W kategorii Blog Profesjonalny, w której w tym roku brano pod uwagę 25 dzienników internetowych oceniano te, które działają dłużej niż 4 lata. Nasz blog został oceniony bardzo wysoko, otrzymał 552 punkty, o 32 więcej niż kolejny w kategorii – studentsinwarsaw.com. Szczegółowe wyniki znajdziecie tutaj.

Organizatorem konkursu jest od 7 lat Dominik Kaznowski i jego strona blogifirmowe.com. Wielki szacunek za pracę, która jest w to wkładana. W tym roku na blogu Orange opublikowaliśmy do tej pory 435 wpisów, czyli nieco ponad 8 tygodniowo. Trzy teksty, które spotkały się z największym Waszym odzewem uzyskały ponad 100 komentarzy. Najbardziej aktywnym miesiącem był październik, w którym pojawiło się 55 wpisów.

Udostępnij: Blog Orange najlepszym profesjonalnym blogiem firmowym roku!

Kartki ze wspomnieniami z 6. Zlotu Blogowego

23 lipca 2015

Kartki ze wspomnieniami z 6. Zlotu Blogowego

Roksana, Pan Pikuś, Paweł Uliczny, Ziemowy, Astis, pablo_ck, Underek, sd, Prezesek dziękuję, że przyjechaliście na wakacyjny 6. Zlot Blogowy. Pewnie powoli zapominacie o wizycie w Orange Smart Store, spotkaniu z technologiami w Miasteczku Orange, a potem podróży  do Trójmiasta i pokazie Orange Kino Letnie. Dlatego by pomóc Wam odświeżyć pamięć, proponuję krótki film ze zdjęciami, do których tak ochoczo pozowaliście. Ps. Przy okazji przepraszam, że nie powiedziałem na zlocie o ostatnich nowościach. Marketing urwałby mi język 🙂