Sieć

Praca w Święta

6 stycznia 2011

Praca w Święta

Zwykle, gdy mówimy o pracy w Święta wymieniamy służby ratunkowe, kolejarzy, policjantów…. Tymczasem Święta w pracy spędza wiele innych profesji – na przykład pracownicy Centrów Obsługi Klienta, które działają 24 godziny na dobę. Oto kilka informacji o pracy doradców naszych infolinii np. Błękitnej Linii.
W Wigilię w godzinach rannych działało 11 z 19 lokalizacji, a ruch kształtował się na poziomie 20% niższym od standardowej soboty. Wieczorem notowaliśmy tylko 150-200 połączeń przychodzących na godzinę, co stanowi 20% standardowego poziomu ruchu. Połączenia obsługiwało 6 lokalizacji. Dla wszystkich pracowników pełniących dyżur w Wigilijny wieczór przygotowaliśmy uroczystą kolację. Przez dwa dni świąteczne pracowało ponad 700 Doradców, a ruch kształtował się na poziomie 50% standardowej niedzieli.
W Sylwestra najwięcej połączeń było oczywiście rano – 10% mniej niż w standardową sobotę, a aktywnych było 18 z 19 lokalizacji z obsadą 700 pracowników. Wieczorem ruch był o wiele mniejszy, pracowało 7 lokalizacji, a Nowy Rok w pracy przywitało 35 doradców.
Wiele rozmów było  „niemerytorycznych” – klienci dzwonili z życzeniami 😉

W Święto Trzech Króli prognozujemy ruch wyższy o ok 25% w stosunku do standartowego ruchu niedzielnego na naszych infoliniach. A jak będzie? Dam Wam znać.

Udostępnij: Praca w Święta